miercuri, 22 februarie 2017

Kosem episodul 21 rezumat




Kosem episodul 21 rezumat Trec mai mulţi ani. Kosem împarte bani la săraci, apoi merge în palat. Acum ea are opt fii şi fiice cu Ahmet, Osman este adolescent, Humașah s-a căsătorit cu Zulfikar, prinţul Mustafa, deşi e vizitat, rareori, de membrii de familie şi i se permite să vină la masă împreună cu sultanul şi copiii acestuia la sărbători, este bântuit de frici şi coşmaruri şi vede mereu un personaj loial lui, un boier care îi alimentează fricile, însă este un personaj imaginar, doar de el văzut. Safiye, rămasă la Palatul Vechi, încă face planuri să-l omoare pe Ahmet, căruia i se administrează o otravă cu efect pe termen lung, în aşa fel încât să se creadă că va muri din cauza problemelor digestive pe care le are. O nouă slujnică, botezată Yasemin, este introdusă în harem, dar e omul lui Bulbul şi a lui Safiye. Din conversaţiile lui Bulbul cu Humașah rezultă că fata e adusă special de la Veneţia ca să-l seducă pe Ahmet.

Ahmet este sfătuit de medici să ia un anumit medicament pentru stomac zilnic, fiind încurajat că într-o lună de zile se va vindeca. Halime şi Dilruba stau de vorbă observând că toţi prinţii sunt liberi în afară de Mustafa, iar Dilruba ar vrea să acţioneze cumva să-şi elibereze fratele. Apoi discuţia deviază către măritişul prinţesei şi Halime i-l sugerează pe Halil paşa, care acum ocupă funcţia de mare vizir. Apoi îl vedem pe Halil, în divan, informându-l pe sultan că moscheea lui este aproape gata. Davut paşa, un alt înalt demnitar, relatează bârfele oraşului, care se întreabă cum de un padişah care n-a câştigat nici o campanie militară îşi permite o asemenea moschee? Ahmet dă replica menţionând că el i-a stârpit pe bandiţii Celali, care părăduiau imperiul de sute de ani.

Kosem episodul 21 rezumat Ahmet pleacă la vânătoare şi Humașah îl cheamă pe Iskender, care este acum mare şambelan, la ea, să-l roage să i-o "livreze" personal pe Yasemin sultanului. Iskender îşi dă seama că Zulfikar şi Kosem nu trebuie să afle despre acest dar. Ahmet într-adevăr este prins în mrejele frumoasei veneţiene, care mai are şi un talent deosebit la desen. Osman, după masa de sărbătoare la care a luat parte alături de toată familia imperială, se duce la palatul vechi, chemat de Safiye. Vizita durează puţin, dar la întoarcere el îi spune lui Kosem unde a fost, iar sultana îl avertizează că Safiye nu face niciodată gesturi gratuite şi că e bine să stea departe de ea, pentru că nu îşi dă seama de ce este în stare.

Yasemin primeşte de la Safiye, prin Bulbul, otrava pe care trebuie să i-o picure zilnic sultanului în medicamentul pe care-l ia pentru arsurile de la stomac. Ahmet, cuprins de remuşcări din cauza stării psihice a fratelui său, merge să-l mai vadă, să-i vorbească şi să-l îmbrățișeze, dar Mustafa cel de acum, nu mai e copilul de altă dată. Cu toate acestea, Ahmet îi permite să meargă să-şi vadă familia, să treacă prin harem, să locuiască înapoi la palat, şi să aibă voie să primească cadîne în patul său. Boierul imaginar se află acolo, preocupat şi nervos de această libertate care îi ameninţă existenţa. Din păcate, prima fată pe care i-o trimite Halime, este sugrumată de Mustafa la îndemnul prietenului său imaginar. Dilruba găseşte soluţia să nu se afle despre această crimă, şi o bagă pe cadînă într-un coş acoperit cu o pânză, dar afară cei care cărau coşul, îl scapă şi astfel gestul lui Mustafa este dat în vileag. Pînă la urmă coșul și cadavrul sunt aruncate în Bosfor.

Mehmet Giray pleacă în Crimeea să-şi ia tronul, dar fără permisiunea lui Ahmet, astfel că este prins şi adus înapoi. Ahmet îi spune că-l cruţă pentru că a salvat-o cândva pe Kosem, dar îl trimite la închisoarea Yedikule. Kosem află despre Yasemin şi se duce la Iskender să-i ceară socoteală pentru ea, apoi îi spune că nu trebuie să aibă încredere în Humașah pentru că este fiica lui Safiye. După aceea o pune pe Cennet să afle totul despre Yasemin şi odalisca se interesează însă are o presimţire că Yasemin este mai mult decât pare şi decât a aflat ea. Humașah, care ştie toate mişcările sultanei, îl pune pe Iskender s-o protejeze pe Yasemin. Mai târziu, Humasah se vede nevoită să-i dezvăluie lui Zulfikar faptul că șambelanul este fratele ei, pentru că acesta începuse să creadă că nevasta-să are o relaţie cu tânărul. După ce află toată povestea, Zulfikar se duce în camera lui Iskender şi se uită la cămaşa fermecată.

Kosem episodul 21 rezumat Humașah merge la vechiul serai s-o anunţe pe maică-sa că Yasemin a intrat pentru a două oară la sultan în iatac. Safiye se bucură şi crede că sultanatul lui Kosem s-a sfârşit, apoi se întreabă cine ar fi crezut că propria ei soră, cea despre care nu mai ştia nimic după moartea lui Enzo şi apoi a mamei sale, o să-i fie rivală? În acest timp Kosem se uită la desenele făcute de Yasemin şi vede unul cu mori de vânt, aşa cum erau în locurile sale natale, iar kadîna mai toarnă nişte otravă în medicamentul lui Ahmet...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!





a fost: Kosem ep. 20                              urmează: Kosem ep. 22

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.







5 comentarii:

  1. Multumim pentru rezumate oana .din pacate serialul nu mai este la fel de frumos ca la inceput , iar actiunea se complica inutil .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Asa este, din pacate gustul pentru interminabilele intrigi al turcilor este nesecat. Mi-e dor de o poveste de dragoste asa cum a fost aceea dintre Suleyman si contesa Isabela Fortuna, sau la maturitate, intre el si cadîna Firuze (Cansu Dere in rol). Dar la modul general, #Kosem respecta cat de cat istoria, in linii mari, repet...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.