miercuri, 28 ianuarie 2015

Noaptea de sfantul Valentin


Noaptea de sfantul Valentin


Noaptea de sfantul Valentin


Noaptea de sfantul Valentin

Mă uitam la un film și mi-am amintit de ziua noastră specială. Un personaj spunea că soarta este atunci când două subconştienturi se atrag, pentru că două nevroze sunt de acelaşi tip şi se vor tolera reciproc mai multă vreme. De aceea unii simt un fel de magie când întâlnesc pe cel, sau cea lângă care pot sta o viaţă.

… şi-atunci ce se întâmplă, de fapt, cu viaţa ta? Pentru că dacă e adevărat, subconştientul meu era răvăşit, torsionat, striga disperat după jumătatea pe care n-o mai găsea și căuta acum polul care să-i redea echilibrul. Și în ziua aceea specială de februarie, ne-am întâlnit întâmplător.

Strâng pleoapele şi îmi înfășor mai tare paltonul în jurul meu. Afară e un ger cumplit, şi vântul încă mai bântuie deşertul de zăpadă din cartierul tău. Abia aștept să ajung la tine, să te simt alături. Doar degetele ni s-ar atinge şi astfel fiecare ar citi gândurile celuilalt. Hm! Zâmbesc...! Gândurile mele de câteva zile se îndreaptă către ce cadou să-ți fac de ziua asta specială și aveam impresia că e greu să fac o alegere inspirată pe vremea asta. Dar zic că până la urmă am reușit.

M-am gândit că până acum niciodată nu am luat în considerare pasiunile tale, ți-am cumpărat cadouri așa, ținând cont că ești bărbat și că-ți place un vin bun, un portofel durabil sau niște decorațiuni vintage pentru birou. Dar azi ți-am luat ceva special. Cândva, demult, mi-ai spus că ai colindat mările și știu că în sufletul tău nu ai uitat perioada aceea, altfel n-ai păstra în dulap un vraf de prosoape de baie cu ancore albastre...

Știu că m-aștepți, ca de fiecare dată, la tine în biblioteca aceea cu mobilă veche, pe sofaua capitonată în catifea purpurie. Deja mi te imaginez ... E seară şi stăm tolăniţi pe covorul moale şi gros în faţa unui şemineu de teracotă roz în care lemnele ard trosnind a iarnă geroasă. Doar lumina flăcărilor mai înviorează atmosfera, ca şi sunetul dulce al unor melodii imprimate de mult, tare de mult, revărsându-se voluptos ca o noapte de august din cutia prăfuită a unui patefon. Mai târziu poate, dacă un privitor nevăzut ar intra în cameră, ar vedea pe un fotoliu o bluză de mătase neagră, neglijent aruncată, lângă o cutie frumos ambalată, deschisă în care se află o ancoră de metal auriu, părând să fie chiar dintr-un gen de aur vechi, degajând un aer de obiect luxos și rar.

Noaptea de sfantul Valentin
În cameră ar pluti un vag parfum de flori de portocal şi piele de femeie tânără… pe jos, hârtia sidefată a altei cutii ar dezvălui o hartă veche, făcută sul și o busolă retro, așa, ca să te mai simți și tu din când în când ca un matelot pe o corabie navigând către mările Nordului. De după sofa se mai vede o bucată de dantelă fină, ca o pânză de păianjen, pe care se odihneşte un căpşor blond. După aceea, două mâini albe, plinuţe se întind să prindă paharele de șampanie de pe măsuţa de mahon pe care stă o vază cu un trandafir sângeriu, trecut din înflorit. Din cutia mare de alături, iese catargul unui iaht din anii treizeci. N-am putut să-ți cumpăr un iaht adevărat, și sper să mă ierți pentru asta :) dar nimeni nu ne poate opri să ne simțim ca și cum am locui pe unul. Se aude numai muzica în surdină, focul și liniștea unui sărut … Din trandafirul de pe masă, odată cu strânsoarea palmelor, curg petale de pasiune. Flăcările din şemineu se sting, molcom, una câte una. E noaptea de Sfântul Valentin…

Noaptea de sfantul Valentin




... iar eu, acum te întreb pe tine, cititoare care ai intrat aici, ce cadou de pe MyMan.ro i-ai cumpăra celui drag inimii tale pentru o sărbătoare specială din viața voastră?


20 de comentarii:

  1. :) hoopa! asta-i cam pentru varsta 16+ dupa parerea mea ... :)

    Raspuns: sampanie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta mi-a inspirat cadourile vazute pe site-ul myman.ro. Asa, ceva gen lux, lene maxima, placeri interzise, decandentza, viata ca-n Marele Gatsby. 16+? :)) ei, nici chiar asa.

      Ștergere
  2. Eu nu pricep ce fac (sau fak, sau cum naiba se scrie ?) aia doi acolo jos pe covor? Cadouri la barbati nu cumpar ca nu-s gay.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-i cu voi? :-SS unde vedeti voi chestii? va arde de tavaleala, aia e ...! Aveti pitici pe creier, relax! cu un singur x!! Numai are voie lumea sa se pupe in fatza unui semineu ca gata, e literatura underground?... ce-aveti?

      Ștergere
  3. Iar te-ai apucat de scris literatura? :))) imi place povestea. As cumpara un set de sah, ca al meu merge vara in Cismigiu sa joace. Poate ca daca-i iau unul frumos, mai sta si pe-acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi v-ati vorbit sa faceti misto, zau daca nu!

      Sah? Parca si eu am vazut un set pe acolo, negru cu alb. Adica piesele erau negre cu partea de sus alba.

      Ștergere
  4. Mie mi-as cumpara un glob pamantesc. Iar cadou unui prieten (vezi, Boris? :P) i-as lua un vin de colectie, ca sa-l bem impreuna. De ziua lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. minunata povestea ta si cadourile sunt de bun gust!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat, niste cadouri de foarte buna calitate gasim acolo pe site!

      Ștergere
  6. alegerea mea in materie de daruri este Yacht anii '30, reproducere si Calendar retro, 50 de ani .Sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite calendarul nu l-am observat, trebuie sa-l vad cum arata!

      Ștergere
  7. i-as lua un sah de lux de pe myman.ro. Stiu ca i-ar face mare placere sa il aiba!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos articol, frumoasă "poveste". Cred că aş merge şi eu tot pe varianta de şah, cu toate că sunt destule opţiuni, ai de unde alege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Maya. Am vazut acolo mai multe seturi de sah, foarte elegante si de bun gust.

      Ștergere
  9. Mie-mi place replica dupa Titanic sau dupa masinile de epoca.

    RăspundețiȘtergere
  10. E ziua lui in februarie. I-as cumpara o trusa de barbierit, Truefit & Hill ultimate comfort . Bani sa fie...!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.