vineri, 14 iulie 2017

Cosmetice naturale versus cele chimice






Cosmetice naturale versus cele chimiceOare tu de ce foloseşti, sau vrei să foloseşti produse cosmetice naturale pentru îngrijirea pielii? Te-ai întrebat vreodată de ce, dincolo de celebritatea unor branduri şi de renumele efectelor benefice ale produselor chimice, ai apelat de nenumărate ori la caimacul de lapte de ţară în loc de demachiant, şi la felia de castravete sau de portocală drept hrană pentru ten, ori la binecunoscutul amestec din miere şi gălbenuş de ou pentru o masca naturală binefăcătoare pentru pielea ta? Poate că nu te-ai întrebat, dar ai continuat s-o faci.

Probabil că dacă ți-ai sonda un pic subconştientul, ai găsi o anume teamă de ceea ce ţi-ar putea face rău. O teamă de chimicalele toxice, despre care nu ştii mai nimic, dar care sunt acolo, în crema din cutiuţa atrăgător ambalată. Însă nu frica ar trebui să fie motivul pentru îmbunătăţirea sănătăţii tale.

Acum ştim că gândurile sănătoase joacă un rol imens în felul nostru de a ne simţi, şi ele influenţează direct sănătatea noastră generală. Da, uneori, frica este un catalizator pentru o schimbare benefică. Un drum la medic poate duce la o dietă mai sănătoasă.
Dar, ce facem cu cei care nu au încotro şi înghit toxine zilnic sau folosesc cosmetice de uz profesional seară de seară, precum actorii? Poate crezi că pur şi simplu exagerez eu, sau lor nu le pasă de propria sănătate.

Optând pentru ingrediente sănătoase în produsele cosmetice, există şi un alt beneficiu pentru utilizarea produselor naturale de îngrijire a pielii. Pur şi simplu pielea îngrijită natural te face să arăţi şi să te simţi mai bine.
Multe dintre noi suntem sensibile la ingredientele chimice din produsele cosmetice, dar ignorăm asta ori poate nici nu suntem conştiente de acest fapt.
Să aruncăm o privire mai atentă la ingredientele responsabile pentru pielea prost îngrijită. Alcoolii şi agenţii de curăţare duri produc uscarea dermei, roşeaţă şi iritaţii, acnee. Siliconii şi plastifianţii astupă porii şi duc la iritaţii. Ingrediente din parfumuri sunt o altă sursă de iritare a pielii. Dacă te uiţi la lista de ingrediente cosmetice de evitat, vei observa că multe dintre ele produc o reacţie alergică sau iritaţii ale pielii.
De ce pielea preferă cosmeticele naturale? Pentru că absoarbe o mare parte din ceea ce i se aplică, şi atunci este cu mult mai benefic să-i dăm vitamine şi substanţe nutritive naturale decât toxine.

Desigur, unele ingrediente naturale pot irita şi ele pielea. Unele uleiuri esenţiale nu sunt compatibile cu toate tipurile de piele, mai ales cu cea sensibilă, iar altele ar trebui să fie utilizate numai atunci când sunt diluate. Suntem diferiţi şi aşa este şi pielea noastră. Este bine că fiecare să ştie la ce agenţi cosmetici reacţionează pielea şi să citească cu atenţie eticheta unui produs înainte de a-l cumpăra.

Acest lucru nu înseamnă că nu sunt momente când este necesar un tratament chimic de îngrijire a pielii. Unele afecţiuni, cum ar fi acneea chistică sau psoriazisul, pot necesita medicaţie pe bază de prescripţie medicală. Dar ideea este de a adapta îngrijirea zilnică a pielii exact pe tipologia fiecăruia, folosind pe cât posibil cosmetice naturale, sau pe bază de ingrediente naturale.

Cosmetice naturale versus cele chimice

Cosmeticele bio pot fi răspunsul la problemele pielii tale şi pot face ca tenul tău să se simtă mai bine decât ai crezut că e posibil. Astfel, eu am luat creme naturale de pe BioAlchimia pentru ca produsele cosmetice pe care le comercializează ei sunt fără parabeni, fără nichel, fără ingrediente care atacă pielea și se pot dovedi toxice pentru organism. Mi-au plăcut mult și rujurile sau fardurile de pleoape, dar astea o să mi le iau la comanda viitoare. Compania BioAlchimia are sediul în Italia, orașul Perugia (PG), Corso Garibaldi 101, 06123, dar site-ul este în limba română și pe pagina de contact găsiți și o adresă de email.

Tu ce fel de produse cosmetice preferi, naturale sau cu ingrediente chimice?

sursă foto 1 - pixabay.com




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!








15 comentarii:

  1. Am si eu o crema hidratanta naturala cu miere, propolis si imi place foarte mult. Dar recunosc ca folosesc produse si cu chimicale.. cam greu sa le eviti 😊. Interesant articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iau cosmetice cu ingrediente naturale ori de cate ori am ocazia.

      Ștergere
  2. Naturale imi mai fac eu acasa, dar ma limitez la chestii de baie, cu ingrediente putine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, da :) si eu pun cojile de castraveti pe fata si le apas, sa iasa zeama si sa intre in piele, sau 2-3 felii de portocala, sau masti cu miere, zeama de lamaie si galbenus de ou. Insa creme nu prea am cum sa-mi fac singura.

      Ștergere
  3. Cu siguranta vom alege ce-i mai bun pentru noi, produsele bio sunt cele mai bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate se gasesc mai greu, ori poate nu stiu eu unde sa caut? In afara de internet? :)

      Ștergere
  4. incerc de fiecare data sa aleg ce e mai bun pentru pielea mea, insa recunosc ca nu mereu optez pentru variantele naturale in totalitate. Dar incerc pe cat posibil sa folosesc produse prietenoase cu pielea.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand pot, si eu aleg varianta bio. Si ma bucur ca am dat peste site-ul celor de la BioAlchimia!

      Ștergere
  5. Și eu tot caut produse bio, dar nu sunt niciodată sigură 100% de ele.
    Mereu voi alege ceva bio ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, din cate am gasit pe internet, bio nu inseamna ca nu are chimicale acel produs, ci ca ingredientele de baza, materia prima, cum ar veni, este dintr-o sursa fara adaosuri chimice. Dar asta nu inseamna ca pe parcursul procesarii industriale, acel produs, fie cosmetic, fie alimentar.

      Ștergere
  6. As folosi numai produse cosmetice naturale, ba mai bine mi le-as face singura, dar n-am timp si nici rabdare asa ca horatasc sa mi le cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La BioAlchimia gasesti tot ce ai nevoie. Eu ma mai ingrijesc si cu ce am prin casa, dar bineinteles ca pentru o ingrijire constanta a pielii apelez la magazine.

      Ștergere
  7. Sincer, pana de curand, nu m-a prea interesat ce contin produsele pe care le folosesc! Dar am inceput sa citesc atent eticheta, tocmai pentru ca stiu ca e vorba de pielea mea in joc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici ai dreptate, nici eu nu prea citesc mai mult decat brandul din care cumpar, dar imi prepar si in casa diverse masti cosmetice din miere-ou-lamaie, ori din coji de castravete, ori din portocale, iar daca tenul se usuca prea mult, aplic niste caimac de lapte de tara.

      Ștergere
  8. De foarte multe ori si eu aleg masti naturale preparate in casa pentru tenul meu, dar cred ca stii si tu ca ai nevoie de timp uneori sa le prepari si sa nimeresti si cantitatile corecte. Acum pe piata sunt multe produse bio, clar le prefer pe acelea in locul altora.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.