duminică, 23 august 2015

Un destin la rascruce - episodul 5 rezumat





Un destin la rascruce - episodul 5 rezumat
Pelin o jignește pe Neriman în fel și chip, ca să simtă că ea este proastă și săracă și că nu e decât o jucărie ieftină pentru Macit. El nu reușește s-o facă să tacă, în timp ce Neriman, scârbită de comportamentul josnic al verișoarei ei, se depărtează de barcă și pleacă acasă. După ce se ceartă cu Macit, Pelin gonește pe stradă și se duce la Onur, care recunoaște că el a împins-o să se ducă pe barcă să vadă că iubitul ei este cu Neriman, doar că s-o facă să renunțe la această iubire obsesivă. Dar Pelin nu recunoaște că la ea totul e o ambiție bolnavă, ci spune că ea îl iubește cu adevărat pe Macit.

Acasă, Shaika ar vrea să afle ce s-a întâmplat la întâlnire, dar Neriman nu prea e dispusă să povestească. Îi dă brățara mătușii Gulter și îi promite că nu va mai merge de cealaltă parte a Istanbulului vreodată. În zilele care urmează Neriman se gândește foarte bine la ceea ce s-a petrecut pe micul iaht și hotărăște că e mai bine să se căsătorească cu Șinasi care o prețuiește. Șinasi este foarte bucuros când își dă seama că ea îl vrea și le anunță pe mama și sora lui să se pregătească de vizita premergătoare logodnei. Pe de altă parte, Shaika este o bună observatoare și îi spune lui Neriman că ea nu-l iubește pe Șinasi, ci pe Macit, dar tânăra nu vrea să-și recunoască sentimentele.


Un destin la rascruce - episodul 5 rezumat
Pelin suferă zile la rând pentru că Macit nu-i răspunde la apeluri și nici la mesajele în care ea îi spune că se simte rău. Prietenii comuni sesizează că ei doi nu mai sunt împreună și Pelin este disperată ori de câte ori cineva dintre apropiați o întreabă de ce s-a despărțit de iubitul ei. Fiind deprimată, încearcă să ia niște pastile dar o vede Duygu și o oprește, iar Pelin îi spune sorei sale lucruri precum că e geloasă pe ea că ea are iubiți și Duygu nu, și că mereu a fost pe locul doi și că ea, Duygu, a invitat-o intenționat pe Neriman la petrecere ca să se răzbune. Atunci Pelin se hotărăște să meargă acasă la unchiul Faiz ca s-o pârască pe Neriman, știind că dacă va face așa ceva, multă vreme verișoara ei n-o să mai aibă voie să iasă din casă. Mama ei și Duygu îi interzic categoric asta, spunându-i că în felul acesta rudele lor sărace vor avea impresia că sunt importante și că nu merită să se împăuneze cu vizita ei.

Un destin la rascruce - episodul 5 rezumat
Aslî este umilită atât de soacră cât și de Emre, soțul ei. Toată ziua face treabă și nu este lăsată nici măcar să-și vadă mama și sora. Într-o zi reușește s-o sune pe Nazahar, sora ei, și îi spune că are o viață ca la închisoare și că deși stabilise împreună cu Zehra, mama ei, să vină în vizită, soacra ei și cu Emre nu-i dau voie. Nazahar îi spune lui Șinasi și acesta îl forțează pe Emre să-și sune soția și să-i dea voie să meargă la mama ei. Aslî e foarte fericită și merge în vizită. Acolo se află și Shaika, care pune punctul pe i spunând că nu este nici o fericire să te căsătorești la presiunea cartierului sau a familiei. Când ajunge acasă la soțul ei, acesta o repede și o amenință că dacă se mai plânge vreodată cuiva din familia ei, nu va mai ieși niciodată din casă, ori va pleca de tot la mama ei.

Un destin la rascruce - episodul 5 rezumat
Se fac pregătirile vizitei în care Șinasi o va cere de soție pe Neriman. Însă Zehra nu e de acord ca fiul ei să se însoare cu o fată care a apărut în ziarele de scandal, udă de apa mării alături de un alt bărbat și are de gând să se opună căsătoriei. În acest timp, Pelin este roasă de gelozie și stresată de faptul că Macit se distanțează tot mai mult de ea, ba chiar i-a propus ca o vreme să nu se mai vadă. Convinsă că el se întâlnește în continuare cu Neriman, e hotărâtă să meargă acasă la ea să-i spună lui Faiz despre isprăvile fiicei sale.

Musafirii vin cu cadoul de rigoare, toată lumea se așează în jurul mesei din sufragerie. Cihan, care se îndrăgostise lulea de Shaika, apare și el la ușă după câteva minute, chipurile să fie aproape de prietenul lui într-un asemenea moment important. În aceeași seară, Pelin forțează nota și, pentru că Onur se vede nevoit să-i spună că se află cu Macit la un bar, ea pleacă imediat ca să-i prindă acolo. Îi face o scenă lui Macit, jignindu-l, după care el pleacă din local. Pelin, furioasă, urcă la volan și apucă să-i spună lui Duygu că se duce acasă la Faiz. Duygu îl anunță pe Macit de ceea ce face sora ei. Macit se îndreaptă și el în viteză către Fatih. Însă prima ajunge Pelin care sună la ușă chiar înainte ca Șinasi să o ceară de soție pe Neriman de la Faiz și Gulter.

Shaika deschide și vine și Neriman care rămâne pe loc când vede cine este la ușă. Șinasi coboară la parter și o vede pe Pelin furioasă. Imediat, Macit apare lângă ea, în fugă. Pentru Neriman este acum clar că Șinasi reprezintă trecutul, de la care își ia rămas bun în gând.



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.









5 comentarii:

  1. Buna Oana,iti citesc rezumatele de foarte mult timp si iti multiumim ca iti rapesti din timpul tau pt a ne ajuta pe noi! Sti ceva de continuare dupa ep 50, apar pe youtub promo.urile la sezon 3 si 4 in car Macit este foare sarac alaturi de oameni strazi iar Neriman isi face aparitia la firma foarte eleganta coborand dintr,o masina f scumpa iar la masa este selim Kerim care de fapt stiu ca moare spre sf serialului Pelin si fratele lui Macit baiatul lui Nadir prima iubire a lui Inci care este de fapt adevaratul tata a lui Macit. Multumesc frumos,astept cu nerabdare rasp tau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Deocamdata nu stiam ca ar fi vreo continuare a serialului, care este facut dupa un roman celebru in Turcia. Intr-adevar, la un moment dat, prin episoadele 43-44, Macit se muta in cartier si isi ia un job, dar sa ajunga asa de jos n-am auzit. Iar Kerim moare la un al doilea atac de cord. Ca Macit nu este fiul lui Kerim, am intuit, dar nu stiu acum daca se spune asta explicit in serial.

      Esti amabil-a sa dai un link la unul dintre clipurile promo pe care le-ai vizionat? Multumesc tare mult!

      Ștergere
    2. Mda... am vazut acele promo-uri si inca un clip de peste 2 minute cu Kadir si Neslihan, in paralel cu imagini din noile sezoane - ar rezulta ca Neriman moare impuscata la nunta (eterna scena tragica a serialelor turcesti) iar Kadir/Macit arata foarte rau, cu barba si mustata etc. pt ca poarta doliu.

      Probabil ca la inceput casa de filme Koliba a dorit sa lungeasca serialul, dar din lipsa de rating (cu mirare am citit ca turcilor nu le-a prea placut acest serial) l-au finalizat la episodul 50.

      Ștergere
    3. În viață mea de 76 ani au fost puține filme care m-au impresionat ca UN DESTIN LA RĂSCRUCE. Ce să facem să ne mai putea delecta cu continuarea * vieții* celor doi minunati actori carora le prevăd un viitor deosebit în cinema ?

      Ștergere
    4. O varsta frumoasa...! Multi ani inainte, stimate vizitator. Nu stiu ce vom face, din pacate producatorii au decis sa incheie serialul dupa doua sezoane, desi initial trebuia sa fie trei sau patru. Va pot recomanda sa urmariti pe youtube si doar in turceste, deocamdata, serialul Kosem, continuare a lui Suleyman Magnificul, unde Macit (Kadir Dogulu) are un rol destul de consistent.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.