marți, 17 aprilie 2018

A venit vara! Cumpara-i o bicicleta copilului tau!



A venit vara! Cumpara-i o bicicleta copilului tau!


Când eram puștoaică, ai mei mi-au luat o bicicletă ca să fac mișcare și să-mi dezvolt armonios corpul. Dar acest cadou a venit relativ târziu, pentru că pe atunci bicicletele nu se găseau în modele pentru orice vârstă, ci doar cel mult pentru adolescenți. Copiii puteau merge pe triciclete, și am avut și din aceea chiar înainte de a merge la grădiniță. Însă în ziua de azi există o gamă foarte variată de modele de biciclete pentru copii de toate vârstele, în toate formele și dimensiunile. Unele biciclete sunt mai bune pentru copiii mici, altele sunt mai bune pentru copiii mai înalți. Când vrei să-i cumperi copilului tău o bicicletă, de la dimensiune la frâne, totul are mare importanță.

Ce să cauți atunci când cumperi o bicicletă pentru copii


M-am interesat pentru voi și am găsit că sunt 6 criterii principale care te vor ajuta să alegi bicicleta perfectă pentru fiul sau fiica ta:

A venit vara! Cumpara-i o bicicleta copilului tau!1) Mărimea roților - dimensiunea roților este cea mai importantă caracteristică pentru că, dacă o bicicletă este prea mare sau prea mică, va fi dificilă și potențial periculoasă pentru copilul tău. Bicicletele pentru copii sunt clasificate în funcție de diametrul roților. Cele mai multe mărci fac modele de biciclete cu roți de 14 inci (cca 25- 30 cm diametru), și aceastea sunt cele mai potrivite pentru un copil de 4 până la 7 ani, dar există și modele de biciclete cu roți de 20 de inci sau chiar de 24 de inci pentru copii de peste 10-11 ani. Însă și înălțimea și greutatea copilului reprezintă un factor determinant în alegerea modelului potrivit. Pe site-ul bekid.ro găsiți un tabel cu corespondența dintre diametrul roților bicicletei și vârsta copilului.

A venit vara! Cumpara-i o bicicleta copilului tau!


2) Cadrul și ghidonul - trebuie să fie construite astfel încât copilul să poată ajunge lejer la ghidon stând pe șa, să nu țină mâinile întinse perfect dar nici flexate prea mult. Șaua este bine să se afle la o înălțime medie sau mică față de podea, dar în așa fel încât picioarele să pedaleze comod. Poziția comodă a corpului în timpul mersului pe bicicletă este esențială pentru stabilitatea copilului dv. și pentru siguranța acestuia.
Pe lângă cadru, forma ghidonului poate afecta în mod semnificativ manevrabilitatea unei biciclete. Înălțimea ghidonului, de asemenea, limitează spațiul de manevră al biciclistului, astfel că ghidonul nu trebuie să fie nici prea jos, pentru că în acest fel copilul se apleacă prea mult, și nici prea sus, pentru că pedalatul devine incomod. Poziția ghidonului trebuie ajustată individual.

3) Frânele - trebuie încercată bicicleta în așa fel încât copilul să poată frâna atât cu frâna de mână cât și cu cea de picior. Nu cumpărați o bicicletă cu un sistem nesigur de frânare. Iar dacă este prima bicicletă pe care i-o cumpărați, este mult mai bine ca aceasta să nu frâneze decât cu frâna de mână și mai ales să aibă acele roți mici, suplimentare, atașate roții din spate. Când copilul dv. va învăța să pedaleze și va căpăta experiență, veți putea să-i luați o bicicletă ceva mai performantă.

4) Greutatea - dacă un adult cumpără o bicicletă care are 20% din propria sa greutate, pentru un copil bicicleta va fi pe jumătate greutatea sa și recomandările specialiștilor sunt ca bicicleta pentru copii trebuie să nu fie mai ușoară de 40% din greutatea copilului.

A venit vara! Cumpara-i o bicicleta copilului tau! 5) Lățimea bicicletei - Poziția corpului copilului pe bicicletă joacă un rol important în cât de bine va putea merge cu bicicleta. Ca și autoturismele, bicicletele cu un centru de greutate ridicat și un ampatament scurt (= distanța de la o roată la alta) își vor pierde echilibrul și vor cădea mai ușor. Atunci când sunt proiectate corect, bicicletele cu ampatament mai lung oferă mai multă stabilitate și control pentru biciclist. Poziționarea ghidonului de asemenea contribuie la manevrabilitatea generală a bicicletei și la confortul micului biciclist.

6) Prețul - în cele din urmă, prețul va dicta decizia dvs. finală. Bicicletele mai scumpe sunt mai performante dar dv. veți cumpăra cea mai bună bicicletă pe care vi-o puteți permite. Nu vă descurajați dacă nu vă puteți permite bicicletele de top de pe acest site, dar, de asemenea, aveți răbdare cu copilul dvs. atunci când îl învățați să meargă pe o bicicletă mai puțin performantă decât cea ideală.

Care bicicletă este cea mai bună pentru copilul tău? Aceea care întrunește toate condițiile principale de siguranță, model adaptat vârstei copilului și de preț, încadrându-se în bugetul pe care îl poți aloca unui asemenea cadou plăcut, util și sănătos în același timp.
Acum că știți ce să căutați, îndreptați-vă spre site-ul bekid.ro unde gășiți o gamă foarte variată de biciclete pentru copii de toate vârstele. Dacă vă decideți asupra unui model și doriți informații suplimentare, îi puteți contacta la tel:0376448029, pe adresa de email comenzi[@]bekid.ro, sau pe pagina lor de facebook.


Acum, că a venit vara, i-ai cumpăra o bicicletă copilului tău?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












11 comentarii:

  1. Chiar suntem în cautara unei biciclete, Cea de anul trecut i-a ramas mică si vrem ceva mai mare sa ii fie buna cativa ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima mea bicicleta a fost construita de tatal meu si mi-a placut enorm. Mi s-a parut mai speciala fiind facuta de el :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am copil, dar urmează ziua micutului mei verisor. Cred ca si-ar dori o bicicletă. Ar fi mai mult decât încântat!

    RăspundețiȘtergere
  4. hehe chiar si eu am nevoie de una :D recomandarile tale cu siguranta le vor fi utile parintilor :D si de ce nu si bunicilor

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu sa merg pe bicicleta, insa eu si prietenul meu avem de gand sa ne cumparam biciclete si sa ne plimbam prin tot orasul. Sper sa invat repede si la cat mai putine „accidente„. Articolul tau a venit la fix.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu știu să merg pe bicicletă.. am avut când am fost mică, cu roți ajutătoare.. Apoi nu prea plecam din fața blocului, așa că am vândut-o.. că stătea degeaba în casă. Acum mi-aș dori să merg cu bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-as fi dorit ca parintii mei sa-mi fi oferit o bicicleta cadou cand a fost mica, asa as fi facut acum mai multa miscare. Cu siguranta, copilul meu va primi o bicicleta de mic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Băiatul meu încă este mic dar la vara viitoare am să îmi cumpăr cu siguranță o bicicletă că să ne plimbăm împreună. 😊

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am copil, dar cu siguranță acestea sunt lucruri de ținut cont pentru achiziționarea unei biciclete.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar m-ai nimerit. Bicicleta vreau sa-i iau și eu doar ca vreau s-o aibă pe minnie pe ea. Este fun Minnie! Am găsit niște modele, am ales și mărimea doar ca as vrea sa ajungă in jurul datei de 1 Iunie

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am avut ocazia de a invata sa merg pe bicicleta, dar am ambitia si imi doresc s-o fac acum la aproape 30 de ani.
    Asa ca daca ma vedeti cu genunchii plin de julituri, sa stiti de unde mi se trag! :))

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.