luni, 19 iunie 2017

Dark shadows - 2012
Dark shadows - 2012Titlul original: Dark Shadows
Traducerea - Umbre întunecate
Gen: romantic, horror, comedie
Producator: Richard D. Zanuck, Graham King, Johnny Depp, Christi Dembrowski, David Kennedy
Regia: Tim Burton
Scenariul: Seth Grahame-Smith
Distribuția: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Chloë Grace Moretz, Bella Heathcote.

Dark shadows - 2012Un film de vacanţă, uşor, spumos deşi aparent, horror, o comedie bună se dovedeşte a fi acest Dark Shadows produs în 2012 şi regizat de Tim Burton. Fimul spune povestea unui tânăr dintr-o familie care a pus bazele unui orăşel în Anglia. La tinereţe, Barnabas Collins se îndrăgosteşte de Angelique, fata unei vrăjitoare, dar mai târziu găseşte adevărata sa dragoste, pe Josette. Angelique geloasă, o face pe Josette să se arunce în mare. Barnabas se duce după ea dar Angelique îl blestemă să nu moară, ci să devină vampir. După o vreme, oamenii orăşelului îl leagă pe Barnabas, îl închid într-un sicriu şi îl îngroapă adânc în pământ. Trec 200 de ani. Josette se reîncarnează într-o tânără care caută de lucru şi se angajează ca servitoare la familia Collins, scăpătată acum, pentru că tot ceea ce aveau ei cândva, toate afacerile, aparţin lui Angelique, care e nemuritoare. Întâmplător nişte lucrări de excavaţii aduc la suprafaţă sicriul iar Barnabas este eliberat. Ceea ce urmează e, poate uşor de imaginat. Vampirul, deşi constient că face rău altora, doreşte să refacă averea familiei şi îşi dă toată silinţa în acest sens, profitând şi de faptul că are capacităţi hipnotice asupra celorlalţi.

Dark shadows - 2012Aşadar cu un strop de Dracula lui Coppola (şi acolo Mina este reîncarnarea soţiei lui Vlad, Elisabeta), cu un strop de Lucifer (Barnabas îşi întreabă servitorii ce-şi doresc cel mai mult), cu o aluzie la o altă comedie spumoasă cu fantome, Ghostbusters, acest film făcut din idei puse cap la cap ale altor pelicule, deşi se pretinde inspirat dintr-un serial tv de lungă întindere al anilor '70, reuşeşte să devină un întreg şi să încânte ochiul, să amuze, să relaxeze.
Poate că dacă figura pe care o face Johnny Depp în film n-ar fi atât de memorabilă şi de credibilă, filmul ar trece oarecum neobservat.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

sursa foto: capturi video de pe youtube


13 comentarii:

 1. Nu ma omor dupa filmele cu vampiri, dar l-as urmari doar de dragul lui Deep :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu la fel am facut, sunt sigura ca daca nu juca el rolul lui Barnabas, nici nu bagam in seama titlul filmului. Desi, asa, ca film de vacanta nu e chiar rau..

   Ștergere
 2. Sincer, Johnny Depp nu imi place deloc, iar la filme cu vampiri nu ma uit ca nu imi plac.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faci cum crezi, dar asta nu e un film clasic cu vampiri, e doar un pretext...

   Ștergere
 3. Mie imi plac filmele cu vampiri asa ca o sa ma uit si eu la film chiar daca de obicei prefer dramele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu stiu daca ar fi genul meu acest film, dar sunt tentata sa il caut.

  RăspundețiȘtergere
 5. cred ca as vrea sa-l vad desi nu sunt punctul meu de atractie filmele cu vampiri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai nu e un film cu vampiri, in sensul clasic al expresiei. E doar o comedie cu tușe fantasy.

   Ștergere
 6. Nu vrei sa stii de cand tot zic ca o sa ma uit la filmul asta, bine ca mi ai adus aminte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca tot e vacanta, zic ca merita sa-l vezi intr-o seara...

   Ștergere
 7. Bună recomandare de film! Chiar căutam ceva mai diferit de urmărit.

  RăspundețiȘtergere
 8. Imi plac mult filemele horror care sa ma inspaimante, dar m-am cam ferit de filmele horror comedie. Nu stiu de ce ...

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.