duminică, 8 noiembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat pulbere de stele
Episodul începe pe timpul Primului Război Mondial. Kurt Seyit și Petro se ceartă, pe frontul german, din cauză că un alt soldat din compania lor a împușcat din greșeală un coleg de arme care la scurtă vreme a murit în brațele lui Seyit. Petro vrea să facă raport, dar Seyit îi interzice, pentru că acel camarad a crezut că soldatul pe care l-a împușcat era inamic și pentru că nu ar avea nimeni de câștigat din asta. A doua zi cei doi merg să-i spună văduvei celui ucis condoleanțe și să-i dea un ajutor financiar.

In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat pulbere de stele
Petrograd, iarna anului 1916. Se organizează un bal și toți cei cu grade mai importante din armată sunt invitați. Seyit are o scurtă conversație cu baroneasa Lola, cu care el are cel puțin un flirt, și cu care stabilește să se întâlnească după bal. Cemil, prietenul lui Seyit, stă mai tot timpul cu iubita lui Tatiana, prim solistă în corpul de balet al teatrului din Moscova. Julien Verjenski sosit recent în oraș ca să-și rezolve niște probleme de sănătate, vine cu fetele sale Șura și Valentina. Pentru Șura este primul ei bal și e foarte emoționată. Seyit, care deja se afla acolo, o remarcă de prima dată și este vrăjit de frumusețea fetei. Petro, care a renunțat la armată, face pe gazda și merge s-o întâmpine pe Șura, care stă singură în zona ringului de dans și cu toate că mulți ochi sunt îndreptați către ea, nimeni nu îndrăznește să facă primul pas.

In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat pulbere de stele
Amicii lui Seyit râd de el și îi spun că nu s-a dus la frumoasa blondă pentru că i se pare prea tânără, apoi fac tot felul de pariuri. Șura îl observă și ea și speră s-o invite la dans. Seyit sparge gheața celor din grup și se îndreaptă, aparent, către Șura, dar trece de ea și o invită pe o altă tânără doamnă. daca ai copiat pune si sursa www.pulbere-de-stele.com
Șura se uită dezamăgită la cei doi, după care Petro o invită la dans. Valentina dansează cu Constantin, un amic de-al lui Seyit și prietenul ei, cu care se știe că se va căsători. Toată seara Seyit dansează cu oricare altă doamnă din bal cu excepția Șurei, ceea ce o întristează pe frumoasa blondă.

Seyit se întoarce acasă la părinții lui împreună cu Petro și cu câțiva camarazi de arme. Colonelul Mîrza Eminov și Zahide sunt foarte bucuroși că fiul lor este nevătămat, la fel ca și frații lui. Colonelul află că Petro s-a lăsat de armată și îl dojenește pentru asta. Șura începe să se intereseze de Seyit și află că tatăl lui e colonel și că este un apropiat al țarului. Într-o seară găsește o poză de-a lui de pe front și o pune într-o carte pe care o ia în dormitor. După ce Valentina adoarme, Șura ia poza și își imaginează că este la bal, că toată lumea stă pe margine și că Seyit dansează cu ea priviți de către toți. Pentru că face pași de dans, cu ochii închiși, prin cameră, lovește veioza și astfel se trezește din reverie. Seyit are o discuție cu tatăl său, care îl sfătuiește să fie curtenitor cu orice femeie dorește, dar când va fi să se însoare, să ia o turcoaică. Discuția este auzită de Petro, care tocmai venise din dormitor, neauzit. Cu o altă ocazie, Petro îi împărtășește lui Seyit motivul pentru care a ieșit din armată: pentru că a împușcat un camarad rus și a vrut să scape de pedeapsă.

In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat pulbere de stele
După câteva zile, Seyit și prietenii lui merg în vizită la Petrograd, la familia care le găzduiește pe surorile Verjenskaia și astfel cei doi se revăd la masa de prânz. După aceea el cere permisiunea să meargă cu Șura la plimbare și atunci are ocazia să-i povestească de ce are el supranumele de Kurt (=lup): pentru că așa se botează copiii plângăcioși, ca să fie feriți de rele. În urma vizitei lui Seyit, Șura îi scrie mamei sale despre starea de sănătate a tatălui ei, care se află la spital și îi povestește despre ce bărbat fin este Constantin, prietenul Valentinei. Într-o altă seară Tatiana îi invită pe toți amicii ei la un spectacol special de balet cu Lacul Lebedelor care va avea loc în sala operei. Șura află că Seyit ar trebui să se afle lângă țar, pentru că face parte din garda regală, dar ea se uită cu binoclul prin toată sala și nu-l vede. Baroneasa Lola se află într-o lojă opusă, alături de Petro, și o privește insistent pe Șura. Seyit îi face o surpriză și apare în lojă la un moment dat. Șura se înseninează la față iar baroneasa este foarte geloasă pe ea. Petro, intrigat și el, vine în loja lor. Seyit îi spune Șurei că este foarte pură și frumoasă.

In dragoste si in razboi ep. 1 rezumat pulbere de stele
La următorul bal deja Seyit aproape că n-o lasă pe Șura deloc singură. Însă în momentele în care el trebuie să salute gazdele, baroneasa Lola nu scapă ocazia să vorbească cu Șura și să-i spună că Seyit este bogat, înconjurat de femei bogate și astfel, îi sugerează tinerei că el nu poate fi cu adevărat interesat de ea. Șura, naivă, crede minciunile baronesei, dar este foarte atrasă de Seyit cu care dansează toată seara. El îi promite că nu-i va da drumul niciodată, că de acum este în brațele lui. La un moment dat se duc amândoi pe o terasă unde se cred singuri și Seyit o sărută. Petro îi vede, dar pleacă. Seyit este și mai îndrăgostit de Șura și îi spune că pentru el este foarte important că buzele lor s-au unit câteva clipe. Baroneasa aude și ea aceste vorbe și după ce Seyit pleacă de acolo către grupul lui de amici, Lola o minte pe Șura că Seyit este un cuceritor de meserie, că așa amăgește tinerele fete și că de fapt, a făcut un pariu cu prietenii lui că o va săruta și acum, că a câștigat pariul, sărbătorește. Șura o crede și când reintră în sala de bal, îl vede pe Seyit care într-adevăr ciocnea un pahar cu toți amicii lui. Ea îl privește cu reproș, iar Seyit nu înțelege nimic din această privire ....



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.





Un comentariu:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.