duminică, 20 martie 2016

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate





Bahar viata furata episodul 61

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Bahar se aşează în faţă, pe o bancă. Efsun nu are încotro şi spune că mama ei, Nuran Demirci, l-a omorât pe Yusuf. Judecătorii îi achită pe Mehmet Emir şi pe Hulya, dar Hasret este şocată de ceea ce aude şi rămâne, gânditoare, în sală, deşi toată lumea a plecat. Pe hol, Hulya o dojeneşte pe Efsun, apoi când şi Hasret ajunge acolo, Efsun primeşte o palmă de la ea. De fapt, acest adevăr schimbă situaţia şi aruncă din nou familia Atahan într-un iureş de vorbe şi fapte privitoare la averea lui Yusuf. Într-unul din aceste momente tensionate, Arda e agresat şi strâns de gât chiar de mama sa. Colac peste pupăză, în cartier iau foc până la temelii casa şi acareturile lui Ilyas.

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Ateș este din ce în ce mai aproape de a afla adevărul despre cine este fiica naturală a lui Mehmet Emir şi cine-i o impostoare, pe măsură ce o ajută pe Hasret să între în posesia moştenirii. Efsun şi Sultan se luptă din răsputeri ca adevărul să nu iasă la iveală deturnând lucrurile uneori în ultima secundă. Dar Ates află totul după ce îi sunt înmânate nişte scrisori şi poze vechi, de unde rezultă fără putinţă de tăgadă că Efsun este fata lui Nuran şi a lui Ilyas. Sultan şi Ilyas se îngrijorează când descoperă că sulul de scrisori nu mai este la locul ştiut. Ates le întinde o capcană şi se convinge că şi ei ştiau adevărul. Când Sultan găseşte scrisorile (poate nişte copii?), le arde ca să nu mai existe nici o dovadă a adevărului. Însă Ateș se duce cu probele ADN ale lui Mehmet Emir şi Bahar la analize ca să aibă dovada că ea este adevărata lui fiică. Apoi îi aduce lui Bahar o scrisoare pe care o mai păstrase şi o fotografie. Ea este extrem de tulburată de ceea ce tocmai află şi îi dă înapoi avocatului probele, fiind încă prea şocată de ceea ce i s-a relevat. Ateș îi arată şi rezultatul testului ADN ...

Bahar viata furata episodul 62

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
În grădină la Atahani se sărbătoreşte împreună cu Ilyas şi bârfitoarele din cartier în timp ce Ates şi Bahar sunt în maşină, pe drum. Bahar la un moment dat îi cere lui Ates să oprească şi îşi scoate pantofii cu toc cui aruncându-i sub un pod, apoi aleargă către conac. Când ajunge acolo o strigă pe Efsun apoi aruncă în faţă tuturor adevărul. Ilyas începe să plângă cuprins de remuşcări, Efsun se vede copleşită de momentul adevărului, Hasret, Hulya şi Mehmet Emir sunt uluiţi că au fost traşi pe sfoară atâta timp. Ateș ajunge şi el în curte şi arată rezultatul testului ADN. Efsun este lovită în plin, şi pleacă alungată de acolo, oprindu-se direct la casa arsă a părinţilor ei şi adoarme pe un carton ca un om al străzii

A doua zi Bahar merge la mormântul lui Nuran şi-i cere socoteală pentru jocurile în care a băgat-o pe nedrept apoi face o criză de nervi. Efsun este în apropiere, decăzută şi umilă. Ateș o ia pe Bahar de la cimitir reuşind s-o calmeze. Mehmet Emir se duce acasă la Ilyas şi-i aruncă nişte bani umilindu-l de faţă cu vecinii care se adună la gard. Pentru Bahar este greu să se obişnuiască cu ideea că trebuia să ducă un alt fel de viaţă şi a fost păcălită constant de către cei care au crescut-o şi în care ea a avut încredere. Nici cu noul ei statut de fiică a lui Mehmet Emir şi Hasret nu se va obişnui uşor. Dar cel mai greu îi va fi lui Ilyas, care se învinuieşte pentru că n-a fost mai vehement împotriva acestei minciuni.

Pe parcursul episodului este arătată o femeie şi un băieţel care ajung la Ates, iar băiatul i se adresează cu "tată" ... Avocatul este înmărmurit. Într-adevăr, cu mama copilului a avut o relaţie în trecut, dar nu ştia că are şi un urmaş. Acest fapt schimbă lucrurile prentru Ates şi relaţia lui cu Bahar.

Ilyas nu mai suportă presiunea vinovăţiei sale şi după ce lasă o scrisoare de adio, se spânzură.

Bahar viata furata episodul 63

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Bahar tocmai venea în vizită pe la el şi îl vede exact la câteva momente după ce-şi aruncase scaunul de sub picioare. Ea alertează vecinii, Ilyas este imediat dat jos de pe grinda de care se spânzurase, se constată că încă respiră şi vine salvarea. Stând pe hol la spital, Bahar rememorează nişte scene din care îşi dă seama că a fost tot timpul dusă de nas de familia care a crescut-o, şi se gândeşte dacă, oare, merită Ilyas faptul că l-a salvat. Mai târziu Bahar, care simte din plin gustul trădării, depună plângere penală împotriva lui Efsun. Când Efsun află despre nenorocirea cu tatăl ei se tânguie apoi merge şi ea la spital. Ateș este foarte bulversat de apariţia fostei lui iubite, Arzu, dar mai ales a băiatului său şi caută o metodă de a-i ascunde adevărul lui Bahar. Efsun caută o cale să-şi ajute tatăl cu banii necesari spitalizării şi se duce disperată la conacul Atahanilor, dar Hulya se poartă foarte dur cu ea şi o alungă de pe proprietatea lor, spunându-i şi paznicului de la poartă să n-o mai lase vreodată acolo. După aceea femeile din cartier fac o chetă ca să-l ajute pe vecinul lor.

Într-o seară Ateș şi Arzu stau de vorbă dar sunt surprinşi de Hasret care astfel află secretul lui Ateș. Arzu îl cheamă la ea unde băiatul doarme profund, timp în care Bahar, care căzuse inconştienţă, e vegheată de mama ei în dormitor. Femeile din cartier îi aduc lui Efsun banii la spital, ca să-i dea la medici pentru Ilyas. Însă acum Ismail o tot caută pe Efsun în legătură cu plângerea formulată de Bahar, iar ea nu vrea să-i răspundă la telefon pentru că ştie că dacă acceptă, drumul ei va duce către închisoare. El, ştiind unde se află, vine la spital, dar Sultan o ajută încă odată şi Efsun se face dispărută. După aceea, ea pleacă în cartier şi se ascunde în apropierea acoperişului unei case de unde vede că este căutată peste tot. Bahar la rândul ei, după ce îşi revine, se enervează aflând că sora ei dintr-odată nu este de găsit.

Efsun găseşte înţelegere la vecina după casa căreia stă ascunsă deşi prezenţa ei este controversată la început printre cele 4 femei care locuiesc acolo. Aceasta o aduce în camera ei şi-i dă ceva de mâncare, iar a doua zi Sultan vine s-o vadă. Când Sultan se întoarce acasă, la Ilyas, aude prin fereastra deschisă ce-i spune o altă vecină venită să-l vadă, care nu ştie că este auzită. Deşi Efsun ar dori ca nimeni să nu mai ştie unde se află, acest lucru este greu de ascuns. Atunci se gândeşte că Bahar este şi acum fata naivă din trecut şi o sună cerându-i să se întâlnească la o moară. Bahar se învoieşte să vină, iar Efsun crede că problema este pe jumătate rezolvată şi se poartă frumos cu ea sperând să fie iertată ...

Bahar viata furata episodul 64

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
În timp ce Efsun se roagă de Bahar s-o ierte, apar două maşini ale poliţiei şi chiar Ismail este acela care îi pune lui Efsun cătuşele. Ea se uită către Bahar, dar aceasta nu întoarce privirea. După ce maşinile pleacă, Bahar cade în genunchi şi strigă către cer... Grupul de bârfitoare din cartier dezbat problema, dar oricum nu au nimic de făcut decât să clevetească, totuși se hotărăsc că nu e cazul deocamdată să-i spună lui Ilyas ce s-a întâmplat. Sultan, când este sunată şi înştiinţată că Efsun a fost arestată, leşină. Hulya se duce bucuroasă la închisoare chiar înainte ca Efsun să fie adusă într-o dubă, dar tot atunci apare şi Sultan care e gata-gata s-o ia la bătaie pe Hulya. Efsun e dusă înăuntru, i se fac pozele specifice pentru cazier, apoi îşi lasă tot ceea ce este din metal şi alte obiecte personale la recepţie. În celulă cele care se află deja acolo râd de ea şi îi indică o saltea pe care s-o pună pe jos să se culce pentru că nu mai este nici un pat liber. Efsun se bagă sub pătură şi plânge. La masă, urmează o altă bătaie de joc, când femeile de acolo îi pun în farfurie doar o lingură de mâncare. Efsun provoacă scandal şi apar gardienele care vin să facă ordine în celulă.

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Ajunsă acasă, Hulya află că fata ei a ajutat-o pe Efsun cu bani pentru Ilyas şi se enervează atât de tare încât vrea să se repeadă la copilă s-o bată, dar este ţinută de mâini de toţi ceilalţi de-ai casei până se potoleşte. Efsun are parte de complicaţii la închisoare, când noaptea îşi dă seama că una dintre colegele ei de celulă este moartă. Cea mai bătrână dintre ele, îi spune apoi să doarmă în patul astfel eliberat. Umilirea ei continuă a doua zi când este pusă să spele pe jos iar celelalte îi răstoarnă ligheanul cu zoaie pe podea. Arzu pleacă cu baiaitul ei la o companie, iar acesta scapă de sub supravegherea mamei lui şi iese afară urcându-se într-o maşină în spatele şoferului, fără să fie văzut. Copilul ajunge din întâmplare la Bahar, care nu ştie deocamdată cine este el, dar îl ia să-l protejeze şi să-i caute părinţii, crezând că s-a rătăcit. Îl sună pe Ateș care vine să vadă despre ce-i vorba şi amândoi rămân fără cuvinte când copilul îi spune lui Ateș "tată". El iese afară jenat, iar acolo aşteaptă Arzu. Bahar îşi pierde încrederea în el văzând că i-a ascuns acest lucru şi cei doi se ceartă iar. Pe fondul acestei noi decepţii, Bahar are o discuţie aprinsă şi cu Mehmet Emir şi Hasret.

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Efsun observă că mai multe femei din celulă pregătesc ceva în ascuns, iar noaptea, după ce una dintre ele iese la toaletă, urmată de o a doua, se duce şi ea dar anunţă gardienele, care într-adevăr împiedică cel puţin o rănire, dacă nu chiar o crimă. Pe aceea prinsă cu un soi de cuţit lung la toaletă, o iau şi o închid separat, dar noaptea, cea care organizase atacul dejucat, o bate pe Efsun până la sânge iar o altă deţinută vine amenințătoare cu un cuţit ...

Bahar viata furata episodul 65

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Colega de celulă îi taie o șuviță groasă de păr și i-o îndeasă în gură lui Efsun, după care îi tunde tot părul. În acest timp încercarea lui Mehmet Emir și a lui Hasret de a se apropia de Bahar eșuează, dar lacrimile sincere și disperarea lui Hasret înmoaie inima lui Bahar care în zilele următoare o va căuta pe mama sa și îi va asculta păsul. Efsun este luată de două gardiene să primească îngrijiri. Sultan vine la vorbitor ori de câte ori poate și se îngrozește când o vede pe nepoata ei tunsă și plină de vânătăi pe față. După aceea este dusă la carceră pentru că celelalte colege de celulă mint că ea a stârnit spiritele și a pornit bătaia. Pentru că umilirea ei continuă și ceea ce plătește pentru faptele ei i se pare nedrept, Efsun începe să-o considere pe Bahar vinovată pentru tot ceea ce i se întâmplă, iar Sultan va fi mâna acesteia în afara închisorii. Astfel, Sultan provoacă o căzătură a lui Bahar pe stradă. Întâmplător, Mehmet Emir dă cu mașina peste Fulya, în fața casei, pentru că acționase marșarierul și n-o văzuse că era în spatele mașinii.

Bahar-viata furata episoadele 61, 62, 63, 64, 65 rezumate
Ilyas începe să-și revină, dar nu poate merge și se deplasează în scaun cu rotile. Deși Bahar nu vrea să renunțe la iubirea lui Ateș, îi este foarte greu să accepte faptul că are un copil, iar șocurile din ultima vreme o fac să se izoleze și mai mult. Hasret, în dorința de a o enerva pe Hulya, îl fotografiază în ascuns cu telefonul mobil pe Arda cu prietena lui. Efsun este eliberată și într-o seară Sultan o aduce acasă, unde tată și fiică se îmbrățișează văzând cât de jalnic arată fiecare în parte. Dimineața Efsun ia un cuțit de la bucătărie și pleacă să se răzbune pe Bahar, în timp ce toată casa e în alertă pentru că ea lipsește din cameră. Sultan își dă seama unde o poate găsi și o înduplecă să revină acasă fără să facă vreo prostie. Efsun o ascultă dar nu renunță la gândul răzbunării. A doua seară, însă, Bahar pleacă de la Ateș, care era împreună cu Arzu și copilul la masă iar Efsun este anunțată prin sms că sora ei este pe stradă în drum spre casă și o urmărește până la ușă. După aceea sună, iar Bahar deschide și rămâne perplex văzând cum arată sora ei. Când vrea să închidă ușa, Efsun pune piciorul în prag ...









12 comentarii:

  1. Orientativ aceste rezumate sunt foarte bune pentru curiosi.Eu mai urmaresc si episoadele netraduse si aceste rezumate ma ajuta enorm. Din surse neoficiale am citit ca actiunea din acest serial este dupa un caz real, dar sunt parti care sunt introdu-se putin fortat. Ma refer la aparitia din senin a fostei prietene cu un copil care pina la urma va disparea. Drama lui Bahar se va accentua mai tare si tot se amina momentul fericit. Ce ma tot mira este ca acest serial are un rating destul de bun care permite pe mai departe sa se filmeze ajungind deja la episodul 86. Nu este usor de a "confectiona" rezumate in limba romana din limba turca dar pentru acest efort voluntar va sunt datoare cu o adinca plecaciune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va cred, n-ar fi exclus sa fi existat un caz real, pe tema generala a serialului. Si eu ma mir de ce audiente face ceva atat de putin credibil, dar asta este, nu-i toata lumea ca noi :)

      Aparitia prietenei cu copil probabil era vreo favoare care trebuia facuta actritei din acel rol. Am mai citit despre asemenea lucruri la producatorii turci, ceea ce mi se pare ca le scade valoarea si profesionalismul. Cand bagi o actrita intr-un serial pt ca are o pila si trebuie sa faci o asemenea concesie... ce sa mai vorbim! Criteriul de alegere a distributiei trebuie sa fie talentul si potrivirea pe rol si nu "nepotismul" si apoi inventarea unui personaj care e in plus. Dar probabil asa este la popoarele mai estice, mai orientale, ca si la cele balcanice, nu? d(

      Plecaciunea o fac eu celor care citesc acest blog si imi iarta greselile mai mari sau mai mici. Cat despre "confectionat", le traduc din engleza si le combin cu ceea ce vad in episoadele in turceste.
      Ma mai incumetam si cu turca, pe diverse translatoare, dar dupa ce am facut o gafa de proportii la episodul 47, acum suflu si-n iaurt :D

      Ștergere
    2. Prin anii 70,într-o revistă a vremii(FEMEIA)se relata o situație petrecută în România.Un inginer constructor,care avea,în echipa condusă de el,câțiva muncitori navetiști,a auzit că,în satul lor există o fetiță care îi seamănă leit.Intrigat de faptul că avea și el o fetiță,de vârsta aceleia dar nu semăna nici cu el nici cu soția lui,a întreprins cuvenitele cercetări,care au dovedit că ambele femei născuseră în aceeași maternitate,au fost colege de salon și...una a primit copilul celeilalte...Inginerul a decis să-și ia la oraș,în familie, fetița biologică,păstrând-o,însă,și pe cealaltă...

      Ștergere
  2. In aceasta seara, ep 49 a fost cantata o melodie foarte frumoasa (in momentul cand Ates a plecat din casa lui Ismail si i-a spus lui Bahar ca nu va renunta la ea), puteti sa-mi spuneti ce melodie este?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna este o melodie ceva cu''tu ta mas'' prin ep 50 stie cineva cum se numeste?raman recunoscatoare....
    Felicitari cu traducerile chiar te fac sa urmaresti filmul in de-aproape. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. fain fainnnnnnnnnnnnn filmul belea felicitari tuturor care au lucrat

    RăspundețiȘtergere
  5. Aoleu,se duc pana la ep 86? Eu speram sacse termine mai repede. Ce nu mi se pare mie credibil, este ca niste persoane fara prea multa minte si scoala,sa faca atatea. Mi se par multe exagerari. Si Atahanii, oameni culti, se lasa prostiti de ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, turcii trag de un serial cu audienta mare pana cand ti se acreste... :D pai nu cred ca la scoala se invata facutul de intrigi, asta e in sangele unora. Ma rog, Atahanii se lasa prostiti pt ca altfel cum ar mai continua serialul? :))

      Ștergere
    2. Acele personaje fără prea multă școală,au ,însă, o inteligență nativă,imaginație,prezență de spirit,sunt buni psihologi... În special Efsun este un personaj foarte complex,deloc schematic,interesant...Apoi,oricât de cult ai fi,poți fi tras pe sfoară...

      Ștergere
  6. Serial foarte bun ca introga insa sunt deranjante pe o parte credulitatea(sa nu zic prostia) maretilor atahani care cred toate povestile indrugate cu destoinicie de sultana si efsuna , pe alta parte credulitatea/prostia simpaticei bahare care crede si ea cu osardie toate minciunile indrugate de iubita si pretzioasa ei surioara. Nu mai vorbesc de bravii politisti care-i declara scurt pe 2 vinovatzi pe maretzii atahani, asta in timp ce timp de 2 ani puteau sa-i asculte pe maretzii iliasi, nurani, efsuni , sultani, sakini,etc(o buna parte din istanbul cunostea adevarul numai cine trebuia nu) vorbind intre ei si aflau tot ce voiau. Noroc ca in viata adevarata(nu in cea furata) , politzia turca isi cam face datoria !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce i-a spus Ganimet lui Ilyas?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.