vineri, 7 noiembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 149 (135 turcesc)

Au loc funeraliile sultanei Hurrem. Dorința ei este uitată și cei doi frați încep uneltirile.


Hurrem o ascultă, o avertizează că este un drum greu de urmat, dar Nurbanu îi spune că este conștientă de asta și că s-a gândit la toate posibilitățile. După ce iese, Hurrem îi poruncește lui Fahrie ca neapărat s-o omoare pe Nurbanu.

 Suleyman Magnificul episodul 148 rezumat
Moscheea Suleymaniye este aproape gata, iar sultanul își anunță prima sa rugăciune acolo. Hurrem îl pune pe Rustem să jure că după ce ea nu va mai fi, îi va ține departe pe cei doi prinți de înfruntări și de mânia sultanului. În noaptea aceea Hurrem aude iar Phoenixul, iar sultanul o găsește pe jos, pe terasă, dimineața. Hurrem îi spune că este ultima ei zi și că a văzut pentru ultima oară răsăritul, că nu se teme de moarte. În acea zi își ia rămas bun de la toți cei apropiați. Apoi are loc monologul ei, ea cade în brațele lui Suleyman așa ca prima dată când l-a cunoscut, rostindu-i numele în același fel. Suleyman strigă după doctori, Hurrem este dusă în pat dar știe că moare. Îi cere o ultimă favoare soțului ei, să-i spună încă odată un anumit poem scris pentru ea. La un moment dat privirea ei exprimă multă teamă, iar lumea se oprește o clipă în loc  (excelentă idee a regizorului!), apoi Hurrem închide ochii. Suleyman recită plângând în timp ce o ține pe Hurrem la piept, moartă.

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat
Peste Istanbul a venit zăpada iar Suleyman o plânge pe Hurrem. Imediat vedem că iarna era doar în imaginația lui, că afară este vreme frumoasă. Defne și Nurbanu se înfruntă și cea din urmă îi spune primeia că a sosit și vremea ei și a prințului Selim. Toată lumea în palat este tristă. Baiazid și Selim plâng și își amintesc de vorbele ei. Mihrimah își ia rămas bun de la mama ei, acum în sicriu, apoi acesta este dus la moscheea Suleymanyie, pentru că așa a cerut Hurrem să fie înmormântată de când încă era în viață.

Canfeda îi atrage atenția lui Nurbanu să nu mai poarte inelul de Valide la vedere, pentru că nu Hurrem i l-a dat, ci ea, Canfeda, i l-a luat din deget după ce a murit. În acest timp Sumbul și Fahrie observă lipsa inelului și se întreabă cine l-ar fi putut lua. Ei doi interoghează o cadînă și află că Canfeda a vrut să-i citească sultanei Hurrem din Coran. Apoi își dau seama că ea trebuie să fi luat inelul.

Suleyman Magnificul episodul 149 rezumat
După funeralii, Selim și Baiazid sunt anunțați că Hurrem le-a lăsat un cufăr. În interior se găsește o armură și o scrisoare, în care sultana îi îndeamnă să nu se lupte niciodată unul împotriva celuilalt ci să lupte amândoi unul pentru celălalt. În scurt timp Suleyman poruncește să nu mai fie lux în palat ci totul să fie doar funcțional și simplu, fără mătăsuri, argintărie și alte podoabe.



Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade:  145, 146, 147, 148, Kanal D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.