miercuri, 10 octombrie 2018

Uite cum te lasi de fumat: TOP 5 strategii eficiente

Uite cum te lasi de fumat: TOP 5 strategii eficiente

Tot mai mulți oameni se confruntă cu probleme în încercarea de a se lăsa de fumat. Surprinzător, numărul fumătorilor crește de la an la an, nicotina fiind unul dintre cele mai puternice droguri care creează dependență. Fumatul a devenit, treptat, un viciu tot mai des întâlnit, iar oamenii se folosesc de țigară pentru a se relaxa în momentele de stres sau panică, ignorând toate efectele negative pe care fumatul le are asupra organismului. Pentru a renunța la acest obicei neplăcut, e nevoie de timp, răbdare și multă voință. Dacă citești acest articol, înseamnă că îți dorești să te lași de fumat, fără să apelezi la medicamentații și metode false care promit rezultate peste noapte.

Iată câteva strategii care te vor ajuta să câștigi lupta împotriva fumatului:

1. Identifică adevăratul motiv pentru care vrei să renunți la țigări

Pentru a face primul pas, trebuie să găsești adevăratul motiv din spatele dorinței tale de a te lăsa de fumat. Faptul că dăunează sănătății nu este un motiv puternic. E nevoie sa fie unul personal, care sa te motiveze constant. Gândește-te ce anume te deranjează cel mai mult la fumat și care sunt fricile tale legate de acest obicei. Odată ce ai identificat motivul tău personal, îl poți stabili ca reminder, de fiecare dată când vrei să aprinzi o țigară.

2. Nu încerca să renunți brusc la fumat

Multe persoane încearcă să renunțe brusc la fumat și își aruncă pachetul de țigări, în speranța că asta va împiedica aprinderea următoarei țigarete. Este foarte dificil să renunți la fumat în această manieră, așa că ia-ți timp și ai răbdare cu tine. Pentru început, poți renunța la clasicele țigări, în detrimentul țigărilor rulate. Este o metodă bună pentru a scădea cantitatea de tutun și nicotină, iar tutunul natural nu conține aceleași substanțe toxice precum țigara clasică. Îți poți rula numai câteva țigări pentru ziua respectivă, pe care să le ții într-o tabacheră mică. Acest lucru te va împiedica să fumezi la fel de mult și astfel te vei rezuma numai la cele pregătite de tine. Dacă dai un click pe link, vei găsi mai multe modele de tabachere cu un aspect unic, într-o gamă variată. Acest mic accesoriu îți va limita numărul de țigări fumate zilnic.

3. Incurajează un prieten să vă lăsați de fumat împreună

Găsește pe cineva care își dorește să se lase de fumat, sau incurajează un prieten să se alăture "proiectului" tău personal. Dacă vei avea un aliat, îți va fi mult mai ușor să scapi de acest obicei. Îndeamnă un coleg de muncă, un membru al familiei sau un bun prieten fumător să scape de acest obicei. Astfel, vă veți verifica și încuraja unul pe altul, lucru care va face procesul mult mai ușor de traversat. Spune-i și lui despre aceste strategii și puteți începe împreună, achiziționând tutun natural de pe Tobaccospirits și toata gama de accesorii de care aveți nevoie. Odată ce primii pași au fost dobândiți, tot procesul va fi cu mult ușurat.

4. Învață să îți gestionezi stresul

Se știe că stresul poate provoca probleme de sănătate și stări de depresie, atunci când nu este gestionat și controlat. Ritmul alert căruia trebuie să îi reziști zi de zi te poate conduce în momente dificile, care te supun stresului. Țigara este instrumentul de care fumătorii se folosesc pentru a-și calma aceste momente, fără să știe că nu este decât o metodă de a încuraja nevoia de a fuma. Odată ce ți-ai propus să renunți la țigări, trebuie să găsești alte metode prin care să îți gestionezi stresul de moment. Optează pentru yoga, masaj și ascultă muzică relaxantă, ori de câte ori ai ocazia. Încearcă să eviți situațiile care îți pot provoca stres, mai ales în primele săptămâni ale procesului de renunțare la fumat.

5. Stabilește o metodă de recompensare față de propria persoană

Ești deja conștient de beneficiile pe care le aduci organismului tău atunci când te lași de fumat, însă ce anume te-a îndemnat să iei această decizie? In cele mai multe cazuri, motivul principal este faptul că poți economisi mai mulți bani. Este important să te recompensezi uneori pentru decizia luată și să te răsfeți, cumpărându-ți ceva ce îți place foarte mult. Acest lucru te va motiva să nu renunti pe parcurs.

Amintește-ți de perioada în care nu cunoșteai încă gustul tutunului, atunci când nu te simțeai legat și dependent de nimic. Rămâi pozitiv la acest gând și nu uita că renunțatul la fumat nu este un proces atât de dificil și nicidecum imposibil. Trebuie doar să fii optimist și să păstrezi o doză puternică de încredere de sine.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











16 comentarii:

  1. Cu o singura chestie nu sunt de acord - cu aia ca nu e bine sa te lasi brusc sau ca nu poti, mai bine sa zis, sa o faci asa. E ca la mine, cu dulciurile. Ori nu mananc, ori mananc de sparg. Nu exista gustat. Si sotul meu a incercat cu raritul tigarilor, dar nu a reusit sa se lase pana nu a zis Nu categoric si total.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred... si eu m-am lasat brusc de fumat, si taica-meu, si frate-meu. Din diverse motive, la mine, pt ca noile tigari aparute pe care voiam sa le incerc erau asa de proaste ca le-am dat la colegi si am zis pas. 11 ani m-a tinut, am reluat un fel de fumat, cam 2-3 tigari pe zi, apoi din cauza legii care ne trimite pe afara cu tigara, iar le-am lasat.

      Dar articolul este gata scris, nu e compus de mine...

      Ștergere
  2. Depinde foarte mult de vointa. Mama mea s-a lasat brusc de fumat dupa 35 de ani in care fuma cate un pachet de tigari pe zi fara nici o pregatire. Pur si simplu a racit si de a doua zi nu a mai fumat deloc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ar trebui citit de cat mai multa lume.

    RăspundețiȘtergere
  4. nici eu, ca si cristina, nu-s de acord cu lasatul treptat. recunosc, eu ma las si ma apuc cand am chef :)) sunt o raritate

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ar fi ca tot mai multi fumatori sa se lase de fumat, e extrem de nociv si de costisitor.

    RăspundețiȘtergere
  6. CRed ca trebuie multa vointa sa te lasi de fumat. La inceput cred ca e tare greu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant. O sa ii spun si prietenului meu despre aceste sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din fericire nu fumez. Dar consider ca acest articol le va fi de ajutor multor fumatori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fumat doar in facultate, de cand am intrat pana am terminat. Si atat. m fost una din norocoasele de care nu s-a prins aceasta meteahna si o foleam doar pentru socializare. Invers nu i-a mers, dar vad in jurul meu cat se straduiesc multi sa se lase si nu pot.

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am fumat niciodata...nu m-au atras aceste lucruri, dar pentru cei care fumeaza sunt sfaturi utile :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca cel mai mult tine de vointa lasatul de fumat. N-am fumat niciodata, doar imi dau cu parerea...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mda, eu una nu vreau sa renunt la ele, nu ca n-as putea :))) Spre orarea tururor din familie,am ramas numai eu mezina cu fumatul iar toti barbatii s-au lasat( tata s-a lasat dupa vreo 40 de ani de fumat, fratii mei dupa 20 ani, sotul dupa 20 de ani ) deci se poate. Eu daca nu vreau nu ma las :))) Cea mai importanta conditie este sa VREI , restul e cancan :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu m-am lasat de fumat in ziua in care am aflat ca sunt insarcianta, alta motivatie nu mi-a fost necesara ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Slava Domnului ca nu fumez, insa i-am trimis link catre articol sotului meu care ar cam avea nevoie... ��

    RăspundețiȘtergere
  15. Este greu sa te lasi de fumat. Trebuie sa ai o motivatie extrem de puternica. Din experienta, trebuie sa recunosc, ca problemele de sanatate pot fi cele care dau cele mai bune rezultate. Teama de a nu pati ceva mai grav te ajuta sa renunti. Eu am reusit sa ma las insa nu reusesc sa-mi conving si sotul

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.