vineri, 11 decembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 10 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 10 rezumat
Șura și invitații așteaptă degeaba să apară Seyit. Ea este impacientată și presimte că iubitului ei i s-a întâmplat ceva. Cei din hotel încearcă s-o liniștească, să-i spună că el se va întoarce și îl va ierta, că totul va fi bine, dar în sufletul Șurei este o furtună emoțională. În holul hotelului, Petro și Celil vorbesc destul de aprins despre o scrisoare. Șura se apropie și Petro este nevoit să-i spună că Lola a adus o scrisoare în care zice că ea și iubitul ei, Seyit, au plecat împreună către Anglia și că el a părăsit-o pe Șura. Nici Celil, nici Șura nu cred cele scrise acolo.

Petro își amintește cum în seara precedentă Lola a fost luată de acasă de doi soldați englezi și pusă în sac, apoi în mașină. Petro urmărește totul de după colțul vilei, apoi intră în casă și, având în față o scrisoare autentică de-a Lolei, scrie o alta (aceea citită de Șura), copiindu-i scrisul. La hotel, tot Petro falsifică registrul de la recepție și o trece pe Lola că ar fi venit pe acolo, apoi semnează în locul ei. Petro deja aranjase cu William să-l pună pe Seyit pe vaporul către Rusia, asigurându-l pe căpitan că de acolo nu se va întoarce viu. William promite că pe Lola o trimite cu celălalt vas care avea să plece dimineață către Londra. Dar în realitate, el o închide într-o magazie și intră la ea informând-o că știe totul despre ea de la colonel, că știe că este o trădătoare și o spioană și că este în legătură cu un turc. Lola minte că totul este o calomnie și că ea n-a făcut niciodată așa ceva, dar William o amenință apoi iese lăsând-o să bată în ușa magaziei cât vrea.

In dragoste si in razboi ep. 10 rezumat
Seyit se trezește în cala vaporului alături de alți călători și află că este în drum spre Rusia. Un ofițer vine să-i dezlege cătușele cu două gloanțe. Trist, ținând inelul Șurei în mână, și amintește cum în ziua de dinaintea cununiei Șura nu voia să-i deschidă ușa ca să n-o vadă, pentru că tradiția spune că mirele nu trebuie s-o vadă pe mireasă în preziua nunții, altfel se întâmplă o nenorocire. La rândul ei, în prezent, Șura își amintește că s-a dus s-o invite pe Lola la cununia ei și după aceea i-a spus lui Seyit care n-a fost de acord cu acest demers și a avertizat-o că Lola poate să le facă rău, că nu trebuia s-o invite, dar ea credea că baroneasa nu mai are nici o putere asupra lor. Seyit ridică din sprâncene, râde și o îmbrățișează pe iubita lui.

În hotel parcă toată lumea e abătută că Seyit e de negăsit. Celil și Petro promit să-l caute peste tot prin Istanbul, asta doar ca s-o liniștească pe Șura. Într-o dimineață, însă, o surpriză plăcută se produce: o doamnă întreabă la recepție de Alexandra Verjenskaia. Șura o vede. Este mătușa ei de la Petrograd pe care o recunoaște și o îmbrățișează cu drag. De la ea află că soțul Valentinei, Konstantin, a murit în război și că mama ei trăiește. Celil îi confirmă, când este întrebat, că Lola e de negăsit și nici pe listele de refugiați nu se mai află, apoi recunoaște că Seyit a plecat precipitat în dimineața zilei căsătoriei lor după ce a primit un bilet, foarte probabil de la baroneasă.

In dragoste si in razboi ep. 10 rezumat
Pe vapor, Seyit se gândește la o modalitate de a scăpa de acolo, ca să nu ajungă în Rusia. Astfel, îi pune pe ceilalți câțiva companioni de drum să se prefacă leșinați, în timp ce el gâfâie din greu și bate în scară să vină cineva. Un militar deschide trapa iar el se preface foarte bolnav și zice că toți s-au îmbolnăvit de febră tifoidă și că dacă nu vor să aibă cala plină de cadavre, să aducă un doctor. După ce vine medicul, Seyit, prefăcându-se în continuare, îl mituiește pe acesta cu inelul Șurei. Medicul ia inelul și confirmă că toată lumea are febră tifoidă (de fapt, nimeni nu era bolnav) și că trebuie evacuați de pe vas. În urma acestei stratageme, toți cei câțiva pasageri "bolnavi" sunt puși într-o barcă și lăsați să se descurce.

Șura încă îl mai așteaptă pe Seyit, dar este din ce în ce mai deznădăjduită. Petro o susține și într-un moment în care ea plânge pe umărul lui, el îi dezvăluie că este îndrăgostit de ea din prima clipă când a văzut-o. Șura este uluită de ceea ce aude și îi cere să înceteze. La masă, Șura îi anunță pe cei din hotel că a doua zi urmează să se mute la mătușa ei și le mulțumește pentru găzduire. În ziua în care ea pleacă din hotelul Șeref, barca lui Seyit se lovește de țărm, dar sunt cu toții arestați. Înainte ca Șura să se urce în caleașcă alături de mătușa ei, apare căpitanul William care-i urează succes. Rîza o ia pe Alia de acolo și o trimită în casă, dar William se uită la ea și spune că a fost găsit cel care l-a omorât pe ofițerul englez (cel ucis de Seyit și pus cu sticla în mână lângă zidul unui restaurant), că a mărturisit crima, apoi rostește numele lui Igor, fratele Aliei. Ea începe să țipe că fratele ei nu este un criminal, dar William insistă că și-a recunoscut vina și a fost executat pe loc.

William îl ia apoi pe Petro deoparte și îi spune că a primit o telegramă că Seyit s-a întors, viu și nevătămat, în acea dimineață. Căpitanul Billy ar vrea s-o omoare pe baroneasă, pe care a dus-o într-o casă, fiind bolnavă, ca să nu se afle adevărul. Însă Petro crede că nu este tocmai cel mai bun lucru ca aceasta să fie eliminată din joc. Când are ocazia s-o viziteze, îi spune ce a făcut (scrisoarea trucată) iar Lola îl numește om crud, dar observă că acum cu adevărat el poate să pună mâna pe Șura, așa cum și-a dorit.

In dragoste si in razboi ep. 10 rezumat
Șura poartă broșa Valentinei mereu la piept și într-o zi Yusuf o vede și o întreabă de unde o are, iar ea răspunde că este a surorii ei. În acest fel ajunge la Valentina și amândouă se bucură de regăsire. Valentina se mută la mătușa lor dar spune că nu-l va abandona pe Yusuf căruia îi datorează atât de mult. Într-o noapte, Seyit îi apare în drum lui Petro, iar acesta, pentru că mereu a pozat în prietenul lui, îl aduce în casă dar se străduiește să-l convingă că s-au schimbat multe de când a dispărut subit, că Șura nu mai stă la hotel iar acum lucrează la o farmacie. Seyit îi scrie lui Celil, care a rămas la hotel, iar mesajul este citit mai întâi de Ali și de Yahia care se bucură să audă că el trăiește și că s-a întors în Istanbul.

Petro îl duce pe Seyit să vadă farmacia unde lucrează Șura, dar cum ei au stabilit să dea o petrecere în cinstea regăsirii familiei, Șura acum urmează să plece direct de la farmacie la clubul unde se ține chermesa, și este însoțită de un tânăr. Seyit o vede și lăcrimează, Petro sugerându-i că fosta lui iubită ar avea acum pe altcineva.




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








5 comentarii:

  1. Buna Oana sa stii ca te admir foarte mult pentru ce faci !
    In serialul ,,In dragoste si in război " Seyit se va împăca cu Sura? Episodul 11 cand o sa-l posezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Din pacate nu stiu ce se intampla mai departe de episodul 10, sper ca da... insa stiu ca mai incolo apare o anumita Murka si am inteles - desi nu mai tin minte unde am citit asta - ca Seyit se insoara cu aia.

      Nu pot sa-mi planific ceva si sa ma tin exact de planificare, am incercat, dar sunt zile in care apar vizite neprevazute si alte chestiuni care ma tin in loc si-mi dau rezumatele peste cap (asa am patit ieri, de aia n-am putut posta episodul asta aseara). In orice caz, incerc sa-l postez macar cu o zi inainte sa-l dea la tv.

      Ștergere
    2. Da Seyit se insoara cu Murka.
      si Sura pleaca din istanbul
      sfarsitul este foarte trist:

      Ștergere
  2. Offf!!! Ce păcat! !! Macar sa nu se căsătorească cu alta!!!! Pooop Oana!!! Esti grozava pt tot ceea ce faci!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Da :(( dar uite ce perversi sunt Petro si cu Lola... uneori ma intreb cum de poate sa existe atata rautate pe lume, pt ca din pacate, chiar sunt oameni care fac orice sa-si atunga telurile.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.