miercuri, 9 martie 2016

Bahar-viata furata episoadele 56, 57, 58, 59, 60 rezumate





Bahar-viata furata episodul 56

Bahar-viata furata episoadele 56, 57, 58, 59, 60 rezumate
Efsun cade din picioare pe parcursul picnicului cu prietenii şi vecinii din Gelincik. Toţi cei de faţă se îngrijorează din cauza ei, pentru că nu-şi revine şi este inconştientă. După ce o duc la spital află că a făcut un blocaj renal şi unul dintre prietenii ei leşină pe holul spitalului auzind asta. Efsun îşi revine în simţiri abia după ce este monitorizată de aparate şi este pusă pe perfuzii. Ea crede că poate să părăsească spitalul, dar când să se ridice din pat, toată lumea o convinge că nu este încă posibil să i se dea drumul. Totuşi starea ei se stabilizează şi este mai târziu lăsată acasă, însă cu condiţia să stea tot în pat şi să fie îngrijită. Medicii sunt de părere că ea va avea nevoie, mai devreme sau mai târziu, de un transplant renal şi acum se caută un donator, dar ei nu i se spune cât de grav bolnavă este pentru ca starea să nu i se înrăutăţească de la depresie.

Efsun crede că se simte din ce în ce mai bine şi începe să revină la o viaţă normală, deşi toată familia este cu ochii pe ea. Merge la un picnic cu Ismail, iar în acest timp toţi prietenii şi cunoscuţii ei donează sânge la spital. Hulya face o criză de nervi auzind ce s-a întâmplat cu Efsun şi se foloseşte de această ocazie ca să se mute iarăşi în vila lui Mehmet Emir, deşi anterior fusese alungată de acolo. Într-o zi Efsun găseşte o hârtie şi astfel află care este adevărata stare a ei. Sultan si Sakine încearcă s-o susţină moral, dar acum Efsun este din ce în ce mai deprimată. Într-o dimineaţă deschide cutia cu lucrurile rămase de la Nuran şi îmbracă rochia ei de mireasă apoi iese în grădina s-o vadă Sultan. După câteva schimburi de replici cu aceasta, i se face iarăşi rău şi cade jos. De data asta, medicii spun că trebuie găsit de urgenţă donatorul de rinichi pentru Efsun. Dată fiind situaţia critică, Hulya îl constrânge pe Mehmet Emir să-i promită că-i transfera acţiunile şi posesiunile personale în schimbul ajutorului pe care poate ea să-l ofere.

Bahar-viata furata episodul 57

Mehmet Emir la început se enervează dar nu are încotro şi acceptă propunerea Hulyei. Cu toate acestea fiul ei, Arda, nu este de acord cu ceea ce face mama sa şi va acţiona în consecinţă. În timp ce are loc un consiliu al boardului de administraţie al firmei lui Mehmet Emir prin care Hulya este desemnată drept principala acţionară a companiei, la spital are loc operaţia de înlocuire a unui rinichi a lui Efsun, de la un donator. Arda va lua legătura cu acesta şi el va emite pretenţiile sale materiale pentru că i-a redat practic viaţa lui Efsun. Tot ca parte a înţelegerii, Mehmet Emir se duce să locuiască în anexele servitorilor iar Hulya şi copiii ei rămân în vilă.

Pentru că Hulya s-a jucat cu viaţa lui Efsun, Sultan o va ruga pe una dintre servitoare s-o lase în camera Hulyei pentru puţin timp şi copiază pe un CD nişte fişiere din calculatorul acesteia, plănuind o răzbunare crudă. Hulya apare acasă foarte repede şi e cât pe ce s-o prindă pe Sultan în cameră. Hulya ia nişte medicamente dar de la ele i se face rău şi are ameţeli. Sultan înregistrează pe telefonul ei de pe fişierul copiat din laptop vocea mamei Hulyei şi a lui Mehmet Emir, care acum este moartă. Seara, Sultan vine cu telefonul la uşa Hulyei şi pune înregistrarea în care femeia spunea "Hulya, fata mea..!" Astfel, Hulya nu-şi da seama ce se petrece şi are impresia că spiritul mamei ei o cheamă la ea. Pentru ca răzbunarea să fie completă, deşi într-o seară copiii ei o pun să doarmă în hol pe o canapea, pentru că Sultan o adusese cu adevărat în pragul nebuniei, Hulya are impresia că o vede pe maică-sa că se duce la etaj. Merge şi ea după fantomă, şi iese pe o ferestră pe acoperiş strigând-o...

Bahar-viata furata episodul 58

Bahar-viata furata episoadele 56, 57, 58, 59, 60 rezumate
Sultan, mirată, se duce după ea să vadă ce face şi o dă jos de pe acoperiş, dar Hulya începe să zbiere şi apar imediat Muge cu Arda ca s-o ia de acolo. Coşmarul nu se termină iar Mehmet Emir şi Arda se văd nevoiţi s-o interneze pe Hulya într-un ospiciu de boli mintale. CD-ul care conţine o înregistrare cu adevărul despre Bahar ajunge pe mâna unui copil, şi apoi chiar a lui Bahar care este rugată să pună CD-ul în player, copilul neștiind ce conţine. Beyza, cea care pierduse CD-ul, îl vede într-o valiză cu care se juca băieţelul şi cere să-i fie adusă acea valiza, dar chiar înainte de a fi luată de pe jos, CD-ul cade şi ea nu-l mai găseşte. Aceea care va vedea înregistrarea și care află marele secret va fi Sakine.

Fulya vede un articol de ziar şi reapare în viaţa lui Mehmet Emir. Bahar şi Ateș continuă să aibă probleme în relaţia lor și se prefigurează chiar o despărțire. Efsun se distrează cu prietenele în club şi prin oraş, bucurându-se din nou de sănătate şi de viaţă, dar îşi face de lucru cu un grup de bărbaţi care comentează într-un club de karaoke despre ele. Efsun se duce la unul dintre ei şi după câteva replici îl zgârie pe faţă. Acesta se ia după fete şi le ajunge din urmă, apoi pe stradă are loc o altercație, iar tipul rămâne pe asfalt, bătut. În acest timp Sakine, copleşită de secretul pe care tocmai l-a aflat, îl tot sună pe Mehmet Emir de la un telefon stradal pe mobil ca să-i spună ce ştie, dar acesta şi-a uitat telefonul acasă, pe birou. Atunci Sakine sună pe fix, şi lasă un mesaj vocal, fără să spună cine este. Mehmet Emir ajunge în birou după ce ea închide telefonul.

Bahar-viata furata episodul 59

Bahar şi Ates rămân împreună în casă la Ates, deşi abia îşi vorbesc. Efsun ia cina în grădină alături de Sakine şi Sultan şi rămân să mai plănuiască intrigi şi să mai bârfească puţin. Sakine crede că toate problemele lor vin din faptul că sufletul lui Yusuf nu e liniştit şi consideră că dacă schimbă locul în care este îngropat, totul se va transforma în bine. Astfel, se duc la locul unde era îngropat şi încep să sape. Acţiunea se întrerupe când cineva de la vilă iese în faţa casei şi cele trei femei sunt nevoite să iasă în stradă ca să nu fie observate. A doua zi tensiunile dintre Bahar şi Ates par să fi dispărut, cei doi iau micul dejun împreună şi sunt din nou apropiaţi. Efsun complică lucrurile intenţionat şi seamănă confuzie între Arda şi Mehmet Emir. Arda se duce în birou şi ascultă mesajul vocal lăsat de Sakine, apoi se îngrijorează şi-şi aminteşte de momentul în care poliţia venise să-l aresteze pe Mehmet Emir. Efsun, Sakine şi Sultan aud şi ele acel mesaj (prin telefonul mobil al lui Efsun) şi se hotărăsc să se ducă la vilă să vadă ce se mai poate face şi dacă pot să şteargă acel mesaj. Dar până ajunge Efsun în biroul unde se află telefonul, Arda deja îl luase şi îl dusese Hulyei să asculte şi ea. Apoi, în timp ce familia este din nou la cină, Arda se duce exact la locul unde este Yusuf îngropat.

Hulya îşi dă seama că Mehmet Emir este din nou incriminat şi crede că-l poate salva dacă ea reuşeşte să schimbe locul cadavrului lui Yusuf. Dar pentru asta, va lua nişte haine de îngrijitoare din spital şi iese fără să fie observată apoi opreşte un taxi şi ajunge acasă. Acolo îi cere paznicului s-o ajute, iar acesta temător, face ceea ce i se cere, se schimbă de haine şi aduce o lopată şi un târnăcop, apucându-se de săpat amândoi ziua în amiaza mare. Între timp, Arda sună la poliţie şi două echipaje se îndreaptă către vilă. Când poliţiştii ajung acolo, Hulya este în groapa săpată, ţinându-l de mâini pe fratele ei căruia îi cere iertare cu lacrimi în ochi ...

Bahar-viata furata episodul 60

Bahar-viata furata episoadele 56, 57, 58, 59, 60 rezumate
După ce poliţia apare în grădină, ziariştii încearcă să forţeze poarta conacului dar nu fac decât multă gălăgie. Este descoperit cadavrul lui Yusuf, apoi Hulya şi Mehmet Emir sunt luaţi la poliţie. Vestea se răspândește în cartier şi toată lumea este uluită de ceea ce aude. Arda trece cu maşina prin zona postului de poliţie şi o vede pe maică-sa dusă de ofiţeri. Iese din maşină dar ea nu-i vorbeşte, doar se uită trist spre el apoi intră în clădire. Ates o sună pe Bahar să-i spună ce se petrece iar ea este hotărâtă să meargă la poliţie şi să dea declaraţie. Sultan se preface că o însoţeşte, dar de fapt face tot posibilul s-o împiedice să ajungă la poliţie şi o aduce într-o magazie unde o leagă de un scaun şi îi pune o bandă adezivă la gură.

Efsun este deja la poliţie unde stă de vorbă cu Mehmet Emir şi află că el şi Hulya sunt acuzaţi de omucidere. Acum Efsun se află într-o situaţie delicată, pentru că Mehmet Emir a renunţat la avere ca s-o ajute când era bolnavă, şi ea ar trebui să-i întoarcă favoarea. Dar totul ia o întorsătură neaşteptată şi Efsun este adusă lângă Bahar şi ţinută cu un cuţit la gât, pentru ca Bahar să vorbească cu Ates la telefon fără să se dea de gol cu nimic. După aceea cele două surori rămân împreună iar Bahar o roagă pe Efsun să-i dea drumul de acolo, însă aceasta doar îi pune la loc pe gură banda adezivă şi se pune pe plâns.

În acest timp ancheta continuă, în special Mehmet Emir fiind interogat. Ismail, poliţistul, investighează cine a lăsat mesajul pe telefonul lui Mehmet Emir şi din înregistrările video stradale o vede pe Sakine intrând în cabina telefonică. Drept urmare Ismail începe s-o urmărească inclusiv pe Efsun. Ates o caută pe Bahar acasă la Sultan dar este alungat de acolo. E seară şi Bahar este tot legată de scaun în magazie. Ea scapă abia a doua zi, dezlegată de un puşti care întâmplător o vede pe geam. Dar tot atunci începe prima înfăţişare la tribunal. Efsun se pregăteşte să vorbească, iar Bahar urcă în fugă scările tribunalului şi intră în sala de judecată ...






26 de comentarii:

  1. Iti multumim mult de tot pentru ceea ce faci pentru noi, Oana draga !
    Sa ai un weekend linistit si insorit ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sidy! :)) abia e joi, mai avem pana la weekend.

      Ștergere
  2. Buna Oana .....jur ca nu mai inteleg nimic....yusuf apare si cateva episoade mai tarziu cauta sa-i mute cadavrul
    mehmet o reneaga pe efsun si mai tarziu cedeaza la actiuni ca sa o faca bine ...etc. etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mai inteleg, dar macar nu urmaresc serialul. Acum, cand fac rezumatele astea ceva mai lungute decat cele traduse de pe un site turcesc cu sectiune in engleza, le vad, dar la viteza de 3x mai mare decat normal, ca timpul liber este si el limitat, ca la toata lumea. Poate am interpretat eu gresit ceva? Adica am subinteles gresit ceva? ... Posibil, nu neg, mi s-a mai intamplat, dar s-a intamplat si ca rezumatul original sa contina greseli.

      Rezumatul episodului 60 incepe cu cuvintele "When the corpse of Yusuf Erkiran is discovered in the garden of the mansion...", ceea ce literal inseamna "cand cadavrul lui Y.E. este descoperit in gradina conacului ..."

      Poate unele rezumate erau doar in turceste si cum gramatica turca este complicata, am interpretat eu gresit cine ce face... imi cer scuze daca eu am creat vreo confuzie, neintentionat.

      Ștergere
    2. P.S. Partea cu Mehmet Emir si Efsun asa este. In rezumatele din engleza, ma refer. In serial... nu stiu, se va vedea.

      Ștergere
  3. Actorii sunt foarte buni, isi joaca splendid rolurile, peisaje superbe, intamplari miraculoase insa puerilul este omniprezent.Desigur, e un serial si trebuie luat ca atare insa in relitate nu e posibil ca o escroaca gen efusuna sa-si bata joc de maretii atahani....atata vreme....e clar, daca la inceput indecizia maretului mehmet are ceva circumstante, in momentul citirii scrisorii lui yusuf cu trimiteri repetate la bahar nu se poate sa nu-ti dai seama de adevar. In plus, un test adn si pentru bahar....ce-i atat de greu? Mai mult, efusuna are tel pus sub urmarire de multe episoade si nu se intampla nimic....bietul yusuf e mutat si nimeni nu observa....noroc ca in realitate politistii turci sunt muuuuult mai eficienti....daca e sa ne luam dupa film, in curand o sa stie adevarul despre bahar toto maretul oras capitala imperiala numai bahar nu va sti iar cand o sa afle si ea o za zica....nu poate fi adevarat...iubita mea surioara balaioara nu-mi putea face tocmai mie...asa ceva.... e o minciuna.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu dvs. Din pacate multe seriale turcesti au o actiune neverosimila si intorsaturi de situatii care in realitate nu s-ar produce acelorasi oameni pe banda rulanta. Putine sunt serialele bune cu adevarat, si din cate am observat eu, acelea sunt facute dupa opere literare.

      Ștergere
    2. Nu neaparat. Oyle bir gecer zaman ki - Tradarea este considerat a doua capodopera "turkish drama" dupa Suleiman.

      Ștergere
    3. Rectific. De fapt aveti dreptate,Tradarea este dupa o poveste adevarata.

      Ștergere
    4. Sunt de acord cu Dvs. Deja incepe sa ma enerveze serialul. Cum ati spus si Dvs mai sus, puerilul este la el acasa. Niste persoane ca Nuran, Efsun, Sultan, fara scoala si educatie le merge mintea la astfel de escrocherii. Nu pot crede ca niste bogatasi pot fi prostiti de astfel de oameni. Inca de la primele episoade am avut anumite suspiciune despre acest serial. Chiar ne cred atat de imbecibili sa credem asemenea povesti?

      Ștergere
  4. când pui celelalte rezumate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai am unul singur de pus, nr. 60. La postarea asta, ma refer. Poate in noaptea asta, poate maine dimineata. Azi am avut o zi plina, din pacate pt blog.

      Restul, de regula postez un articol din asta cu 5 episoade pe saptamana.

      Ștergere
  5. Pacat ca nu ati facut rezumatul episoadelor din lupta rozelor,cu un scenariu scris de cele doua faimoase scenariste care au scris si scenariu pentru filmul Feriha:MELIS CIVELEK si SIRMA YANIK.Pot afirma fara retinere ca filmul este mult mai bun decat Furtuna pe Bosfor.Dragostea dintre Omer si Gulru este tulburatoare , necesita multe sacrificii din parte ambilor si le provoaca multa durere atunci cand nu sunt lasati in pace sa si-o traiasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi pare rau ca nu am gasit materiale pentru acest serial. Ca sa-l rezum dupa intuitie, trebuie sa-l si vad la tv in romaneste, altfel nu am cum sa inteleg ce se petrece, si din pacate timpul nu-mi permite asta. La Lupta Rozelor sunt doar rezumate scurte, ca acestea, dar foarte sporadic apar si pana pe la episodul 50-si ceva nu sunt decat rezumatele in turceste, pe care nu ma mai hazardez sa la traduc eu pt ca patesc rusini mari :P

      Am rugat pe cineva, pe FB, sa ma ajute, dar nu vrea fara 2 dolari episodul. In felul asta, cu regret, dar nu-mi pot permite. Au ajuns niste turci si arabi care stiu turca sa monopolizeze subtitrarile la serialele turcesti si cer bani pentru ele traduse in engleza. Detalii despre subiectele fiecarui episod apar din ce in ce mai putin pe facebook si pe forumuri.

      Ștergere
    2. P.S. corectura: La Lupta Rozelor sunt doar rezumate scurte, ca acestea, ....

      ca acestea de la Bahar, unde comentam acum, voiam sa spun. Si acestea de la Bahahr le mai detaliez eu urmarind episoadele pe youtube. Rezumatele scurte au cca 6-7 randuri care de multe ori nu dezvaluie mare lucru despre actiune.

      Ștergere
  6. buna oana pina la urma ce se intimpla in film bahar ateas cu familia ei va afla ca adevarulllll........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Stefanita! Intrigile continua. Efsun va face puscarie, apoi il va forta pe Arda sa-i accepte cererea in casatorie, tot ea va dori sa nu renunte la viata de pana atunci si sa continue sa traiasca la conac, Bahar nu se va impaca prea uspor cu gandul ca Ates ave aun copil... si tot asa. Serialul a ajuns acum la ep. 85. Si continua ....

      Ștergere
  7. Multumim frumos pt rezumate! Sunt intradevar utile pt noi cei care mai aruncam un ochi la episoadele netraduse inca! O singura precizare am la ep 56 efsun merge la picnic cu ismail nu cu ates iar cand iese in gradina imbracata cu rochia de mireasa a lui nuran, vorbeste cu sultan nu cu sakine! Seara buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Multumesc si eu pentru corectura, intr-adevar, nu prea stiu personajele, le invat de-acum inainte :)

      Ștergere
  8. Cine e Sultan???k nu mai inteleg nimic...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am inteles un lucru . De ce o cere Arda pe Efsun in casatorie si ce se intampla cu Mehmet Emir ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Arda o cere pe Efsun, ci invers. E un santaj. Efsun ii propune lui Arda sa o ia de nevasta ca sa nu spuna la politie despre o crima accidentala la care ea a fost martora si Salih pe ascuns a filmat incidentul cu telefonul mobil.

      Ștergere
    2. P.S. Arda a lovit cu pumnul un tip care in cadere s-a lovit de bordura trotuarului si a murit pe loc. Astfel, el e vinovat de omor prin imprudenta sau de lovitura cauzatoare de moarte si ar trebui sa faca inchisoare.

      Ștergere
    3. Pana unde am vazut eu, nu se intampla nimic special cu M.E. E bolnav, dar deocamdata nu e nimic altceva decat ca-i curge sange din nas uneori.

      Ștergere
  10. Daca asa de prosti sunt toti turcii cum ii demasca serialul, te miri cum au fost un mare imperiu!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.