marți, 4 februarie 2014

Suleyman Magnificul, episodul 101, rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 101

 

  Încep să se tragă sforile pentru împiedicarea căsătoriei lui Rustem cu Mihrimah. Suleyman o iartă pe Hurrem. Ayaz pașa moare de ciumă și Lutfi devine mare vizir.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 102 


Suleyman Magnificul episodul 101Beiazît îl întreabă la cină pe Suleyman dacă e adevărat că Cihangir și Mihrimah se vor întoarce acasă împreună cu mama lor. Sultanul se enervează auzind așa ceva și pleacă de la masă. Mai târziu Afife îi va atrage atenția lui Suleyman că pedeapsa aplicată mamei se răsfrânge și asupra copiilor. El însă îi reamintește că l-a insultat prin comportamentul său și ar trebui să se roage să nu fie executată.  Pe de altă parte, dincolo, Mihrimah o face pe Hurrem să creadă că sultanul îi duce dorul și că i-ar părea rău de ceea ce a făcut.

Suleyman Magnificul episodul 101
La Manisa Mustafa vrea să salveze niște copii captivi pe o navă iar Taslicalî îl avertizează pe prinț că nu ar trebui să urce pe vas fără permisiunea sultanului. Mahidevran o ceartă pe Ayșe pentru rivalitatea sa cu Rumeisa/Lucreția. Dar Fidan îi ia apărarea, însă Mahidevran nu crede că Ayșe ar avea dreptate s-o acuze pe Lucreția de dorință de putere. În acest timp Lucreția ascultă, nevăzută, conversația lor ...  Suleyman se interesează la Husrev pașa despre căsnicia lui cu Hatice dar acesta îi ascunde adevărul. Șah începe să-și pună planul în aplicare și îi spune lui Ayaz pașa că dacă Hurrem este de acord cu căsătoria dintre fiica sa și Rustem, îl va îndepărta pe el de la putere ca să-l pună pe viitorul ginere. Însă acest lucru este tardiv deja, Ayaz pașa se va trezi într-o dimineață cu o femeie lângă el, moartă de ciumă. Hurrem îi scrie sultanului s-o ierte, Suleyman poruncește ca ea să fie transferată într-un loc mai sigur, la Bursa, unde să nu existe pericolul îmbolnăvirii, dar Hurrem nu acceptă.

Suleyman Magnificul episodul 101
Mustafa salvează copiii fără să țină cont de reguli și de sfaturi iar Barbarossa află prea târziu de ceea ce a făcut prințul. Cu toate acestea el este foarte iubit de armată și de popor. Episodul 101 se termină când Suleyman se hotărăște să plece la Adrianopole pentru că Hurrem nu ascultă ordinul de a părăsi orașul infestat de ciumă. Odată ajuns acolo, cedează iubirii ei și o iartă. La palat sunt mari schimbări: Ayas pașa moare de ciumă iar Lutfi devine mare vizir în locul său. 

Suleyman Magnificul episodul 102
Hurrem îi povestește lui Suleyman despre bârfele din harem cu privire la o căsătorie dintre Mihrimah și Rustem. Sultanul întărește cele auzite, amintindu-și că și Ayas Pașa înainte de a muri a făcut aceeași sugestie. Hurrem se arată surprinsă de așa o alăturare, dar observă că Mihrimah e la vârsta măritișului și că Rustem ar fi o partidă bună pentru ea. Suleyman, pe de altă parte, spune că fiica lui nu-l vrea pe Rustem de soț și că el, deoarece o iubește foarte mult, n-o poate obliga să se mărite cu cine nu vrea, așa că nu va forța nota. Hurrem este foarte dezamăgită de această atitudine.

Hatice se plânge lui Șah că încă nu au scăpat de Hurrem, cu toate că aparențele așa indicau, asta fiind un fel de reproș voalat la adresa intrigilor nereușite ale ei. Șah îi amintește atunci că ar trebui să meargă la ea acasă, la care Hatice îi răspunde că nu vede nici un motiv de a fi alungată din propria ei casă, apoi o acuză pe sora sa că ea ar fi pus la cale mutarea ei în alt conac ca și promovarea lui Lutfi. 


sursa foto: facebook

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  97, 98, 99 100, Kanal D.


Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




20 de comentarii:

  1. Bun,am avut ceva de lucru azi(Am citit toate rezumatele de la ultimul episod urmarit aseara,ep 94)Ce vreau sa spun,inainte de a comenta rezumatele si parerile mele,este ca cei de la Kanal D ,cam trag sforile pentru pasionatii serialului,facand pauze extrem de mari intre seriale, si tot amanandu-le,asa iti pierzi si interesul pentru serial.Treaca mearga,acuma vad ca nu mai difuzeaza Luni si Marti serialul,ci doar Marti.Si ca sa revenim la oile noastre,observ 2 lucruri care mi-au atras atentia din rezumatele citite.1:Hurrem se ingroapa din ce in ce mai tare,"pacatuieste" din ce in ce mai mult, si raman la concluzia ca de nu era "BAZA" in serial o executa Suleyman de mult :D . Al 2-lea lucru care mi-a atras atentia,este faptul ca Mustafa nu mai are rabdare si se vrea cat mai rapid la tron(asta vazandu-se in greselile pe care le face).Greu sa fi fost Suleyman in vremurile alea,la cate avea sultanul pe cap :)) Cat despre Sah si Hatice..a dat destul de bine alianta asta a lor serialului,facandu-l mai interesant,dar totodata si mai stresant pentru fanii Hurrem :)) Vorba vine,am observat ca ai inceput sa faci rezumate si la alte seriale(demn de apreciat) insa rugamintea mea este sa iei o pauza cu rezumatele de la Suleyman ca lucrurile sa fie intr-o proportie egala(serialele de la TV,si rezumatele tale) :P Salutari de la Cluj, si multumiri pentru rezumate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutari din Neamt si bun revenit prin pulberea de stele, Sala!
      Ce sa zic? :) Presupun ca pe cei de la Kanal D. nu-i prea intereseaza ce parere au telespectatorii, adica parerea noastra nu e pe primul plan. Daca esti cat de cat familiarizat cu o afacere, stii ca in realitate, nu clientul conteaza, ci alte date, tehnice si financiare. Mai ales financiare. Da. in ultima instanta banii vin de la clienti/telespectatori (prin nr. acestora; de fapt vin de la publicitate) dar nimeni nu se gandeste mai intai la client, ci mai intai la afacerea lui.

      Intr-adevar, Mustafa incepe sa greseasca in asa fel incat din afara se vede ca vrea tronul. Abia prin episodul 123 va ajunge in fata executiei.

      Hurrem e o hoașcă pur-sânge, :D si eu am zis ca daca facea in realitate cate a facut in serial, demult ii statea capul unde-i stau picioarele ! Dar ea e sufletul serialului, ceva mai mult decat Suleyman ,,,

      Pai si inainte am facut rezumate la alte seriale, vezi la Iffet sau Feriha... :-SS
      Te mai astept pe blog, Sala!

      Ștergere
    2. Stai linistita Oana ca nu o sa mai lipsesc.Faptul ca cei de la Kanal D nu au mai difuzat serialul,m-a determinat sa stau departe si de rezumatele scrise de tine.Acum ca sunt la curent cu tot ce va urma sa se intample in serial,astept si serialul vazut la televizor,insa am de asteptat pana se echilibreaza balanta cu rezumatele! :P Multumesc pentru minunata reprimire.Pana la urmatorul rezumat putem comenta aici si celelalte :P

      Ștergere
    3. Dap! :P da' o sa lipsesc io vreo 10 zile incepand de maine seara ... :D
      Oricum, las comentariile la liber, dupa aceea o sa "dau cu aspiratorul" pe unde va fi cazul :D

      Ștergere
  2. Iti urmaresc aproape zilnic blogul...mai ales de cand am descoperit impresiile de calatorie. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! As mai avea multe de scris din calatorii - unele circuite nu sunt terminate (Spania din 2011) altele nu sunt scrise deloc (Elvetia 2009). Dar timpul nu-mi ajunge pentru tot ceea ce vreau sa fac...

      Ștergere
  3. de curand, am facut curat in biblioteca si am gasit un volum de povestiri de Sadoveanu; mi-am adus aminte de ''Roxelana'' si am recitit-o; In povestire, ca si in film, Hurem/Roxelana e aceeasi manipulatoare,rece,calculata,in urmarirea intereselor ei;spre deosebire de film, unde Hurem face mutre cand nu-I convine ceva, tipa,urla, e isterica, in povestire e doar lapte si miere, dar de o viclenie viperina,de mi-a venit in gand ca nu am cunoscut pe nimeni in viata reala asa, spre norocul meu; sa te lucreze cu zambetul pe buze;
    de unde s-a inspirit oare Sadoveanu? cronicarii vremii nu ar fi indraznit sa o portretizeze astfel; si totusi, un sambure de adevar trebuie sa fi fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, draga Anonimule :) cronicarii vremii erau ambasadorii straini care s-au perindat pe la Inalta Poarta. Da, ei au descris-o pe Hurrem asa cum au vazut-o - fizic, si asa cum o considerau cei din palat si din popor - psihic si moral. Sigur ca nici un cronica nu descria cu amanunte intrigile tesute de ea, dar au portretixat-o ca pe o femeie nu foarte frumoasa, dar foarte inteligenta, manipulatoare, considerata vrajitoare pt ca mereu cumpara ingrediente magice cu care sa-l farmece pe sultan (astea au aparut constant in facturile vremii - daca le putem numi asa), era neiubita de popor si s-a scris ca datorita intrigilor ei au murit Ibrahim si Mustafa - fiul lui Mahidevran.

      Pe aprcursul secolelor au mai fost "inflorite" aceste descrieri ca si numele ei. Numele de Alexandra Lisovska nu apare in nici un document pana in secolul al 19-lea....

      Ștergere
  4. Pe mine incepe sa ma plictiseasca acest serial, de care nu ma puteam desprinde atunci cand se difuza. Parca nu se mai intampla nimic palpitant, ori m-am obisnuit eu sa fiu tinuta cu sufletul la gura....Hurrem va fi schimbata cu Zehra din Feriha- atunci cand se reintoarce la Palat, dupa ce este exilata? sau trimisa? la alt palat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu-l mai urmaresc, acelasi stil al intrigilor .... ma oboseste Hurrem.

      Va fi schimbata dupa ce se termina sezonul 3, adica incapand cu episodul 104 turcesc - probabil 109 sau 110 la noi.

      Ștergere
  5. Ce bine imi pare ca am descoperit acest blog,felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru rezumate, le citesc mereu pe nerasuflate

    RăspundețiȘtergere
  7. De la ,,Vestea că a reapărut ciuma se răspândește rapid în palat, unii reacționând cu multă teamă la auzul veștii. Mercan devine mai retras, Suleyman nu-și ferește copiii de boală spunând că oricum, dacă e să fie voia lui Allah, va fi indiferent ce va face, altora le e teamă până și să-și mai atingă prietenii. '' pana la ,,Rustem ajunge acasă și ia masa cu Nigar, care deschide vorba despre el și Mihrimah. Rustem rămâne impasibil când Nigar îi tot spune că Suleyman nu va accepta să i-o dea pe fiică-sa de nevastă și că a greșit refuzând oferta de a se pune în slujba sultanei Șah, dar el o întreabă care ar fi problema, că dacă este așa, atunci ea are de câștigat, că nu va fi aruncată în stradă. Nigar se enervează iar Rustem îi spune că oricum ea nu face parte din viața lui și o alungă din încăpere.''(inclusiv) face parte din episodul 100! Nu am putut copia aici tot fragmentul respectiv pentru ca am depasit numarul maxim de caractere! Imi cer scuze ca intevin mereu , sper sa nu va suparati , sper sa va ajute sa faceti modificarile mai usor stiind exact ce fragment sa adaugati la episodul 100(l-am citit cu atentie stati fara grija) ! Un week-end placut sa aveti!! Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmin iti multumesc mult de tot, chiar te rog sa intervii - aseara nu am putut vedea episodul pe nici un site, aparea canal tv offline peste tot...

      Ștergere
  8. Captura aia cu Sah si Mihrimah e din episodul 102 ! Cosmin

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.