duminică, 26 aprilie 2015

Pisica sta la stapanul care-i da de mancare





Pisica sta la stapanul care-i da de mancare
După cum știți, am trei pisici mofturoase. La un moment dat mi-a părut rău că nu le-am învățat de mici cu mâncare de toate felurile și le-am dat mâncare pentru pisici, pentru că mi s-a părut mai comod așa, dar n-am mai avut încotro și am continuat să le dau mâncarea lor preferată, sacrificându-mă eu, pentru că pisica stă la stăpânul care-i dă de mâncare, și le iubesc prea mult ca să risc să-și caute alt stăpân.

Mâncarea lor de zi cu zi

La început le cumpăram mâncare și medicamente de la un punct veterinar, mergeam des pe acolo, căram sacoșe întregi cu conserve, pliculețe și kilograme de granule, în ideea să aibă pe câteva săptămâni sau chiar pe o lună de zile. Le-am dat mâncare umedă Whiskas, Schesir, Royal Canin și granule Royal Canin, Hills, Applaw, Purina. Din când în când mai primesc și cărniță de pui sau de porc, șuncă de pasăre, ficat de porc și alte specialități de genul, dar asta așa, ca o completare a mesei principale.

Vine vara, apar "musafirii" în blănița lor

Pisica sta la stapanul care-i da de mancare
Iar când vine vara și ele stau pe afară zi lumină, torcând liniștite pe sub tufele de hortensii și găsindu-și loc de moțăială sub umbra gardului viu, împrumutând de la pisicile gunoiere câte o colonie de "musafiri" pișcători, le cumpăr soluții împotriva paraziților, zgărzi anti-purici, apoi la fiecare câteva luni le dau pastile pentru paraziți intestinali, chiar dacă nu am văzut neapărat la pisicile mele așa ceva. Pentru că umblă pe afară, și le mai dau și cărniță crudă, mai bine previn apariția oxiurilor decât să aștept mai întâi să se contamineze pisicile mele.

Tot ce are nevoie pisica ta găsești la mobilepet.ro

Dar de la un moment dat încolo, după ce au crescut mari - când erau pui, îmi era și mie mai ușor - am început să cumpăr hrană pentru pisici de pe internet. Și asta nu doar pentru că nu mai aveam de cărat niște sacoșe, ci și pentru că anumite produse nu erau întotdeauna de găsit la punctul veterinar, și aveam neapărată nevoie de ele, de exemplu pastilele de Synulox când erau răcite (și pisicile răcesc!) sau când duceau lupte cu alte pisici din cartier pentru teritoriu și li se infectau zgârieturile mai adânci ale "dușmanilor".

De ce cumpăr mâncare pentru pisici de pe internet?

Pisica sta la stapanul care-i da de mancare
Așa, comandând hrană pentru pisici de la mobilepet.ro, le asigur de granule pe o jumătate de an, pentru că iau un sac de 10-15 kg odată. Și vreau să vă spun că deși luam hrană uscată de același tip și de la magazinașul din cartier, niciodată granulele acelea nu semănau cu astea din sacul sigilat cumpărat de pe internet. Nu vreau să acuz pe nimeni de nimic, dar în felul acesta, cumpărând de pe internet hrana uscată pentru câinele sau pisica dv., sunteți sigur că îi dați ceea ce scrie pe sac și nu altceva, mult mai ieftin și mai slab calitativ, dar la preț de mâncare "de firmă".

Așadar, țineți minte că pisica stă la stăpânul care-i dă de mâncare, și aveți grijă de animalele dv. de companie, care vă oferă atâta iubire în schimbul îngrijirii de care au nevoie.


sursa foto: pixabay.com



9 comentarii:

  1. Buna ! o intrebare , te rog .Sta bine mancarea in sac mai mult timp ? adica mi-e teama ca daca cumpar prea multa se umezeste sau se stica ? Ms !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Da, tine foarte bine, eu nu am avut probleme de nici un fel si cumpar mancare pt pisici de pe net de vreo 5-6 ani. Tin sacul cu granule pe balcon, bine inchis, prins cu carlige de rufe - stiu ca pisicilor le place mirosul acela specific de granule proaspete. Daca desfac sacul si il las asa, la aer, se duce din miros.

      Singura problema e sa le iei cu aroma care le place. Am luat odata un amestec de peste si pasare, dar greu au mancat. De atunci nu am mai luat cu arome combinate, iar cu una singura si nu am probleme, mananca cca 1 kg de granule la 8-10 zile, dar le dau si hrana umeda.

      Ștergere
    2. ... iau cu una singura .... tastatura si degetele mele inca somnoroase :P

      Ștergere
  2. Doamne, OANA draga! Cum ai timp si energie pentru toate!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este unui animalut trebuie sa ii dai mancare buna si sa ii oferi toata iubirea de care au nevoie caci vorba ta ,"pisica sta la stapanul care o iubeste mai mult,sau care o hraneste mai bine",eu stiu cel mai bine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi stim, Brindusa, noi :)) si eu cresc pisici, am avut si caini cand eram copil si locuiam la casa, dar la bloc nu ma incumet sa-mi iau. Pisicile sunt mai silentioase.

      Ștergere
  4. Larisa Dobrescu5 mai 2015 la 13:51

    Cred ca e nou site-ul, nu are multe produse, dar cele pe care le are sunt de calitate.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.