joi, 9 noiembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 4-5, rezumat







Pistolul se descărcase accidental, dar nu a fost nimeni rănit. Omer este dus la arest iar nunta e deja compromisă. Esma se supără și pleacă, deși cuscra ei ar dori să se continue petrecerea, dar deja este prea târziu. Sanem o ceartă pe Surreya, că a avertizat-o în legătură cu Omer, iar ea n-a vrut s-o asculte. Faruk este nervos de data asta, și începe să-i pună întrebări soției lui despre cine-i Omer și de ce are sentimente pentru ea. Surreya îi spune că a fost un angajat de-al tatălui ei, că se cunosc de când erau copii și că a fost crescut de familia ei.

Mireasa din Istanbul, ep. 4-5, rezumatCând vine comisarul pe la ei, a doua zi, Ipek le spune tuturor că a văzut-o pe Surreya stând de vorbă cu individul pe stradă, cu câteva zile înainte de nuntă. Faruk se supără de-a dreptul pe soția lui, pentru că l-a mințit și pentru că acum își dă seama că mama lui avea dreptate când îi spunea că s-a grăbit și că ei nu știu nimic despre Surreya și trecutul ei. În această zi are loc prima ceartă serioasă dintre cei doi soți.

Faruk pleacă de acasă, apoi se întâlnește cu Fikret și, ca să-l determine să uite de nunta compromisă, îi cumpără două bilete de avion, pentru o vacanță, ca o lună de miere. Fikret consideră că trebuie să rămână lângă familie, apoi amândoi verifică niște acte contabile și văd că le-au scăzut acțiunile de pe bursă și că au pierdut deja câteva milioane de dolari. În restaurantul unde cânta Dilara , merg să ia prânzul doi tipi, Adem și Kadîr, care discută despre cum o să-i ruineze ei pe Borani, în afaceri.

Bade, una din tinerele servitoare de la conac, se îndrăgostește de Murat, fiul cel mai mic al familiei. Nurgul, bucătăreasa șefă, observă că fata a devenit visătoare și își dă seama din cauza cui. Femeia încearcă s-o facă pe Bade să revină cu picioarele pe pământ, dar și destinul i-l tot scoate în cale pe Murat ca pe un cavaler pe cal alb. Într-o zi, când Bade se duce la cumpărături, este atacată de doi indivizi, iar Murat, de pe motocicletă, vede scena și o scoate pe fată din încurcătură, aducând-o acasă. Nurgul o ceartă că a acceptat să vină cu el pe motocicletă și o avertizează că dacă se întâmplă ceva între ei, o să fie rău.

Seara, Dilara îl agață pe Adem și îi propune să meargă împreună la un han, apoi o sună pe Surreya, care tocmai s-a certat iar cu Faruk și hoinărește pe străzi. Adem o amăgește pe Dilara că el investește în școala de muzică pe care ea și Surreya visau s-o deschidă. Apoi, când aude cu cine vorbește Dilara, îl sună pe Kadîr și îi cere să-i trimită un fotoreporter bun. La han ajunge și Surreya și, în timp ce iau masa, ea își plânge necazurile pe umărul Dilarei. Fotoreporterul se află la o masă, într-un colț, și filmează totul. Faruk este anunțat de Dilara printr-un sms unde se află soția lui și el vine la han să o ia acasă, însă ea nu vrea să meargă. Se iscă un moment tensionat, Faruk îl și pocnește pe Adem, pe care nu-l cunoaște, iar fotoreporterul ieșise afară să continue filmarea.

La conac, Esma este foarte furioasă pe nora ei, despre care crede că vrea doar să pună mâna pe averea Boranilor și, după ce se uită lung la o poză cu o fetiță, aruncă un ghiveci cu violete de Parma pe jos apoi îl cheamă pe avocat la ei acasă. Avocatul Erdal îi prezintă actele de divorț pe care Sureyya va trebui să le semneze, iar Esma îl roagă s-o mintă pe nora ei că actele vin din partea lui Faruk. Surreya mai întâi este uluită când aude ce are de semnat, apoi găsește în plicul cu actele de divorț câteva poze de la hanul unde se aflase cu Dilara și cu Adem. Ipek pândește de după ușă și ascultă conversația.

Sureyya se duce imediat la firmă și îi aruncă în față lui Faruk actele, dojenindu-l. El se uită cu atenție și își dă seama că Esma i-a făcut asta, dar deja crede că mama lui a mers prea departe. Faruk vine acasă, dar Esma afirmă că fotograful l-a căutat și nu l-a găsit, și atunci a lăsat materialul foto la ea. Faruk, care își cunoaște mama, îi pune în vedere că dacă va continua să uneltească împotriva lui și a soției lui, va pleca la Istanbul cu ea și nu se va mai întoarce acasă niciodată.

Dilara continuă să se întâlnească cu Adem care-i propune să rămână la Bursa și acolo să deschidă școala de muzică. Alături de conacul Boranilor s-a mutat încă o familie, iar Esma o trimite pe o servitoare cu niște cadouri de bun venit și invitația la o pomenire a soțului Esmei decedat cu mai mulți ani în urmă. Femeia care primește darul este foarte tulburată, dar acceptă invitația. Mai târziu în acest episod aflăm că femeia este mama lui Adem. La masă, Esma o dă pur și simplu afară pe Sanem spunându-i, bădărănește, că a stat deja prea mult în casa lor și e cazul să plece înapoi în Istanbul, că o să-i cumpere ea bilete. Femeia se ridică, ofensată, de la masă, iar Osman se duce s-o împace, și, ca s-o facă să stea în continuare, îi promite că-i aduce un televizor în cameră și că vor vedea împreună filmele care-i plac ei. Sanem se liniștește și merge să facă o baie, apoi se întâlnește cu Esma care o întreabă de ce nu a plecat încă, iar ea îi răspunde că până nu-și vede nepoata înapoi, nu pleacă nicăieri.

Adem este acasă, cu mama lui și acum ni se arată că el e fiul lui Fevzi, soțul Esmei, adică un fiu nelegitim al familiei Boran, care urmărește să se răzbune pe frații lui vitregi și pe Esma pentru că tatăl lui i-a părăsit când era el mic, și nu și-a recunoscut cea de-a doua soție și pe copilul ei. Ipek se poartă rece cu Fikret și găsește mereu pretexte să nu îl lase să se apropie fizic de ea, deși el îi spune că-și dorește copii. În același timp Faruk și Surreya se împacă și petrec momente tandre. Surreya are ocazia să-i spună soțului ei despre școala de muzică pe care ar vrea s-o deschidă împreună cu Dilara.

Când Esma cu Murat se duc la cimitir să pună flori la mormântul lui Fezmi, o văd pe cealaltă soție, Reyhan, care tocmai pleca, dar ei n-o cunosc pe femeie și nu știau că Fezmi a mai avut o relație. Reyhan, care este acum vecina Boranilor și a fost invitată la comemorare, se duce șila conac unde se fac rugăciuni și o pomenire, aduce de pomană prăjitura preferată a lui Fezmi și plânge. Esma o privește cu interes, deși nu știe de ce plânge și se tot uită la tabloul cu poza soțului ei. Mai apoi o vede și Mustafa, care își aduce aminte de când era tânăr că a văzut-o pe Reyhan însărcinată. Kiymet, mama lui Ipek, o ia deoparte pe Reyhan și o roagă să nu se apuce de răzbunări inutile, chiar acum, când sunt rude cu Boranii. Ni se relevă aici că Reyhan este soră cu Kiymet.

În același timp Adem inaugurează o nouă firmă de turism în Bursa și îl invită pe Fikret, crezând că va fi acolo și Faruk. După ce află despre noua companie și despre faptul că Adem și-a făcut birou peste drum de firma lor, Faruk îl pune pe Akif să se intereseze despre Adem. Murat vede că Bade e îndrăgostită și încearcă să se îndepărteze de ea, ba chiar se preface că vorbește la telefon cu o iubită. Servitoarele de la conac observă că între Ipek și Fikret nu s-a întâmplat nimic și vorbesc cu servitoarea lui Kiymet, care își anunță stăpâna că fata ei încă nu a devenit cu adevărat soția lui Fikret. Kiymet vine furioasă la conac și are o discuție cu fiica ei, îndemnând-o să renunțe la dorința de a fi doamna casei, să nu se pună cu Esma, ci să fie soția lui Fikret. Însă Esma le-a auzit toată discuția, de pe coridor...

Akif îi spune lui Faruk ceea ce a aflat despre firma lui Adem și lucrurile stârnesc suspiciuni. Faruk observă imediat că Adem vrea să îi sape. Însă Reyhan și fiul ei sunt invitați la masă în acea seară, ca vecini. Acum fiecare are motive să se mire: Kyimet, care tocmai pleca, nu vrea s-o vadă pe sora ei în conac, dar nu are încotro, Esma e mirată să vadă că Fikret îl numește pe Adem frate - cei doi s-au cunoscut la firmă și au discutat despre un parteneriat de afaceri deja -, iar Faruk, când îi aude numele, stă în cumpănă dacă să dea mâna cu musafirul sau ori ba....




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 2-3                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 6-7

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








2 comentarii:

  1. Va rog sa faceti razumat si la Icerde. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi face si la acel serial, imediat ce am la dispozitie mai mult timp liber. Dar trag sperante ca zilele astea apar si cu Icerde pe blog.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.