joi, 23 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 142 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 142 (129 turcesc)

Baiazid și Selim sunt trimiși înapoi la sangeacuri. Fahrie este trimisă la Manisa ca s-o elimine pe Nurbanu din viața lui Selim. Suleyman află de la oamenii simpli că Hurrem ar fi fost implicată în defăimarea lui Mustafa.



Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Selim o bănuiește și el pe soția lui că ar fi avut legătură cu lovitura lui Huricihan. Nurbanu încă nu-și recunoaște vina și se arată indignată că i s-a percheziționat camera ca și cum ar fi fost una dintre suspecte. Când ea se schimbă de haine, Selim îi vede vănătăile și Nurbanu nu mai are încotro, dar spune că Huricihan a atacat-o pentru că era geloasă că nu are copii și mai întâi s-au certat pe tema asta apoi sultana a lovit-o iar ea, Nurbanu, a fost forțată să se apere. Selim o ceartă pentru că i-a pus pe amândoi într-o situație foarte delicată și o întreabă ce se va întâmpla când Huricihan își va reveni și va povesti totul?

Canfeda și Nurbanu sunt chemate la Hurrem și aceasta le spune cum a fost găsit un cercel la locul faptei și celălalt în camera lui Selim, apoi le amenință cu închisoarea și execuția pe amândouă. Canfeda se grăbește să spună că ea nu a fost implicată. Nurbanu atunci o șantajează pe Hurrem spunându-i că va da în vileag tuturor cum ea a pus-o s-o omoare pe Nazenin și va arăta lumii scrisorile ei, pe care le-a păstrat. Apoi va spune că Hurrem a încercat s-o omoare pe Huricihan, că doar toți știu că o urăște pe fata lui Ibrahim. Hurrem rămâne uluită de ceea ce aude, și între timp Fahrie vine să anunțe că Huricihan a murit și că Baiaizd este dărâmat. Hurrem se răzgândește și o trimite pe Nurbanu în camera ei, atenționând-o să nu părăsească încăperea fără s-o anunțe. După aceea Fahrie găsește cercelul lui Nurbanu în camera unei cadîne, Rana, pe care o acuză de crimă.

Mustafa Lala este numit consilierul lui Selim, iar Rustem îi explică acestuia că trebuie să fie alături de stăpânul său cel nou la fel cum a fost și față de Baiaizd. Atmaca se întâlnește cu Mahidevran și îi aduce aur din partea lui Baiazid, spunându-i că acest prinț a fost prieten adevărat față de Mustafa. Mahidevran se arată precaută și spune că nu trebuie uitat că e totuși, fiul lui Hurrem. Atmaca o asigură că prințul nu seamănă cu Hurrem apoi îi spune despre darul în aur trimis pentru mormântul lui Mustafa. Mahidevran refuză, pretextând că deși Suleyman i-a luat totul, are încă destul aur până la sfârșitul vieții sale. Dar mai târziu, Fidan o înștiințează pe Mahidevran că stau foarte prost cu finanțele și că era bine să fi acceptat darul lui Baiazid.

Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Prinții și suitele lor se pregătesc să se întoarcă în sangeacuri, Fahrie fiind și ea trimisă alături de Nurbanu la Manisa, din porunca lui Hurrem care și-a dat seama târziu cât de mult a fost influențat Selim de către Nurbanu. Acum dorința ei este ca Selim să iasă de sub înrâurirea acesteia, ca să-l poată manevra ea în voie, și să-l ridice pe Baiaizd în ochii lui Suleyman pentru a-l pregăti pentru tron. Aflată în cabinetul sultanului, Hurrem încearcă să se apropie de Suleyman și să ia masa împreună dar el îi spune să-l lase singur. Hurrem se plânge lui Sumbul că sultanul s-a înconjurat de niște ziduri pe care ea nu le poate dărâma. Ajunși în Manisa, Selim și mai ales Nurbanu, constată că fetele rămase acasă au devenit insolente. Dilșah se întreabă de ce "târfa venețiană" a mai venit înapoi, după care se întreabă cine-o mai fi și Fahrie, care - i se pare ei - se crede Hurrem? Pe de altă parte, Selim are o discuție așa, ca de început, cu Mustafa Lala, precizându-i că dacă se abate de la limitele impuse de el, va avea de suportat consecințele.

Suleyman Magnificul episodul 141 rezumat
Fahrie o pregătește pe Dilșah să meargă în iatac la Selim dar pe drum apare Nurbanu care îi spune foarte clar lui Fahrie că știe cine și de ce a trimis-o la Manisa, că Dilșah nu mai este favorita prințului și că în palat sunt ascultate doar ordinele ei. La Istanbul, doctorii îi dau voie lui Suleyman să meargă prin oraș, deghizat. Acesta merge la o cafenea - locuri de care capitala este plină acum - și află că lumea încă îl prețuiește pe Mustafa și că mulți cred că execuția s-a datorat uneltirilor "vrăjitoarei rusoaice". Când cineva spune că dacă l-ar fi trădat pe măria sa, prințul nu ar fi așteptat până la 38 de ani pentru așa ceva, mai ales că avea armata de partea lui, Suleyman ridică privirea uimit și îl vede din nou, aievea, pe fiul său când era mic. La Manisa Selim primește un neguțător care îi aduce alcool. O nouă cadînă, Defne, este trimisă de către Lokman, din porunca sultanei Hurrem, la Baiazid să-l servească, dar acesta nu o dorește și o trimite înapoi. Nurbanu face o baie și apare Dilșah care-i bagă capul sub apă.

La palat, Suleyman o cheamă pe Hurrem la el și o întreabă dacă a avut de-a face în vreun fel cu întâmplările care l-au determinat pe el să-și execute fiul, dacă ea, Hurrem, l-a defăimat în așa fel încât să-i influențeze destinul?


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 138, 139, 140, 141 Kanal D.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.