duminică, 17 ianuarie 2016

Kosem episodul 9 rezumat





Kosem episodul 9 rezumat
Kosem strigă de la geam ca tatăl ei să fie lăsat în pace. Safiye îi propune încă odată să facă în aşa fel încât Ahmet să n-o alunge la palatul vechi şi Enzo va trăi. Kosem se lasă învinsă şi promite că va face ceea ce i se cere. Derviş o informează pe Handan că Fahriye ştie despre faptul că el a contribuit la moartea sultanului Mehmet al III-lea şi că pentru a păstra secretul în continuare îi cere să-i elibereze pe fraţii Giray. Handan ar vrea ca Derviş să plece de acolo, dar el nu este de acord şi susţine că îşi va recunoaşte vinovăţia pentru că a mai făcut şi alte lucruri care-i apasă conştiinţa. Handan e de părere că nu ar trebui spuse unele adevăruri, şi va spune sultanului că Sahin Giray a fost implicat în moartea lui Mehmet III.

Kosem episodul 9 rezumat
Derviş merge la Ahmet să-i spună că anumite fapte s-au petrecut pe parcursul zilelor când sultanul era bolnav la pat (că şi Mustafa a fost bolnav) şi că fraţii Giray trebuie eliberaţi. Iniţial Ahmet nu se învoieşte dar până la urmă Mehmet este scos din arest. Dasha, cadîna care a rămas însărcinată cu sultanul este foarte mândră că va face un moştenitor şi în cinstea acestuia se dau artificii în Istanbul şi o petrecere în harem. Rasha este vedeta petrecerii, iar Kosem stă deoparte îngândurată. Fetele îi dau lui Rasha să bea ceva, dar ea scapă pocalul pe jos după ce apucă să guste din băutură. Imediat i se face rău, cade, şi se plânge de dureri ascuţite în abdomen. Este dusă în infirmeria haremului şi medicul palatului constată că sarcina decurge normal. Ulterior, Rasha va spune că Kosem i-a dat să bea acea băutură - care conţinea un abortiv - dar nici Handan şi nici Ahmet nu o cred. De fapt, Halime, mama prinţului Mustafa, fusese cea care a manevrat totul, pentru că ea nu are nici un interes ca Ahmet să aibă copii, adică moştenitori la tron. Cu toate acestea, sultanul o roagă pe Kosem să aibă grijă să nu se mai întâmple asemena incidente, pentru că un copil, prinţ moştenitor, este foarte important pentru Imperiu şi măcar să aibă relaţii decente cu Rasha, dacă nu va putea să fie vreodată prietene.

Kosem episodul 9 rezumat
Kosem încearcă să afle unde este închis tatăl ei mai întâi de la Bulbul, care susţine că nu ştie, apoi de la Cennet, pe care o păcăleşte şi o ameninţă cu otrăvirea, dar de fapt îi dă nişte apă. Kosem ajunge cu Cennet, Golge şi încă o cadînă la celula unde se află Enzo, apucă să-şi îmbrăţişeze tatăl dar imediat este prinsă de Safiye. Derviş se înfruntă cu Reyhan despre care mai întâi crede că e o fantomă. Când Reyhan sare la bătaie şi doreşte moartea celui care l-a aruncat de la fereastră, certându-se din cauza scrisorilor, Reyhan îi dezvăluie lui Derviş că Fahriye a fost persoana care i-a infectat pe Ahmet şi pe Mustafa cu variolă. A doua zi Kosem discută cu Ahmet prezentând-o pe Safiye într-o lumină bună şi pledând pentru rămânerea ei la palat. Ahmet iese din cabinet enervat şi se duce la Halime întrebând-o ce fel de joc face şi al cui, din moment ce Mustafa era să moară de variolă şi el n-a fost informat despre asta.

Kosem episodul 9 rezumat
Derviş arde scrisorile compromiţătoare aşa încât Fahriye să nu-l mai aibă la mâna ei. Halime o întreabă pe Safiye de ce încă mai este în palat iar sultana răspunde tot printr-o întrebare, de ce este atât de liniştită, cu excepţia încercării de a otrăvi copilul din pântecele unei femei însărcinate? Halime nu recunoaşte că ea a ţesut intriga cu pericolul de avort al Rashei. Ahmet se mai gândeşte şi decide să retragă ordinul de exil al sultanei Safyie, care se bucură şi se miră cum de Kosem l-a jucat pe Ahmet pe degete. Safiye o cheamă pe Kosem şi îi dă o fiolă cu, zice ea, antidotul otrăvii care tocmai i-a fost turnată pe gât lui Enzo. Kosem aleargă către celula tatălui ei care deja se zbate de sufocare şi de durere. Când ea reuşeşte să deschidă uşa celulei, el este jos, chircit. Kosem îi varsă pe gât fiola cu lichid incolor şi îi spune că de-acum îşi va reveni că acela este antidotul otrăvii. Dar Enzo moare în braţele ei. Cadîna cu care a venit Kosem în celulă, ia fiolă de jos, o miroase şi îi spune că aceea este apă, nu antidot. Kosem urlă de durere.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.