vineri, 30 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 124 (115-116 turcesc)

 

Prințul Elkas îi cere lui Suleyman să-l ajute să preia tronul Persiei de la fratele său promițând în schimb o alianță cu otomanii. Hurrem revine la palat. Elkas se pare că o curtează pe Mihrimah care ajunge să-și dorească divorțul de Rustem. Mihrunisa naște un copil iar Lala îi trimite veste lui Suleyman despre căsătoria lui Mustafa.



 Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat
Sokollu îl informează pe sultan că Rustem a aranjat o întâlnire cu prințul Elkas la Edîrne iar Suleyman îi spune să ancheteze foarte discret problema cu caftanul și să afle cine l-a otrăvit, fără ca altcineva să afle despre cercetările sale. Hurrem îl întreabă pe Lala despre tot ceea ce face Baiazid și mai ales despre relația cu Huricihan, despre care acesta nu suflă o vorbă. Huricihan este ținută ascunsă într-o anexă a palatului și se plânge către Baiazid că nu mai poate suporta situația asta. Prințul o roagă să aibă răbdare că în curând toată lumea va afla despre relația lor. 

Suleyman și copiii lui dezbat tema caftanului și se desprind două posibilități: ori acesta a fost otrăvit în palat, și atunci responsabil ar fi Rustem, ori în afara palatului și atunci bănuiala cade pe Hurrem. Selim, la Manisa, este informat despre toate cele întâmplate și își dă seama că nu ar putea niciodată să preia tronul când Mustafa are atâta putere cu armata de partea lui. De supărare, poruncește să i se aducă niște vin. Hurrem află și ea despre cele petrecute în capitală și este furioasă pe Suleyman că nu l-a pedepsit pe Mustafa. Nurbanu îl vede pe Gazanfer cu ulcica de vin și îl alungă de la ușa lui Selim.

Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat
Rustem se întâlnește cu Elkas care crezând că se află în fața sultanului îi sărută poala, apoi îl flatează pe Rustem că are o așa prestanță încât a crezut că el este sultanul. Rustem nu-și mai încape în piele de plăcere. Discuția alunecă rapid spre scopul întâlnirii, care este acela ca Elkas, fratele șahului Persiei, să-l ajute pe Rustem în problema cu caftanul lui Mustafa. Între timp, Sokollu îi prezintă sultanului raportul anchetei de unde rezultă că otrăvirea caftanului s-a produs în palat. Hurrem se plictisește la sangeacul lui Baiazid, iar Fatma și Rustem cad de acord că fără ea, lucrurile nu mai sunt la fel de interesante în capitală. Hurrem primește o scrisoare anonimă care-i dezvăluie că Huricihan este în Kutahya și se întâlnește cu ea în pădure și o pălmuiește când aceasta îi spune că-l iubește pe Baiazid. Atunci fiica lui Ibrahim îi amintește blestemul tatălui ei, și o amenință că toți cei care au complotat împotriva lui se vor îneca în propriul sânge într-o zi. 

Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat
Elkas se prezintă în fața lui Suleyman și, învățat de Rustem, îi va spune că șahul Persiei a aflat că el este protejat de otomani și că acesta ar fi otrăvit caftanul trimis lui Mustafa. Toată lumea e uimită de o așa minciună gogonată, iar Mustafa chiar îl privește cu subînțeles pe Rustem, dându-și seama cine este autorul punerii în scenă. La Kutayha, Hurrem vrea să-l convingă pe Baiazid să se despartă de Huricihan pentru că ea ar căuta doar răzbunare, și drept răspuns se căsătorește cu ea. Mustafa îl asigură pe tatăl său că n-o să-l trădeze niciodată, și spune că dacă nu ar fi venit în capitală, nu ar fi aflat niciodată adevărul. Apoi se aude vocea lui Ibrahim care spune că cu cât cineva dorește să facă mai mult bine, cu atât diavolul îl îndeamnă mai tare la acțiuni cu efecte negative.

Hurrem se întoarce la palat din proprie inițiativă, Suleyman o iartă, dar îi spune că nu va mai avea niciodată încredere în ea. Fatma încearcă o manevră, spunându-i lui Mihrimah că acum, dacă Hurrem s-a întors, nu mai are ocazia să conducă haremul și să preia puterea, dar Mihrimah îi răspunde că Hurrem este puterea. Mustafa se confesează lui Yahia că nu se mai simte în siguranță acum, când dușmana lui a revenit la palat. Yavuz îl informează că au descoperit că Atmaca este torturat într-o celulă a închisorilor imperiale.

Rustem îl vizitează pe Atmaca și îi cere să spună pentru cine lucrează de fapt, cine l-a trimis în preajma lui Mustafa. Acesta spune că este în slujba sultanei Hurrem iar marele vizir îl pălmuiește auzind așa ceva. Mustafa apare și el în celula servitorului său, la timp ca să-l salveze de la moartea ordonată de Rustem. Seara la cină, Fatma observă că prințul este abătut și îl sfătuiește să nu se teamă, ci să-l lovească pe Rustem acolo unde-l doare mai tare. Hurrem și Mihrimah au o conversație mai aprinsă, pe care sultana o încheie deviind subiectul către organizarea unei cine în onoarea prințului Elkas. Mustafa este liniștit aflând că Atmaca nu a trădat și nu a vorbit nimic.

Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat
Cihangir și Mustafa discută asupra unor hărți despre noi teritorii pe care să le cucerească, iar Cihangir se arată atât de priceput în domeniul militar încât fratele său este plăcut surprins și îi promite că dacă va urca vreodată pe tron, îi va da aceeași putere ca și a lui. La Manisa Nurbanu îl urmărește pe Selim care merge în casa unei femei din popor, Efthalia, măritată cu Dimitri, și care nu știe că bărbatul care o vizitează este prințul guvernator al sangeacului. La palat, Elkas îi cere reciprocitate lui Rustem: el a îndeplinit ceea ce l-a rugat marele vizir, acum e rândul acestuia să discute anumite lucruri cu Suleyman. În acest context, Hurrem, care este supărată că sultanul are o relație bună cu Mustafa în loc să-l pedepsească, uneltește cu Rustem să-l influențeze pe Suleyman împotriva Persiei.

 Suleyman Magnificul episodul 124 rezumat
Yahia îl deposedează pe Atmaca de cuțitul pe care-l poartă permanent motivând că nu mai are încredere în nimeni și că de unde știe el că nu este spionul perșilor? Mihrimah organizează cina pentru Elkas, care îi dăruiește în schimb o bijuterie. Mihrimah se arată foarte amabilă față de Elkas ceea ce-i creează disconfort lui Rustem. Mustafa are o întrevedere cu amiralul Piri Reis care se oferă să-l sprijine să obțină tronul, lucru care-l deranjează pe prinț. Dar bătrânul marinar îi spune că nu s-a referit la o trădare ci la a-l proteja de intrigile sultanei Hurrem. În acest timp Elkas îi propune lui Suleyman să-l protejeze și să-l ajute să obțină tronul Persiei de la fratele său, ca mai apoi Persia și Imperiul Otoman să fie aliați. Dar cum în același timp venise și vestea despre Carol al V-lea care cerea capitularea otomanilor, Suleyman se află într-o dilemă: pe cine să atace, pe perși sau lumea creștină?

Până la urmă sultanul se hotărăște pentru o campanie în Persia, hotărâre pe care o ia după ce se sfătuiește cu Mustafa și Cihangir care consideră că mai importante sunt Roma și Viena decât Persia. Hurrem nu este deloc încântată de acest lucru și îi spune lui Sokollu, care o informase despre decizia sultanului, că Selim ar trebui ajutat să conducă imperiul pe perioada campaniei și nu Mustafa. Suleyman, văzând că Mustafa este abătut de hotărârea luată, îl asigură pe fiul său că nu a abandonat visul de a cuceri lumea creștină, dar crede că este nevoie de această alianță înainte să pornească spre Europa. Apoi îi spune prințului că în el are încredere să-l lase pe tron în locul său pe durata campaniei din Persia.


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 120, 121, 122, 123, Kanal D.

3 comentarii:

  1. Mda,foarte ciudat cum in ultimile episoade lucrurile iau o intorsatura foarte ciudata :)) Pe cand credeam ca Mihrimah si-a gasit insfarsit linistea alaturi de Rustem,apar intrigile,iar ei se despart tot mai mult.Intrebarea e urmatoarea:O sa se ajunga la divort pana la urma sau nu? :( Imi dau seama din rezumate,cum "matusa Fatma" pe cat este ea de fercita si zambareata tot timpu,e o a 2-a Hurrem cand vine vorba de jocuri murdare :)) Oricum,din ce-am auzit pe facebook prin diferite comentarii,serialul o sa ia o pauza pana in septembrie(nush de la ce episod) :( Chiar nu inteleg cum pot fi asa de nesimtiti cei de la KANAL D...pe langa ca micsoreaza epidoadele de numa,mai si fac o pauza de vreo 2-3 luni :( Multumim oricum pentru rezumat Oana! :* Weekend placut iti doresc >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Eu nu mi-as fi gasit linistea alaturi de un sot bagat cu de-a sila in patul meu de maica'mea... da' Mihrimah e o alta persoana, nu? d( In istorie n-a divortat, in serial deocamdata nu, pt ca Elkas e cat pe ce sa se insoare cu Fatma.

      Esti rău, Sălă, toate televiziunile au grila de vara, cu programe schimbate. Crezi ca lor nu le-ar conveni sa aiba acelasi rating ridicat si vara? Nu, nu le tin partea, nici mie nu-mi convine ca abia-abia mai am zece mii de vizualizari zilnic, de la minim 15-17.000 in zilele cu Suleyman, dar asa fac toti....
      Da, mai dureaza pana saptamana viitoare. Probabil executia lui Mustafa va fi la toamna.

      Ștergere
    2. P.S. Ieri mi-a venit televizorul comandat alaltaieri, asa ca aseara am vazut episodul la tv. De data asta intr-adevar si eu am avut impresia ca astia cam scurteaza din episoade... :((

      Weekend placut si tie! :X

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.