marți, 8 mai 2018

Fazele montarii unui implant dentar



Fazele montarii unui implant dentarCând vine vorba de înlocuirea dinților lipsă, implanturile dentare se pot dovedi alegerea cea mai potrivită. Pentru că, în afară de faptul că sunt ușor de îngrijit, implanturile dentare au o durată de viață impresionantă - de douăzeci de ani sau mai mult, cu îngrijirea și întreținerea corespunzătoare.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje, iar unul dintre acestea este costul, dar dacă te gândești cât costă un implant dentar, raportat la cei 20 de ani sau mai mult în care nu vei înlocui dintele implantat, atunci prețul nu mai pare atât de ridicat.

Ce este un implant dentar?


Implantul dentar în sine este un șurub de titan plasat chirurgical în cavitatea maxilarului, unde lipsește un dinte. Această ancoră metalică acționează ca înlocuitor ai rădăcinii dentare. Legăturile dintre os și titan crează o bază solidă pentru coroana dentară, care astăzi se face din zirconiu și înveliș ceramic. Implantul dentar ajută, de asemenea, la păstrarea structurii faciale, prevenind deteriorarea osoasă care apare când lipsesc dinți.

Care sunt fazele montării unui implant dentar?


1. Consultația inițială


Medicul stomatolog trebuie să se asigure că aveți o structură gingivală și osoasă potrivită pentru un implant dentar. Persoanele cu probleme ale gingiilor și cele care au parodontopatie, din păcate nu vor putea recurge niciodată la un implant dentar. Gingiile trebuie să fie sută la sută sănătoase pentru această procedură.

2. Pre-implantul


Uneori, pacienții sunt suficient de sănătoși pentru plasarea implantului dentar, dar trebuie făcute operații pregătitoare pentru a deschide calea unui implant reușit. De exemplu, poate fi necesar ca dinții deteriorați grav să fie îndepărtați pentru a face loc implantului, iar grefele osoase pot fi necesare pentru a susține creasta alveolară. Ambele proceduri necesită timp de vindecare, dar acești pași vă pot ajuta să vă asigurați că veți avea cel mai bun implant dentar și vă veți simți confortabil.

3. Extracția dinților afectați


Dinții care sunt grav afectați, crăpați până la rădăcină sau infectați ar putea necesita extracție. În aceste cazuri, stomatologul poate recomanda îndepărtarea dintelui și instalarea unui implant dentar în locul său. Uneori, implanturile dentare pot fi plasate în soclu, adică unde era dintele, în aceeași zi - procedura se numește implant dentar într-o zi - dar alteori zona poate necesita vindecare înainte ca implantul să poată fi plasat.

4. Vindecarea


De îndată ce un dinte dispare, osul maxilarului începe să se topească sau să se resoarbă. Procesul de resorbție are loc rapid, țesutul osos pierzând până la 25% din înălțimea sa în primul an și apoi alți patru milimetri în anul următor. Pentru a susține zona, poate fi necesară grefarea oaselor pentru a se potrivi cu un implant dentar. Această operațiune implică necesitatea de a lăsa zona să se vindece timp de cel puțin patru luni.

5. Implantul dentar propriu-zis


Fazele montarii unui implant dentarPentru majoritatea pacienților, plasarea unui implant dentar implică două proceduri chirurgicale. Mai întâi, implanturile sunt plasate în interiorul maxilarului. La majoritatea cabinetelor stomatologice, procedura chirurgicală este asigurată de un medic specialist în chirurgie maxilo-facială.

În primele trei până la șase luni de la intervenția chirurgicală, implanturile se află sub suprafața gingiilor și se sudează treptat de maxilar. În această perioadă este recomandată o dietă cu mâncăruri moi, hrană lichidă ca și purtarea unei proteze temporare. În a doua fază medicul stomatolog va atașa șuruburi mici care ies în afara gingiilor și care vor acționa ca ancore pentru dinții artificiali. Când sunt montați dinții artificiali, sau coroana dentară, aceste șuruburi nu se vor mai vedea. Întreaga procedură durează de obicei șase până la opt luni.

Odată ce implantul dentar este la locul lui, vă va servi bine mulți ani de atunci încolo, dacă vă veți îngriji de el și vă veți menține sănătatea. Acest lucru înseamnă să vă faceți timp pentru o bună igienă orală (periaj de minim două ori pe zi și curățare cu ața dentară zilnic) și să faceți un control bianual la medicul dv. stomatolog.



Dacă aveți deja un implant dentar, vă aștept să-mi povestiți experiența voastră în comentarii.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












15 comentarii:

  1. Sper sa-mi fac curaj si eu cat mai curand sa ma apuc de astfel de lucrari stomatologice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am niciun implant, insa am in plan unul. Acum sa vedem daca se poate, sa vedem ce "spatiu" disonibil am in locul cu pricina... iar asta doar un chirurg poate aprecia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am inca nici un implant doar o lucrare dentara de mai bine de 10 ani. Cand va trebui sa o inlocuiesc probabil voi apela la un implant care dureaza o viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu nevoie de un implant si tot aman momentul. Sper ca in vara asta sa rezolv si eu aceasta problema

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am niciun implant, dar am nevoie de două... Nici nu vreau sa ma gândesc ce ma așteaptă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă medicul specialist ar recomanda, nu aș zice nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. daca este nevoie de asa ceva, trebuie facut si asta! nici nu vreau sa ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere
  8. O, Doamne! Si eu am nevoie de trei implanturi. De regula nu mi-e teama de stomatolog, dar tot ce presupune implantul ma cam infricoseaza...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am un premolar care imi cam face figuri dar inca nu ma hotarasc sa calc pragul medicului stomatolog, dei la sfaturi sunt foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot fug de aceasta interventie, dar nu suficient de repede.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu as avea nevoie de 3 implanturi si desi stiu ca nu va fi dureros si va fi pentru toats viata, tot am o temere pe care trebuie sa o inving.

    RăspundețiȘtergere
  12. Și eu aș avea nevoie de 3 implanturi și sper să mă mobilizez cât mai repede să fac ceva în această privință.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deocamdata nu am nevoie de implant, dar e bine de stiut cat mai multe detalii, in cazul in care ar fi necesar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu m-am convins ca nu sunt chiar atat de costisitoare.L-am lasat pe iuby sa-si puna primul si am prins si eu curaj sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest articol mi-a amintit că trebuie să merg și eu la dentist cât de curând. Nu chiar pentru implant, dar tot trebuie. Oricum, bine că există procedurile astea și la noi și că scapi ușor de griji apoi.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.