joi, 13 martie 2014

Suleyman Magnificul rezumat episodul 103





Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 103

 

Încep intrigile împotriva lui Rustem, odată ce se află că se va căsători cu Mihrimah.



Suleyman 103
Tristă, Mihrimah se duce la tatăl ei și îi spune că dacă el consideră potrivit, îl anunță că este de acord să se căsătorească cu Rustem Pașa. Hurrem radiază de fericire. Apoi merge la Bali bey și îl anunță că se va căsători cu Rustem, iar acesta este uluit de ceea ce aude. Mihrimah continuă spunându-i că-l consideră responsabil pentru dezamăgirea ei.

Suleyman răspândește vestea că fiica sa se va căsători cu Rustem pașa, iar Hatice și Șah se miră la rândul lor când aud așa ceva. În acest timp Hurrem îi scrie pașei dându-i veștile cele bune. Urmează scene în care Rustem își amintește de copilăria sa ca porcar. După ce se trezește din reverie o cheamă pe Nigar la el și îi aduce aminte că mariajul lor nu a fost dorit de către ei doi după care îi arată scrisoarea de la Hurrem. După aceea o întreabă dacă mai ține minte când i-a spus sarcastic, că mâna prințesei Mihrimah e un vis, apoi îi spune de 3 ori "ești liberă" ceea ce semnifică divorțul de Nigar.  

Suleyman 103
Sumbul o informează pe Hurrem că fiica sa refuză să-și aleagă materiale pentru noile rochii, iar Hurrem spune că va prelua ea această îndatorire. Intervine și Afife, care sugerează că nu e nevoie să se grăbească cu căsătoria fetei, dar sultana răspunde că vrea să se împlinească această nuntă cât mai repede, dacă este posibil odată cu ceremoniile de circumcizie ale prinților Baiazid și Cihangir. Hatice observă că Șah va avea mai mult de luptat acum să-l mențină pe Lutfi în funcția de mare vizir, dar sora ei crede că deocamdată e prematur să se discute despre asta din moment ce nunta nici nu a avut loc, însă Hatice răspunde că doar moartea lui Rustem ar putea să nu mai facă posibilă nunta cu prințesa. 

Matrakcî îi spune lui Bali bey același lucru pe care i l-a spus și Mihrimah, și anume că el este vinovat de inima ei rănită și de faptul că se aruncă cu capul înainte în această căsătorie pe care nu și-o dorește. Malkacoglu îi răspunde că nunta aceasta a fost dorința sultanei Hurrem și că dacă ea a vrut așa, așa se va face. Mihrimah merge la Mehmet să-i ceară sfatul și îl întreabă ce să facă, pentru că a luat decizia căsătoriei la nervi, dar nu și-o dorește. Mehmet o întreabă pe cine era furioasă, dar îi amintește că odată ce hotărârile sultanului au fost scrise și sigilate, nimic nu se mai poate schimba.

La Manisa Mahidevran află despre pregătirile de căsătorie și îl informează și pe Mustafa. Tașlîcalî își dă seama, la rândul său, că Mihrimah e forțată să accepte acest mariaj și că în spatele ei este Hurrem, ca să poată controla divanul prin Rustem și apoi să scape de Lutfi și să lupte împotriva lui Mustafa. Mahidevran crede că, în acest caz, trebuie ca Rustem să fie eliminat, dar nu neapărat prin crimă. Apoi îi scrie sultanei Șah o scrisoare în care îi dă detalii despre planul la care s-a gândit, dar Lutfi consideră că nu e nevoie să se acționeze în nici un fel din moment ce el este marele vizir. Pe de altă parte și Hatice crede că totuși trebuie acționat, iar Șah este mulțumită de planul lui Mahidevran.

Suleyman 103
La palat, Mihrimah regretând ceea ce a făcut, merge la Hurrem să-i spună că, de fapt, nu vrea să se mărite cu Rustem, dar sultana o convinge că această căsătorie va fi spre binele dinastiei, apoi, văzând că fiica ei șovăie, o obligă să accepte alianța. Pentru Rustem încep frecușurile. Nigar nu se poate stăpâni și-i răsucește cuțitul în rană spunându-i că oricum inima prințesei va bate mereu pentru Malkacoglu, indiferent cu cine se va mărita. De furie Rustem o lovește apoi va încerca s-o sugrume pe fosta lui nevastă. Pe de altă parte, Lutfi îi spune sultanului că a aflat despre Rustem că ar fi bolnav de lepră. Vestea ajunge imediat și la Hurrem, dar ea crede că nu-i decât un zvon, pentru că pașa are mulți dușmani. Suleyman este enervat de nepăsarea soției sale vizavi de acest subiect important pentru viața singurei lui fiice. Acasă la Hatice, Husrev vrea să se joace cu copiii ei dar sultana se arată foarte rece cu el menționând că n-o să-l poată niciodată înlocui pe tatăl lor. Atunci Husrev îi spune că el nu se află într-o închisoare și că nu-și dorește altceva decât să fie tratat cu amabilitate. Mihrimah află de la Gulfem despre presupusa lepră pe care o are Rustem. Cum toată povestea pare să ia amploare pentru Suleyman, când acesta e gata să oprească pregătirile pentru nuntă, Hurrem îl îndeamnă să trimită un doctor care să afle adevărul.

Suleyman 103
Bali bey își petrece nopțile cu Sylvia, care îi povestește că a fost amenințată de o femeie care părea foarte îndrăgostită de el. Această femeie era Mihrimah, care va merge apoi la tatăl ei spunându-i că Malkacoglu umblă cu o femeie înrudită cu un venețian. Sultanul se încruntă la această veste și îl atenționează pe Bali bey, iar când acesta se întâlnește întâmplător pe holuri cu prințesa, ea nu scapă ocazia să-l roage să-i transmită salutări Sylviei. Ulterior aceasta îi cere lui Bali bey s-o facă musulmană pentru a se putea căsători cu el, dar el nu acceptă. Mehmet așteaptă să treacă nunta sorei sale pentru a putea pleca în sangeac. Așen este expediată de Lutfi la palatul vechi. Masuki, cel care predica liber ceea ce credea el despre religie, este până la urmă executat împreună cu adepții săi, pentru blasfemie împotriva Islamului. Șah îi cere medicului evreu al sultanului să spună că Rustem este cu adevărat bolnav după ce merge să-l examineze. Moise este surprins de această rugăminte. Hurrem o informează pe Șah că soțul ei o înșală cu cadîna Așen.


sursa foto: facebook

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  99 100, 101, 102Kanal D.


Dacă-ți place filmul, evaluează-l:




23 de comentarii:

  1. Bun, bun! Avem ce citi azi, multumim, Oana! (Y)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar e super blogg-ul tau Oana!!!Felicitari!Lavi:):):)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ep a fost in seara aceasta la Kanal D? Multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc,te citesc totdeauna cu placere
    Erika SHOVAL

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si eu dragii mei sa pun o intrebare. cum este posibil ca sultanul sa si marite unica fiica cu Rustem avand in vedere ca acesta este deja casatorit?????? pt mine este o mare dilema...ajutati-ma voi!! nu vi se pare o mare ciudatenie....si faptul ca nu are un rang mare la fel!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La turci pe vremea aceea divortul insemna sa-i spui sotiei de 3 ori "esti libera". Despre rest, probabil nu conta, din moment ce asta este adevarul istoric. Mihrimah a fost cu adevarat sotia lui Rustem, care a devenit mare vizir prin acest mariaj.

      Ștergere
  6. Asa este!Nici eu nu stiu cum e posibil asa ceva,dar in "Suleyman" nimic nu este imposibil!!Lavi:):):)

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana,nu stii cumva cate episoade sunt in total din "Suleyman Magnificul"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, nu s-a terminat de filmat inca, turcii sunt pe la episodul 129, dar sezonul 4 este ultimul, din cate stiu, pana acum.

      Ștergere
    2. Cand moare sultana Hatice?

      Ștergere
  8. Mersi mult!!!!! Lavi:):):)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand pui pe 105 sau 104?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sapt. viitoare, dar nu pot spune exact cand, depinde de programul meu.

      Ștergere
  10. Fragmentul : ,,Aceasta se înfurie și nu acceptă o asemenea bârfă, dar Mercan îi confirmă că a văzut-o pe Așen ieșind din iatacul lui Lutfi, ceea ce o uluiește pe Șah, care mai târziu îi poruncește lui Mercan s-o omoare pe cadînă. Când încearcă să aibă o discuție cu soțul ei pe această temă și îi dezvăluie că știe despre relația lui extraconjugală, Lutfi neagă. Șah se enervează și îl umilește amintindu-i că el nu este decât un sclav al dinastiei și că tot ceea ce a obținut până acum a fost datorită ei.
    Moise ajunge la timp la Rustem, pentru că acesta se pregătea de plecare. Îi spune despre scopul vizitei sale și îi cere să se lase examinat. Din păcate, într-adevăr Rustem are lepră, dar nu vrea să se afle acest adevăr și îl ia de gât pe medic, care are ocazia să vadă și păduchi în părul pașei, ceea ce pune să se înregistreze în catastif. Rustem o alungă pe Nigar, iar aceasta se duce la Șah să-i ceară ajutorul și la Matrakcî să-l roage să o ajute să-și mai vadă fata. Moise ajunge înapoi la palat și îi spune sultanului că Rustem nu are lepră, dimpotrivă, are păduchi, și se știe că păduchii nu stau pe leproși. Mihrimah, care se bucura sperând că nunta n-o să mai aibă loc se întristează iarăși când mama sa îi dă vestea că Rustem e sănătos. Vestea se răspândește, iar Șah speră că până când nu se încheie căsătoria, multe i se mai pot întâmpla lui Rustem. De exemplu, el se află în drum spre capitală alături de Olivia, și, ca din senin, trăsura cade într-o capcană și are loc o explozie ... ''face parte din episodul 104 , dar ultima captura cu Suleyman ,Mehmet , Mihrimah e din ep 103 ! Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
  11. "Din pacate, intr-adevar Rustem are lepra..."? Nu avea nicio lepra!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.