duminică, 30 noiembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 155 (139 turcesc, partea a doua)

 Suleyman, deși bolnav și lipsit de vlagă, mai plănuiește o nouă campanie, aceea de a cuceri Viena, visul său din tinerețe. Dar undeva lângă Sighetvar Suleyman Magnificul își găsește sfârșitul.


 Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat

 Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat
Suleyman se plimbă din nou deghizat prin piețele Istanbulului și aude cum lumea îl blamează pentru că i-a executat pe Mustafa și pe Baiazid și că imperiul va fi lăsat bețivanului de Selim. Negustorii se plâng că taxele sunt mari și că s-au închis birturile iar alcoolul este interzis, dar fiul bețiv tot găsește băutură, vorbesc pe la colțuri că Suleyman este atât de bolnav încât nici să se spele nu mai poate fără ajutor. Sultanul se enervează și îi spune aceluia care a vorbit că el este Suleyman Han dar Ferhat pașa îl ia deoparte pe sultan și îi spune că trebuie să ajungă de urgență la palat.

În acest timp Nurbanu îi dă indicații lui Gazanfer cum să scape de Safiye și să-i prezinte lui Murat și alte cadîne frumoase de care să se îndrăgostească. Apoi încearcă să-l convingă pe Selim s-o lase mai moale cu băutura, dar el se plânge că a fost pedepsit de sultan să locuiască în fostul palat al lui Baiazid, unde amintirea lui pare să fie prezentă peste tot. Nurbanu observă că Selim nu are dreptate., pentru că sultanul nu știe că el, Selim, a ordonat execuția lui Baiazid. Dar el e sigur că sultanul cunoaște adevărul ...

 Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat
Sumbul o vede pe Mahidevran prin grădină și o aduce la Mihrimah. Amândouă își împărtășesc una alteia durerile prin care au trecut, dar după aceea prințesa îi cere sultanei să plece și să nu mai apară pe acolo, spre binele amândurora. În divan sultanul și demnitarii imperiului pun la cale o nouă campanie către inima Europei. Înainte de începerea acesteia, Suleyman își spune monologul de dinaintea morții. Zilele îi sunt numărate, dar Sokollu poruncește ca acest lucru să nu se afle. Medicii nu-i recomandă să plece la război, dar el le spune să tacă și-i amenință cu moartea dacă mai scot vreo vorbă. Mihrimah, nici ea nu reușește să-l înduplece, și, de altfel, sultanul știe că acesta este ultimul său război. Se plimbă prin palat amintindu-și de Hurrem. Pleacă la război în văzul tuturor, îmbrăcat într-un caftan alb. Lumea îl aclamă și Europa e uimită că bătrânul pe care îl credea pe moarte s-a mai ridicat odată ca în tinerețe, să cucerească un vis.

 Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat
Suleyman se întâlnește cu Zapolya lângă Belgrad. Veștile despre campanie ajung și la Selim. Toată lumea se teme că l-a văzut pe sultan pentru ultima oară viu. Selim deja se pregătește pentru a deveni sultan și așteaptă doar vestea că trebuie să vină să preia tronul. Suleyman îl pedepsește pe guvernatorul Budapestei. Campania continuă. De durere, i se prescriu și mai multe medicamente. La palatul lui Selim se dau banchete. Nurbanu își amintește că și-a citit viitorul în stele dar Hurrem n-a crezut-o.Mihrimah pleacă de la palat și îl lasă doar pe Sumbul acolo, singur, trist. Amintirile îl năpădesc și parcă aude aievea vocile cadînelor, poruncile lui Hurrem, sfaturile ei. Sokollu recomandă sultanului să poruncească retragerea de lângă Sighetvar și să rămână pe loc până trece iarna. Dar la un moment dat el intră în cort și cade ... Toți cei din jur îl plâng. La Kutayha ajunge vestea că Selim trebuie să preia tronul.

Serialul se termină cu monologul lui Suleyman. În apus, un cal alb, liber, hoinărește pe coline iar Suleyman îl privește senin, cu ochii-i albaștri.

 Suleyman Magnificul episodul 155, rezumat

sfârșitul serialului

Pentru alte episoade 
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 151, 152, 153, 154, Kanal D.



16 comentarii:

  1. Un serial deosebit...In special pentru persoanele care adora tragismele. Multumim Oana pentru munca pe care ai depus-o de-a lungul timpului. Acest episod este intr-adevar bine regizat. Inca o data multumiri :-f

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru vizite si pentru fidelitate cititorilor mei. Asteptam impreuna un serial cel putin la fel de bun ca Suleyman Magnificul de la TIMS sau de la alti producatori turci.

      Ștergere
    2. O sa-mi lipseasca! Cand priveam serialul,intram in lumea aceea,desi asa de departe si de strraina si uitam de prezent,care nu mi se pare prea frumos!

      Ștergere
  2. Cu moartea lui Baiazid s-a decis si soarta Europei,precum si decaderea imperiului otoman

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As completa zicand ca decaderea imperiului s-a decis in momentul in care sultanul a hotarat executia lui Mustafa, care era cel mai calificat pentru a deveni viitorul sultan.

      Ștergere
  3. pacat de sfarsit chiar merita un final fericit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi era previzibil. Nu vad ce final fericit ar fi trebuit sa aiba un serial despre anii de domnie a unui suveran.

      Ștergere
  4. Iti multumim din suflet, Oana, pentru bunavointa si ingaduinta de a ne primi si pe noi in aceasta minunata "Pulbere de stele" !!
    Si eu am ramas trista, pentru faptul ca imi vor lipsi scenele, actorii , muzica, costumele, locurile unde s-au filmat scenele (palatele), efectele speciale...etc! Imi va lipsi Acest serial a fost unic din toate puncetele de vedere!
    S-auzim de bine! :-f

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Elena! sigur ca toate acestea ne vor lipsi, pentru ca ne-am obisnuit cu ele in ultimii ani, dar mai sper ca urmarea acestui serial sa ajunga si la noi in scurt timp. Se va numi "Secolul magnific - sultana Kosem" si filmarile incep la toamna.

      Ștergere
  5. Multumesc Oana ....chiar daca nu am mai comentat sa stii ca am intrat frecvent pe blog. Astept cu interes urmatorul serial care sa ne transpuna in istoria orientala a Turciei si sper sa fii la fel de draguta sa comentam si sa " tragem cu ochiul" la ce se va intampla .(apropo ..., cine e sultana Kosem ?) . Multumesc inca odata si pe curand! Corina .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kosem a fost una din putinele femei care chiar a condus Imperiul Otoman in sec. al 16-lea, ca regenta pt fiul sau de 11 ani care era de fapt sultanul. Prea multe nu stiu nici eu, dar astept cu nerabdare serialul care va incepe la toamna viitoare.

      Ștergere
    2. O sa comentam, dar stii tu :) in limita regulilor impuse pe acest blog. Nici eu si nici cititorii mei nu toleram limbajul suburban si atacurile la persoana. Daca ar fi asa, miile de vizitatori s-ar inghesui si ei sa comenteze cu tot ce le vine la gura, nu crezi?

      Cand nu mai suport frustrarile ejectate pe blogul meu, inchid butoanele de comment. Importante sunt articolele, nu palavrageala de dupa.

      Ștergere
  6. Cred ca e cel mai frumos episod din toate seriile! Chiar daca e tragic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Andra, e unul dintre cele mai frumoase episoade ale serialului!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.