miercuri, 9 august 2017

Specialiștii în HR arată ce avantaje nebănuite poate aduce un curs de make-up





Specialiștii în HR arată ce avantaje nebănuite poate aduce un curs de make-up
sursa: pixabay.com
Indiferent de specific, orice curs extracurricular poate aduce avantaje nebănuite, în special pentru absolvenți, fie că ajută la angajare sau aprofundează o pasiune, spun specialiștii în Resurse Umane. Toate fetele sunt pasionate de arta machiajului și de modă, iar un curs de make-up, spre exemplu, le poate aduce numeroase beneficii, chiar dacă nu profesează ulterior.

Numeroase studii întreprinse printre reprezentanții în HR arată ce caută angajatorii când recrutează absolvenți de liceu sau de facultate.

Cercetările arată că recrutorii vor să vadă că o persoană este de încredere, creativă, că poate lua decizii, că se descurcă în cât mai multe situații, poate lucra în echipă și poate rezolva rapid problemele, propunând soluții. Aceste abilități, denumite “transferable skills” sunt dobândite doar la cursuri extracurriculare, nu în mediul școlar sau academic.

Propriile experiențe de viață și de muncă, internship-urile și cursurile din afara ariei curriculare școlare reprezintă elemente de bază pentru pregătirea pe piața muncii, chiar dacă domeniile diferă. Toate aceste experiențe demonstrează potențialul pe care candidatul îl are, atunci când se află în fața unui potențial angajator.

“Tinerii ar trebui să dea curs hobby-urilor și să le aprofundeze. Nu contează că este un curs make-up, fotografie, design, important este să facă ceva prin care se evidențiază, demonstrând totodată etică și pasiune totală într-un domeniu. Viitorii angajatori vor aprecia asta”, afirmă specialiștii în Resurse Umane.

Nu exclude niciodată scenariul în care pasiunea poate deveni profesie!


“Pe lângă teorie, la un curs de make-up există și sesiuni de practică, ca de exemplu la evenimente, videoclipuri, emisiuni TV. Aici, cursanții iau contact cu profesioniști din mai multe domenii, au ocazia de a își îmbunătăți inteligența emoțională și socială și de a se face remarcați. Este un câștig valabil în orice profesie ar urma, mai devreme sau mai târziu. Dar, ca să citez un clasic, ‹Choose a JOB you LOVE and you will never have to work a day in your LIFE›. Nu se știe niciodată cum simpla pasiune poate deveni profesie”, afirmă Georgiana Codincă, trainer cursuri de make-up.




Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








24 de comentarii:

  1. Cel mai bine este ca jobul pe care il alegem sa ne reprezinte si sa-l facem cu placere. Asa nu vom simti ca mergem la munca. Dar nu intodeauna se intampla asa, uneori mai facem si lucruri care nu ne plac din nevoia de a face bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa gandesc si eu, Cristina. E adevarat, avem nevoie si de bani, dar este important sa-ti placa ceea ce faci, considerand ca vreo 40 de ani trebuie sa faci meseria aia. Teoretic :)

      Ștergere
  2. Când eram studentă, am participat la un curs de make-up organizat de Avon.
    După atât de mulți ani, am decis să citesc despre ce presupune make-up și am constatat că unele lucruri se mențin, iar altele nicidecum dacă e să mă iau după videoclipurile postate de bloggeritele pe profil. Bănuiesc că schimbarea vine și de la faptul că au apărut enorm de multe produse dedicate machiajului, întreținerii și curățării tenului.
    Referitor la job, aș zice că e important nu doar să aducă banii necesari pentru a trăi, ci și să aducă satisfacție altfel totul e inutil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu acum mi-as dori sa fi putut urma un asemenea curs. Am avut ocazia s-o fac pe cand eram reprezentanta Amway, si din cauza distantei, cursul era la Bucuresti, iar eu locuiesc in Neamt, n-am avut atunci posibilitatea sa-l urmez. Dar imi pare rau, pt ca intr-o vacanta tot as fi putut....

      Ștergere
  3. Eu as face un curs de machiaj pentru mine in primul rand pentru ca nu ma pricep deloc la asta. Si daca imi dai cele mai bune produse de make-up si tot nu o sa fac nimic pentru ca nu stiu cum. Si chiar as vrea pentru ca un machiaj reusit te schimba mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma pricep, dar spre deosebire de mine, tu stai in capitala, si ai avea ocazia sa te inscrii :)

      Ștergere
  4. M-am gandit mult sa fac si eu un curs. Unul de cofetar mi s-ar potrivi de minune, dar deocamdata starea de sanatate nu imi permite sa stau atata in picioare. Poate pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaa, :)) un curs de cofetar, fara patiser, as face oricand, si noaptea! :P

      Ștergere
  5. Mi-ar trebui si mie, poate asa depasesc stadiul de cumparator frenetic si mai si aplic cosmeticele pe ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, :D am impresia ca ar trebui sa ne luam de mana :))) nu sunt neaparat o cumparatoare frenetica, dar la creme pot spune ca da, si da dat... pauza...!

      Ștergere
  6. eu chiar as avea nevoie de unul pentru mine, personal, am o groaza ce cosmeticale si nu prea le folosesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-ar placea asa, si pentru mine si pentru a putea sa le ajut pe prietenele mele mai tinere.

      Ștergere
  7. Sa stii ca mi-ar placea si mie sa fac asa un curs. Chiar daca nu ma machiez eu prea des. Sau poate tocmai de aia :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca un curs de machiaj este binevenit pentru o femeie care are grija de ea insasi. Nu toate stim sa ne machiem in asa fel incat sa ne avantajeze.

      Ștergere
  8. Mi-ar placea sa fac un curs, daca as avea si timp.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesant, mi-ar placea sa urmez acest curs :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie, Paula, insa la noi in oras n-am auzit de asa ceva!

      Ștergere
  10. Si pe mine ma tenteaza sa urmez un curs de make-up, intr-o perioada eram foarte pasionata de machiaj. Desi nu m-as vedea profesand o asemenea meserie, chiar si pentru a-mi dezvolta acest hobby ar fi bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un make-up reusit este un must pentru o tanara care stie ce vrea si e in plina afirmare!

      Ștergere
  11. Mereu mi am dorit sa urmez un astfel de curs dar din pacate in orasul meu mic, nu gasesc astfel de cursuri, poate o sa fac totusi candva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine in oras e la fel, desi poate nu am eu toate informatiile necesare!

      Ștergere
  12. Mi-as dori si eu sa fac un astfel de cura de make-up. Sper ca luna viitoare sa-mi îndeplinesc visul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine de tine, eu nu am cum sa particip la un curs de make up!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.