sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Kosem, rezumatul sezonului I, partea a doua




Kosem, rezumatul sezonului I, partea a doua Kosem află că este însărcinată şi Ahmet îi dăruieşte coroana lui Hurrem, ca semn de preţuire şi iubire. Atunci Kosem îi spune sultanului despre trădarea sultanei Fahryie, ceea ce-l înfurie. Fahryie îl şantajează pe Derviş s-o ajute să ajungă la o casă de protecţie unde nu poate avea loc nici un act de violenţă, inclusiv unul ordonat de sultan. Acolo va locui ea pentru o vreme şi când îl revede pe Mehmet Giray îi spune că-l urăşte. Handan se întoarce la palat. Kosem naşte un fiu botezat Mehmet şi începe o colaborare cu Mehmet Giray, care este dezamăgit de iubita sa şi acum vrea să facă în aşa fel încât s-o scoată din acea casă de protecţie pentru a fi executată. Planul lor reuşeşte, dar Ahmet o graţiază pe Fahryie ca să nu fie pătată reputaţia dianstiei. Însă îi pasează lui Derviş misiunea de a-şi pedepsi nevasta, inclusiv pentru că a comis adulter. Derviş îşi otrăveşte soţia în timpul unei mese, iar Fahryie moare în braţele lui. Safiye este distrusă când află şi jură să-l detroneze pe Ahmet.

Sultanul pleacă în campania militară împotriva Persiei conduse de dianstia Safavidă. În perioada aceea Safiye porunceşte asasinarea sultanului şi mituieşte pașale şi ieniceri ca să-şi consolideze puterea. Într-o noapte se stîrneşte un soi de revoltă în palat, generată de oamenii loiali lui Safiye, în care este ucisă Mahfiruze împreună cu mulţi alţi oponenţi a sultanei. Kosem reuşeşte să scape ajutată de Bulbul aga şi de Zulfikar. A doua zi Mustafa este pregătit ca să devină noul sultan, imperiul urmând a fi condus de Safiye, în calitate de regentă. Înainte ca micuţul să fie uns sultan, Ahmet se întoarce viu şi nevătămat din tentativa de asasinat, cu ajutorul lui Derviş. El o închide pe Safiye într-un turn şi o deposedează de avere şi de titluri. Însă decide şi execuţia lui Mustafa ca să-şi asigure tronul, dar până la urmă se răzgândeşte şi doar îl izolează într-un palat.

Kosem, rezumatul sezonului I, partea a doua
Humasah, fata cea mare a lui Safiye, soseşte din Egipt. După ceva vreme, Kosem află despre rolul jucat de Derviş în otrăvirea lui Mehmet al III-lea, iar Halime îi dezvăluie că între Derviş şi sultana Handan este o relaţie de dragoste. Kosem îl informează pe Ahmet despre implicarea lui Derviş în asasinarea tatălui său iar acesta îl va ucide personal pe Derviş Paşa. Drept consecinţă, Handan se sinucide de teamă că fiul ei ştie şi despre relaţia cu Derviş, iar Humașah devine şefa haremului. Ahmet porunceşte ca Safiye să fie eliberată din turn în urma faptei ei de a o salva pe Kosem de nişte bandiţi. Kosem unelteşte şi Humașah demisionează din funcţie, apoi află că Iskender, ienicerul de care o leagă o veche prietenie, este prinţul pierdut al dinastiei otomane. Safyie şi Humașah au ştiut acest adevăr de peste 11 ani, timp în care Kosem a născut şapte copii sultanului. Humașah se căsătoreşte cu Zulfikar iar Iskender ajunge şambelan al sultanului. Ahmet mai dobândeşte un fiu, de la Gulbahar, şi îl eliberează pe Mustafa, care datorită izolării are probleme psihice, lucru cunoscut de multă lume.

Safiye unelteşte să-l otrăvească pe Ahmet ca să-l pună pe tron pe preferatul ei, Iskender. Reuşeşte ceea ce-şi propune, şi, pentru că sultanul avea oricum probleme gastrice, este anunţată că el mai are doar două săptămâni de trăit. Humașah se grăbeşte şi-i dezvăluie lui Zulfikar că Iskender este prinţ otoman, iar el o informează pe Kosem despre acest secret. Sultana, temându-se că îi vor fi omorâţi copiii după moartea lui Ahmet, îi spune acestuia ce a aflat, iar Ahmet porunceşte să fie executat Iskender. Între timp, Halime organizează nunta sultanei Dilruba cu paşa Halil, dar ea îi desfide pe toţi şi se căsătoreşte cu Davud paşa. Sultanul află că boala să evoluează şi cere să se căsătorească legal cu Kosem înainte să moară, de dureri stomacale, la câteva zile după nunta lui Dilruba. Kosem încearcă să-l ajute pe Mustafa să urce pe tron, dar Halime şi Dilruba se opun şi o trimit în surghiun la palatul vechi.

Zulfikar, care trebuia să-l execute pe Iskender, îl cruţă, iar prinţul unelteşte acum cu mama lui să cucerească tronul şi să se răzbune. Când îşi dă seama ce a greşit, Kosem plănuieşte o lovitură de stat ca să-l înlăture pe Mustafa şi să-l pună pe tron pe Osman, fiul lui Ahmet, folosindu-se de boala mintală a lui Mustafa. Halime, care vede o ameninţare în copiii lui Kosem, porunceşte să fie executaţi, dar Kosem reuşeşte să ajungă la timp ca să-i salveze şi să-l trimită la închisoare pe Mustafa iar pe Halime s-o trimită la palatul vechi. Osman urcă pe tron ca Osman al II-lea dar el o retrimite pe Kosem la Palatul Vechi din cauză că în trecut l-a ajutat pe Mustafa să obţină tronul, iar mai târziu îl execută pe Mehmet, fiul cel mare a lui Kosem, pentru că îl vede ca pe un posibil moştenitor al tronului, datorită intrigilor lui Safiye.

Kosem, rezumatul sezonului I, partea a doua
Dezamăgită, Kosem ţese intrigi să-l dea jos de pe tron pe Osman şi se aliază cu Zulfikar ca să-l omoare pe Iskender (ceea ce este doar un joc menit s-o ademenească pe Safiye). Safiye se sinucide, nu înainte de a recunoaşte că a fost învinsă de Kosem şi îi dăruieşte inelul de smarald al lui Hurrem. Osman vrea să formeze o armată şi mai loială decât cea a ienicerilor dar eşuează în planul său. Cennet şi Zulfikar sunt ucişi, Osman va fi închis şi apoi strangulat, iar tronul va ajunge pentru a doua oară pe mâna lui Mustafa nebunul. Humașah părăseşte capitala pentru totdeauna iar Kosem decide să-şi anihileze toţi rivalii. Îl închide din nou în palat pe Mustafa din cauza bolii sale şi îl pregăteşte pe Murad să urce pe tron. Acesta fiind încă la o vârstă fragedă, Kosem va fi regentă şi va avea funcţia de Valide în harem. Astfel începe urcuşul ei în calitate de cea mai influentă şi puternică sultană din istoria imperiului Otoman.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








9 comentarii:

  1. Este foarte frumos filmul mai ales actrița principală Nasia. Îmi place mult mai ales ca la maturitate Kosem va fi Nurgul Yesilcay. Te iubesc Nasia(la adolescenta mai mult dar și la maturitate)

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel ca si in Suleyman tot o intriga si multe crime pentru avere si renume, dar frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa se termina? Sau conținute cu copiii ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiesc ca nu, textul este tradus si adaptata de pe wikipedia, dar am impresia ca nu e toata povestea primului sezon, care are 30 de episoade.

      Ștergere
  4. Și...Gata, atât e? Nu mai este?
    Tare scurt serial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai citi titlul ai vedea ca aici este rezumatul sezonului I doar.

      Ștergere
  5. Oare cand se vor transmite si la noi, noile episoade filmate ? Nu ai auzit inca nimic Oana ?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.