joi, 11 octombrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 39-40 turcesti, rezumatMireasa din Istanbul, ep. 39-40 turcesti, rezumatFaruk și Sureyya sunt foarte fericiți dar ea se teme să dea vestea cea mare familiei, de teamă că va păți ca și data trecută, așa că hotărăsc ca în primele 3 luni de sarcină să nu spună nimic celorlalți. Akif și Faruk merg mai apoi la un mafiot pe nume Halil care avusese legături cu Adem și încearcă să-l atragă de partea lor, dar îi pun în vedere să nu acționeze împotriva lui Adem, cel puțin, nu deocamdată. Halil se impacientează, pentru că lucrurile nu se desfășoară așa cum credea el și se vede încolțit.

Esma o dojenește aspru pe Nurgul în legătură cu Bade și crede că fata este o oportunistă. Nurgul își avertizează stăpâna că Bade este făcută din alt aluat, că nu dorește să profite, dar Esma nu vrea să audă așa ceva și continuă să o jignească pe Nurgul, care a crescut-o pe Bade ca pe fiica ei. După această discuție aprinsă, Nurgul hotărăște s-o trimită pe Bade la o mătușă, departe de Bursa, ca să învețe pentru examene și să stea departe de Murat. Bineînțeles, Murat încă nu află nimic, în schimb el îi vede întâmplător pe Garip și pe maică-sa prin oraș, și înțelege că Esma i-a mințit pe toți că nu se va mai vedea cu avocatul.

Acest rezumat acoperă episoadele difuzate de Kanal D marți, 30 oct. 2018 și luni 5 nov. 2018.

Dilara este întristată că trebuie să se despartă de Adem. Can îi aduce actele de divorț, iar ea mai are o întrevedere cu Adem, acasă, dar din nou se ceartă până când ea pleacă și mai bulversată. La companie, Adem, care aflase de scrisoare de la Kiymet, îl ia deoparte pe Fikret și îl întreabă dacă știe ceva, dar acesta nu are habar de toate sforile trase de Faruk. Adem îl roagă pe Fikret să încerce să caute prin casă scrisoarea la care făcuse referire Kiymet. Fikret este cu gândul la Esra și în ziua aniversării lui stă de vorbă cu ea, fără să știe că amândoi sunt urmăriți de către detectivul Esmei, care acum a fost contactat de Ipek. Esra și Fikret stabilesc să ia cina împreună în seara aceea. Detectivul aude și o informează pe Ipek care își pune în aplicare planul de răzbunare. O anunță pe Esma că va face o petrecere surpriză de ziua soțului ei și dă ordine la bucătărie ce să se pregătească. Dar de fapt, ea are de gând să semene scandal.

Murat observă că Bade nu e în casă și află de la Nazif că Nurgul a trimis-o la autogară să plece la mătușa ei. Murat se aruncă la volan și ajunge din urmă acel autocar, îl oprește și o dă jos pe Bade. Stau de vorbă pe marginea trotuarului autostrăzii și Bade încearcă să-i explice că ea se află între ciocan și nicovală, că îl iubește dar nici nu poate s-o ignore pe Nurgul care îi este că o mamă. Însă Murat are o altă soluție în minte.

Fikret și cu Esra sunt la un restaurant. Ipek știe și a pregătit totul, apoi îi trimite mesaje soțului ei că toată lumea îl așteaptă acasă. Esra înțelege situația și cei doi se despart înainte de a fi terminat masa. Detectivul era pe urmele lor și a făcut poze cu ei la restaurant pe care i le-a trimis lui Ipek. Ea așteaptă până când crede că Fikret mai are puțin și ajunge acasă, și face o scenă în care spune tuturor că soțul ei nu va veni pentru că este cu amanta lui, apoi scoate telefonul și le arată pozele proaspăt trimise. Conchide că în aceste condiții doar divorțul este soluția, dar nu așa prin simplă consimțire, ci cu proces la tribunal. Când Fikret intră pe ușă, tatăl lui Ipek se repede la el să-l bată. Iese cu mare scandal, Ipek are deja bagajele făcute, și îi spune maică-sii, care o privește prostită, că are de gând să-l joace pe degete pe Fikret și să-l umilească public, pentru că va spune tuturor că a lăsat-o cu un copil și însărcinată cu a doilea, pentru o femeie ieftină. Kiymet o întreabă dacă e adevărat că e însărcinată, iar Ipek spune că nu, dar cine poate să susțină contrariul? Important este să-l umilească pe Fikret și să-l discrediteze public. O ia pe Ada, înșfacă bagajele și pleacă cu tam-tam din casă împreună cu părinții ei.

După ce scandalul se stinge, Emir îi aduce lui Fikret tortul să sufle în lumânări. Dar el, deja presat, pleacă din casă să se liniștească. Esma crede că se duce la amantă, iar el se enervează și spune a mia oară că Esra nu e amanta lui. Seara este compromisă. După câteva zile, la micul dejun, Esma observă că Sureyya are poftă de mâncare mai mare decât de obicei, dar ea nu spune nimic, așa cum a convenit cu Faruk. Nurgul îi anunță că Bade nu a ajuns la mătușa ei iar Esma e și ea îngrijorată că nu știe unde o fi Murat care nu a apărut pe acasă de câteva zile. Însă chiar atunci cei doi tineri intră pe ușă și Murat îi anunță pe toți că s-au căsătorit, fluturând certificatul cel roșu în fața lor.

Vestea cade ca o bombă în familie și nimeni nu este de acord cu această căsătorie. Esma, pentru că n-o acceptă de noră pe Bade, iar frații cei mari, pentru că Murat e prea tânăr și nu și-a terminat facultatea. Când el vede că toți le sunt împotrivă, o jignește pe Esma spunându-i că prietena lui Garip nu are dreptul să-i spună lui că de ce s-a însurat cu o slujnică. Esma își plesnește fiul cel mai mic și dă să plece, când Fikret începe să o dojenească pentru că iarăși se întâlnește cu avocatul, mințindu-i pe ei. Cearta se aplanează și totul devine amuzant când Murat își revendică partea lui de avere, iar Faruk și Fikret, parcă înțeleși, îi spun mezinului că la vârsta lui ei abia aveau bani de buzunar și că, dacă vrea bani, nu are decât să vină să muncească la companie. Murat acceptă propunerea deși i se pune în vedere că n-o să aibă vreun post de șef ci va fi pus la munca de jos. Când apare în firmă, Fikret îl predă unui angajat de încredere și Murat este pus să care niște colete.

Faruk rămâne să mai discute cu maică-sa despre relația ei cu Garip, dar printre altele o informează și că el cu Sureyya probabil se vor muta într-o altă locuință. De altfel, din cauza lui Bade, Nurgul se simte prost și hotărăște că ea și Mustafa se vor pensiona sau vor pleca și ei de la conac. În urma discuției, Esma se duce cu inima frântă la Garip și îi spune că trebuie să se despartă pentru că familia ei se destramă din cauza relației lor. Garip n-ar vrea asta, dar Esma e hotărâtă. După scurt timp, Garip se decide să plece în străinătate și îi transferă cazurile la care lucra lui Burcu. Ea înțelege că s-a întâmplat ceva grav din moment ce tatăl ei a luat așa o decizie bruscă și de lungă durată.

Sureyya și Faruk discută în mașină despre plecarea celor doi slujitori, iar Faruk se gândește să le propună să meargă cu ei când se vor muta, ca să aibă grijă de copilul lor și de casă. Vorbește despre asta cu Nurgul la telefon, dar îi spune să nu dezvăluie nimănui că Sureyya este însărcinată, pentru că deocamdată vor să păstreze secretul. Nurgul acceptă bucuroasă și se mai înseninează când aude așa o veste mare. Promite că va tăcea, însă după ce închide telefonul, vede că Esma era în spatele ei și auzise totul. Constrânsă, este nevoită să recunoască ce a auzit de la Faruk, iar Esma o pune să pregătească o cină mai deosebită, ca să sărbătorească vestea cea bună.

Seara, Burcu este invitată și ea, și le spune despre plecarea lui Garip, iar Esma se albește la față auzind, pentru că știe de ce a luat avocatul această decizie. Însă bătrâna continuă masa și îi anunță pe toți că Sureyya este însărcinată. Ea se supără pentru că Faruk i-a spus lui Nurgul care nu a putut păstra secretul, dar Esma se bucură sincer, fiind o veste bună printre atâtea alte probleme în viețile lor.

Mafiotul Halim apare brusc în fața lui Adem și îi amintește de trecut. Adem nu are ce face și stă de vorbă cu gangsterul, care își pune telefonul pe video și îi demonstrează că poate să-i facă orice rău Dilarei, care este în timp real urmărită de un alt mafiot. Adem, încolțit, acceptă să facă orice îi cere, dar să nu se lege de Dilara. Halim îi cere să spele niște bani. Seara, Adem se duce pe acasă să vadă dacă totul e în ordine cu ea, fără să-i dea vreo explicație a prezenței lui acolo.

Diriginta lui Emir îi cheamă la școală pe Faruk și pe Sureyya ca să îi roage să-l convingă pe Emir să facă o prezentare despre mama lui de ziua mamei. Emir nu vrea, dar după ce taică-său îl anunță că va avea un frățior, se răzgândește. Sureyya și Faruk se află în sala de festivități a școlii, împreună cu alți profesori, elevi și părinți. Când vine rândul lui Emir, acesta face o prezentare despre Begum, iar la urmă spune că ea și tatăl lui trebuiau să fie împreună, dar din cauza Sureyyei nu s-a putut, și rezultă că tot ea ar fi cauza morții mamei lui. Sureyya pleacă uluită și dezamăgită din sală, pentru că nu se așteptase ca Emir să creadă că mama lui a murit din cauza ei. Până la urmă Sureyya găsește calea către inima lui Emir, povestindu-i că și ea a rămas de mică orfană de ambii părinți și știe ce înseamnă asta.

Ipek, care știa că Esra are un frate, îl contactează și îl plătește ca s-o ajute să-l despartă pe Fikret de Esra. Însă Ipek nu știe că acest frate este bolnav psihic și că nu-și ia medicamentele. Esra este puțin speriată de apariția aceasta și nu știe ce să facă. A doua zi frate-său se duce și la Fikret la birou, și se arată impresionat de luxul de acolo, perspectiva de a fi cumnatul unui Boran părându-i-se un lucru bun. Fikret îi dezvăluie că se află în divorț cu soția lui și că mai apoi se va căsători cu Esra. Ipek găsește o altă modalitate de a o îndepărta pe Esra, punându-l pe detectiv să o filmeze pe ea în timp ce-l întărâtă pe fratele Esmei care, instabil fiind, o atacă și o strânge de gât. După aceea o șantajează cu filmarea pe Esra că dacă nu pleacă acasă la părinți, se duce la poliție și fratele ei va înfunda pușcăria.

Fikret cotrobăie prin camera maică-sii și găsește scrisoarea de la Fevzi în care el ar vrea să-l recunoască pe Adem. O ia și i-o arată lui Adem, care, foarte tulburat, înțelege că, în realitate, maică-sa i-a refuzat dreptul la o viață normală care i se cuvenea prin naștere. Tulburat, se duce la Idil și îi dezvăluie câte ceva despre scrisoare, dar nu-i spune totul, psiholoaga neputând să-l ajute prea mult. Ea totuși insistă că lanțul furiei trebuie întrerupt ca să nu mai genereze atâta suferință și că Adem se poate schimba.

Can reușește să-i facă rost de o vizită la închisoare, însă Adem nu primește vestea cu niciun entuziasm. Reyhan este transferată într-un spital unde se află sub pază. Adem se duce s-o vadă, dar mai ales să-i dea scrisoarea și să o întrebe de ce nu a folosit șansa de a-i oferi singurului ei copil o viață mai bună. Reyhan folosește scuza că Esma l-ar fi luat și ea nu l-ar mai fi văzut niciodată. Adem este foarte supărat pe mama lui și pleacă, deși ea strigă disperată în urma lui.

Garip este gata să plece la aeroport, dar face un atac de cord înainte de a ieși din casă.


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul ep. 37-38                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 41-42 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.