marți, 9 octombrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 37-38 turcesti, rezumatMireasa din Istanbul, ep. 37-38 turcesti, rezumatDilara și Sureyya discută despre ultimele evenimente iar Sureyya e convinsă că Reyhan nu s-a predat din proprie inițiativa ci Faruk a determinat-o să facă asta, dar el nu vrea să recunoască nimic și schimbă subiectul discuției când este întrebat. Sureyya se duce la spital la Begum să o roage să-l lase pe Emir la logodna lui Osman dar Begum refuză, pentru că poate nu mai are de trăit decât o săptămână și nu vrea să rateze nici un moment cu fiul ei. Sureyya auzind așa ceva, își schimbă atitudinea agresivă față de Begum și va fi alături de ea în încercarea prin care trece.

Esma cu Burcu, Osman și Siren merg să cumpere cele trebuincioase pentru logodnă, iar Siren nu mai contenește cu gafele și cu aluziile la faptul că Esma e bătrână. Adem nu-și revine cu ușurință din șoc și îl presează pe Can, care de curând a devenit avocatul lui, să facă tot posibilul s-o salveze pe maică-sa, însă din cauză că ea a mărturisit, Can nu prea mai poate să facă nimic.

Acest rezumat acoperă episoadele difuzate de Kanal D marți, 23 oct. 2018 și luni 29 oct. 2018.

Emir împreună cu Can și Begum se distrează cât mai este timp. În scurtă vreme Begum este programată pentru o operație foarte riscantă pe creier, dar șansele de supraviețuire sunt mici. Însă și dacă nu se operează, cancerul ei a dat metastaze și nici așa nu are șanse de a mai trăi prea mult. Ipek se duce la patroana magazinului unde lucrează Esra să o roage s-o dea afară pe fosta secretară a soțului ei, însă femeia o cunoaște prea bine pe Ipek, drept o răsfățată și o arogantă și nu îi va îndeplini voia, ba chiar îi povestește Esrăi de ce a venit Ipek la ea.

Mireasa din Istanbul, ep. 37-38 turcesti, rezumatRelația dintre Ipek și Fikret se deteriorează pe zi ce trece, pentru că el nu mai e dispus să facă nici un compromis. Fikret se întâlnește cu Esra în fața magazinului și ea îi spune că s-a răzgândit, că văzând-o pe soția lui dezlănțuită a înțeles că problemele dintre ei doi sunt mai vechi și ea a decis să lupte pentru dragostea dintre ea și Fikret. Esma află despre logodna lui Akif cu Senem și îi povestește acestuia că Senem a avut un trecut dubios și că într-o zi i-a furat un colier pentru că avea datorii la niște mafioți. Akif este foarte tulburat și nu vine acasă decât a doua zi, reproșându-i oarecum lui Senem că nu i-a spus despre aceste lucruri și că acum parcă vede în ea o altă femeie decât aceea de care s-a îndrăgostit.

Esma și Garip se ciondănesc din cauza lui Siren, care locuiește în casă la Garip, și concluzia este că Esma e geloasă și ar vrea ca Siren să stea oriunde în altă parte. Garip își dă seama de asta și se decide să-i spună lui Siren că el este într-o relație cu Esma și că nu e corect ca ea să locuiască la el. Siren nu arată mirată, deși nu o apreciază pe Esma, și rezolvă discret totul mințind că se duce la o prietenă. Begum, conștientă că viață ei atârnă de un fir de păr, se înregistrează video cu un mesaj pentru Emir, cu sfaturi de viață. Însă înainte de finalul monologului, ea cade inconștientă. Emir o găsește pe jos și îl sună pe Can care o duce la spital.

Dilara, care s-a certat cu Adem, și căreia acum îi este frică oarecum de el, considerându-l un psihopat din cauza gestului făcut de Reyhan, își face bagajele și se mută la Senem care o primește cu drag, fiind și ea tristă din cauza celor aflate de Akif.

În seara aceea trebuia să se săvârșească tradiția logodnei lui Osman cu Burcu, dar prima care strică tot fasonul este Siren care, plictisită de tradiții, spune că nu au rost, că doar a fost de acord cu Osman, ce atâta cerut de soție și toate alea. Apoi, din bucătărie apar Ipek și Fikret care tocmai se certau, iar Ipek, mahalagioaică de doi bani, le spune tuturor că Fikret vrea să divorțeze pentru secretara lui. Logodna lui Osman și Burcu e deja compromisă. Apoi Emir îl sună pe Faruk și el cu Sureyya pleacă de urgență la spital unde Begum a fost băgată în sala de operație. Orele trec....

Mireasa din Istanbul, ep. 37-38 turcesti, rezumatDin păcate, Begum nu rezisță intervenției. Emir este devastat și îi vine greu să accepte că mama lui nu mai este. Toată lumea este părtașă la durerea lui și a lui Faruk. Emir se mută la ei dar deocamdată nu vrea să coopereze cu Sureyya. Uneori o visează pe Begum atât de real, încât are impresia că din cauza Sureyyei maică-sa a dispărut din cameră. Esma nu este de acord cu gestul făcut de Ipek și o ceartă pe față dând-o de exemplu pe Sureyya care deși a trecut prin mai multe crize cu Faruk, nu a făcut familia de râs în asemenea hal. Ipek se enervează și mai mult și copiază în telefonul ei mesajul detectivului pus pe urmele Sureyyei de către Esma, mai demult. În dorința de a le strica relația, îi spune Sureyyei că soarca ei a pus pe cineva s-o urmărească și îi arată pozele. Sureyya bineînțeles că se simte jignită și relația ei cu Esma se răcește.

Adem găsește bilețelul pus la oglindă de Dilara și bănuind că este la Senem se duce să stea de vorbă cu ea, dar Dilara îi spune că vrea să divorțeze. Can sună și îl anunță despre moartea lui Begum. Akif o cheamă pe Senem la locul unde se întâlneau ei în oraș și Senem își deschide sufletul povestindu-i că ea a provocat moartea părinților Sureyyei. Până la urmă Akif și Senem se împacă și trec peste hopul creat de Esma.

Kiymet se duce la Adem și îi bagă în cap că maică-sa nu s-a predat de bună voie ci că Boranii au obligat-o să facă asta. Acum Adem acceptă ideea dar se întreabă cu ce or fi șantajat-o pe Reyhan. Kiymet îi povestește că Ipek a auzit discuția dintre Faruk și Esma referitor la bricheta cu care Reyhan a dat foc cabanei. Adem trage concluzia că, aceea fiind bricheta lui, au șantajat-o pe maică-sa să se predea că dacă nu, îl vor băga la închisoare pe el, pe Adem. Atunci acesta face o nouă mutare în războiul cu Boranii și se duce la Faruk la companie ca să ceară un birou acolo, din moment ce este în consiliul de administrație. Faruk e surprins, dar acceptă, și pune să se elibereze o camera folosită pe post de arhivă.
Însă pentru că în viața personală nimic nu pare să-i meargă, Adem continuă să se ducă la pisholog și la una din ședințe îi dezvăluie doamnei Idil că el l-a omorât, din greșeală, pe tatăl lui vitreg și că a făcut și pușcărie pentru asta. Idil deodată vede problemele lui Adem din altă perspectivă, dar el o ține una și bună că e un criminal. Ea încearcă să-l facă să înțeleagă că de fapt, el mereu fuge de iubire și că singur refuză afecțiunea celor din jur.

Murat o presează pe Bade să îi spună lui Nurgul despre relația lor și că a cerut-o de soție. Bade se codește pentru că în afară de Nazif, toată lumea crede că ea și Koray formează un cuplu. Dar își face curaj și le spune lui Nurgul și lui Gulistan, dar amândouă primesc vestea ca pe una foarte proastă. Nurgul mai ales, nu vrea să creadă că Murat are cu adevărat intenții serioase, ea privește lucrurile în ansamblu și știe că Esma nu o va acceptă pe Bade de noră. O ceartă pe fată și o forțează să nu se mai vadă cu Murat, chit că locuiesc sub același acoperiș.

Mireasa din Istanbul, ep. 37-38 turcesti, rezumatSiren își scurtează vizita la fiica ei, cu care are mai multe momente de tensiune și de confruntare, dar înainte de a pleca la aeroport, pentru că oarecum din cauza ei nu s-a putut săvârși logodna lui Burcu cu Osman, aduce verighetele legate cu panglică roșie și o foarfecă, și își logodește fiica, într-o încercare de a repara cât de cât, gafele interminabile de până atunci.

Ipek se sfătuiește cu Kiymet ce să facă mai departe, dar are un plan în minte pe care îl va pune în aplicare. În curând va fi ziua de naștere a lui Fikret iar ea vrea să-i facă o surpriză. Până atunci, între ei mai sunt discuții iar Ipek îl amenință pe Fikret că va lupta pentru Ada și că totul se va termina când va dori ea. Esma observă că Sureyya este deodată supărată pe ea și la un moment dat are loc o confruntare. Sureyya îi aruncă în față că a insultat-o punând să fie urmărită, iar Esma încearcă să se scuze. Dimineața, la micul dejun, Murat aruncă bomba, cum că el și Bade se vor căsători. Toată lumea e consternată. Nurgul scapă un vas cu mâncare pe jos, Esma se enervează și îl ceartă, ceilalți frați și ei cred că Murat face asta ca să se răzbune pe maică-sa. Însă el susține sus și tare că o iubește pe Bade și nu renunță la ea.

Sureyya este sus în dormitor, unde se pregătește să iasă din casă, când leșină brusc. Gulistan alertează pe toată lumea, Faruk se grăbește să meargă cu ea la spital, unde află fericiți că Sureyya este însărcinată....

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul ep. 35-36                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 39-40 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.