joi, 20 noiembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 153 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 153 (138 turcesc)

Atmaca îl omoară pe Rustem. Suleyman se simte din ce în ce mai rău din cauza durerii provocate de gută. Baiazid încearcă să găsească o soluție să scape din Persia. În acest timp șahul Tahmasp îl ține prizonier.




Suleyman Magnificul episodul 152 rezumat
Seara, Mihrimah trimite copiii și servitoarele la Topkapî. Atmaca apare acoperit cu o glugă. Rustem trebuie să vină să discute ceva important cu Mihrimah, așa cum ea i-a spus la prânz. Atmaca omoară gărzile, inclusiv pe Zal, până ajunge în camera lui Rustem cu care are o scurtă luptă. Rustem îl, împușcă, iar Atmaca îl strangulează. Până la urmă amândoi mor.

Șahul Tahmasp poartă o corespondență cu Rustem și primește ultimul mesaj de la el în care îi spune că-i dă Bagdad-ul la schimb cu prințul Baiazid, viu. Apoi negociază și cu Selim, care-i promite și mai mult aur în schimbul fratelui său. Dar Baiazid află de la Defne că șahul îi negociază pielea cu Suleyman și cu Selim ....

 Suleyman Magnificul episodul 153 rezumat Suleyman udă fruntea lui Baiazid, care este mort. Mihrimah primește condoleanțe pentru moartea subită a soțului ei. Suleyman îi cere fiicei sale să stea alături de el de acum încolo. La Konya Nurbanu îl ceartă pe Selim că s-a deghizat în simplu gardian în timp ce urmărea negocierea lui Lala pentru Baiazid. Selim își amintește cum Tahmasp i-a spus lui Lala că Suleyman îi dă aur și un castel în schimbul lui Baiazid. Apoi șahului i se promite același lucru de la Selim. Nurbanu se întreabă de unde vor face ei rost de o sumă așa de mare? În Kazvin Baiazid cu Defne și cu Hussein se sfătuiesc ce să facă în continuare, după ce au aflat că este pus un preț pe capul prințului. O soluție ar fi să-l omoare pe șahul Tahmasp și să plece către Georgia, dar Baiazid consideră aceasta variantă prea periculoasă.

 Suleyman Magnificul episodul 153 rezumat
Gracia merge la Konya să le dea vestea morții marelui vizir lui Nurbanu și Selim. Prințul profită de ocazie și îi cere negustoresei 1,5 milioane de galbeni, ceea ce femeia acceptă dar spune că are nevoie de timp. Selim consideră că Gracia nu trebuie să-l refuze pentru că-i datorează foarte multe. Șahul amână predarea lui Baiazid către sultan pentru că Selim i-a promis mai mult aur. Suleyman se pregătește în divan să numească alt mare vizir. Înainte de acest punct al ordinii de zi, felicită unul dintre amirali pentru o victorie repurtată împotriva creștinătății în Tunisia, apoi află că o flotă venețiană a atacat un port lângă Albania. La urmă Suleyman îl numește pe Semiz Ali Pașa mare vizir.

Tahmasp este informat că Selim nu are de unde să adune banii promiși. El se arată prudent și încă mai așteaptă să vadă ce se va întâmpla. Suleyman se gândește că Baiazid a luat-o pe urmele lui Mustafa și că l-a făcut de rușine. Mihrimah află de la Gulfem că starea de sănătate a sultanului este fluctuantă și că guta îi face probleme zilnic. Baiazid plănuiește să fugă în Georgia, mai ales că află de faptul că Husrev are să vină la Kazvin.

Nurbanu, alături de fetele ei, se bucură că Selim are drumul deschis către tron, apoi își amintește că Mehmet, fiul cel mic al lui Baiazid, este încă la Amasya, și cu timpul, ar putea fi folosit împotriva lui Selim. Defne și Baiazid își evaluează șansele. Baiazid e conștient că Suleyman nu l-a iubit și își amintește cum mereu îl lua în campanii pe Selim, nu pe el. Suleyman citește o scrisoare de la Baiazid. În acest timp Mihrimah se întâlnește cu marele vizir și îi spune că dacă vrea să rămână multă vreme în funcție va trebui să aibă legături strânse cu dinastia. Apoi Semiz vorbește despre susținerea lui Baiazid ca viitor sultan.

 Suleyman Magnificul episodul 153 rezumat Nurbanu îi dă lui Gazanfer o scrisoare semnată de ea pentru Mehmet Pașa. Huseyn ajunge în pădure într-un loc unde îi vede pe oamenii săi omorâți. Ajunge urgent la Baiazid și îl anunță că șahul i-a dispersat pe oamenii prințului peste tot în Persia, el rămânând doar cu gărzile din palat. Baiazid se hotărăște că trebuie să plece cu toții și iese afară, dar gărzile scot săbiile și îl înconjoară, pretinzând că el și fiii lui sunt sub protecția lui Tahmasp. Gulfem încearcă să-l convingă pe sultan că Baiazid nu merită executat ci doar pedepsit.

Ajunși la Tahmasp, Baiazid, Defne și fiii lor sunt introduși la șah. Acesta încearcă să mintă că gardienii prințului erau prea mulți și de aceea i-a trimis în alte părți, dar Baiazid îl roagă să nu-l ia de fraier și îi spune că știe despre negocieri. Tahmasp îi spune că Rustem a murit violent și că totul are alte valențe acum. Baiazid se predă, apoi este lovit la cap. Mai târziu Baiazid se trezește în beciuri cu doi dintre fii lui.



Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 149, 150, 151, 152, Kanal D.




6 comentarii:

  1. Cand faceti ep 154? Presupun ca ultimul ep il iimpartiti in doua episodul find cel mai lung pentru ca dureaza 2 ore si 37 de minute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate am timp in acest weekend (e ziua mamei mele si sunt super-ocupata, dar maine cred ca reusesc sa fiu mai libera). Ultimul adica 139 turcesc si probabil 155 romanesc il voi posta maine. De decupat conform Kanal D am timp si azi. :)

      Ștergere
  2. De ce nu ai facut episodul 152?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti de la politie sau de la procuratura? :D

      Pentru ca nu am avut cand sa vad episoadele pe net ca sa-mi dau seama cand de termina unul si incepe celalalt - ma refer la 150 si 151. Episodul 152 se regaseste in 151 si 153, cel mai probabil. Cand ma adun de pe la cele treburi poate reusesc sa-l decupez.

      Ștergere
  3. La multi ani mamei tale si multi pupici tie!!! Petrecere frumoasa! Diana A

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.