duminică, 10 decembrie 2017

Kosem episodul 46-47-48 rezumat, numerotatie originala





Gervehan este condusă pe ultimul drum iar palatul se află în doliu. Kosem îl consideră pe Murad responsabil pentru cele întâmplate, pentru sinuciderea surorii lui. Silahtar este foarte afectat de sinuciderea femeii iubite și se confruntă cu Atike pe această temă, între cei doi ridicându-se un zid de netrecut. Ayse naște apoi sultanul îi decide și ei soarta, dar hotărârea luată o înfurie pe Faria care acționează într-o manieră distrugătoare pentru Ayșe.

Kosem episodul 46-47-48 rezumat, numerotatie originalaMurat se resimte după toate evenimentele și începe să se retragă treptat de la conducerea Imperiului. Kosem observă fiecare pas și într-o ședință a consiliului de miniștri anunță că va prelua ea puterea, dat fiind că sultanul este de negăsit. Gulbahar și Sinan Pașă din nou se unesc ca să profite de absența lui Murat și îl declara, public, mort. Lumea îi ia în serios și se adună ca să meargă la palat să vadă cu ochii lor. Kasîm, care a pus iscoade pe urmele lui Baiazid, îi întinde acestuia o capcană acasă la Kalika și în acest fel află un secret de-al fratelui său.

Murat, care într-adevăr se află departe de palat, face o retrospectivă a propriului sultanat și se întreabă dacă a procedat corect sau nu. [Într-una din introspecțiile sale, Murad are un fel de vedenie (ori pătrunde într-un univers paralel? :) cu fratele său mort, Osman, cu care stă de vorbă îndelung. Apoi, acea persoană cu care vorbește el, devine un bătrân pustnic care stă în pădure.]. În această călătorie el descoperă cine este unul dintre cei mai mari dușmani ai săi. /Comentariu: scena respectivă este ambiguă, Murat pare să fie lovit la cap, părăsit într-o pădure si aflat într-un fel de agonie, timp în care are fel de fel de experiențe mentale/ La palat, Kosem iese în fața mulțimii și face un discurs emoționant și istoric, dar acum se pune problema dacă va mai putea, ca în tinerețe, să calmeze mulțimea dezlănțuită? Murat se întoarce la palat și stă față în față cu dușmanul său (Gulbahar, pe care o aduce în pragul morții) apoi dă noi legi și reglementări.

Baiazid îi joacă o mare festă lui Kasîm, care a aflat că Gulbahar este în viață. În ciuda acestui fapt, Kasîm îi povestește totul lui Murat care decide să-l pedepsească pe Baiazid. Relația dintre Silahtar și Atike nu se schimbă, așa că ea își ia inima în dinți și se duce să-i spună tot ceea ce ținuse în ea de atâta vreme, fără ocolișuri. Această deschidere față de soțul ei are menirea de a topi gheața dintre ei doi.

Kosem bănuiește și ea că Gulbahar n-a murit așa că poruncește să-i fie deschis mormântul, dar încă nu se va afla adevărul. Sultana este foarte nemulțumită de felul în care decurge totul, așa că va reuni un consiliu secret, fără știrea lui Murad. Însă acesta află și îi dejoacă toate planurile mamei sale, nedorind să mai accepte jocurile ei de putere. În urma acestei confruntări directe, o surghiunește la palatul vechi dar Kosem nu vrea să părăsească palatul imperial. Atunci Murad nu are încotro și o amenință cu lucrul de care ea se teme cel mai mult. În final, Kosem pleacă în surghiun.

După ce Kalika moare, Baiazid începe să-l privească pe Murat ca pe un dușman personal așa că ia o anumită hotărâre, aliindu-se cu Sinan și Gulbahar și să lupte ca să preia tronul. În cel mai puțin așteptat moment, sultanul află că Farya este ucigașa copiilor lui. După multă vreme, Șaif Nef revine în capitală cu vești importante pe care le aduce în decursul unei întrevederi cu sultanul Murad.

Gulbahar profită de ocazie și, cu sprijinul lui Baiazid, o atacă pe Kosem în palatul vechi. Astfel Kosem va afla în sfârșit că bănuielile sale se confirmă și că Gulbahar este vie. Drept urmare, ea acționează intrând într-un conflict deschis cu fiul ei, Murad.

Acest rezumat se referă, ca numerotație, la episoadele originale turcești, de 150 de minute un episod, fără reclame. 
Materialul de față acoperă aproximativ 7 ore de serial.





Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Kosem ep. 43-44-45 tr                                     urmează: Kosem episodul 49-50-51 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.