luni, 17 iunie 2019

Biroul tau - proprietate personala sau spatiu inchiriat?



Una dintre cele mai dificile decizii pentru o afacere independentă este aceea de a închiria sau de a cumpăra spații pentru birouri. Înainte de a trece la fapte, trebuie să faceți o analiză financiară amănunțită, luând în considerare prețurile actuale și diferențele de cost dintre închiriere și cumpărare. Proprietarul trebuie, de asemenea, să se gândească la rulajul de numerar, cheltuielile viitoare, costurile de gestionare și multe altele.

Biroul tau - proprietate personala sau spatiu inchiriat?


Pentru a vă ajuta să faceți o alegere corectă trebuie să luați în considerare atât argumentele pro cât și pe cele contra, în cazul ambelor variante și să vedeți ce anume vi se potrivește mai bine.

Închirierea


Avantaje:


  • Închirierea necesită o cheltuială mai mică la început, în mod obișnuit se percepe chiria pe o anumită perioadă, apoi aceasta se plătește lunar.
  • Închirierea oferă flexibilitate: în cazul în care compania dvs. crește, închirierea pune mai puține constrângeri asupra firmei.
  • Plățile lunare sunt, de regulă, deductibile ca și cheltuieli de afaceri.
  • Închirierea unui spațiu pentru birouri într-o zonă ultracentrală este de obicei mai accesibilă decât cumpărarea unui spațiu în aceeași locație.
  • Proprietarii sunt liberi să-și conducă afacerea mai degrabă decât să-și gestioneze proprietățile.
  • Întreținerea, reparațiile și modificările sunt adesea negociabile cu proprietarii.


Dezavantaje:


  • Costurile sunt variabile: piața dictează ceea ce veți plăti drept chirie în timp.
  • Proprietățile date în chirie nu reprezintă o valoare pentru chiriaș, ci pentru proprietar, care poate limita extinderea și modificările necesare.


În aceste condiții, este evident de ce mulți afaceriști aleg să închirieze spații în clădiri de birouri în București, mai curând decât să fie ei proprietarii unui imobil.

Cumpărarea


Avantaje:


  • Proprietățile bine selectate ar trebui să crească valoric în timp, permițând proprietarilor să le vândă dacă doresc și să-și finanțeze alte afaceri.
  • Costurile sunt previzibile, iar proprietarii pot închiria spații de birouri și altor firme ca o sursă suplimentară de venit.
  • Într-un spațiu care vă aparține puteți aduce modificări sau adăugiri fără a obține permisiunea cuiva, în afara cazurilor prevăzute de lege.


Dezavantaje:


  • Cheltuielile inițiale pot fi semnificative, în special dacă spațiul urmează să fie cumpărat printr-un credit ipotecar. La început, nu știți sigur dacă acei bani investiți în afacere vă vor aduce profit sau nu.
  • Este posibil să existe un timp îndelungat până la intrarea efectivă în posesie a imobilului din cauza procedurilor bancare.
  • Gestionarea spațiului de birouri necesită mult timp. Proprietarii sunt responsabili în totalitate pentru întreținere și reparații.
  • În situații de criză s-ar putea să fiți obligat să vindeți la un preț mai mic decât cel de achiziție.


Așadar, cântăriți bine argumentele pro și contra fiecărei opțiuni și alegeți ceea ce este potrivit pentru afacerea dumneavoastră.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












5 comentarii:

  1. Chiar e de cantarit bine inainte de a lua o decizie. Cred ca depinde si de natura afacerii desfasurate in birou :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ambele variante mi se par fezabile, depinde foarte de mult de resursele financiare disponibile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as prefera sa-l inchiriez, mare parte din responsabilitati le-ar avea altii si nu as mai pierde timp cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca depinde mult de necesitatile fiecaruia. Eu una as prefera sa il inchiriez, daca ar fi cazul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca trebuie sa iei toate aspectele in calcul si sa vezi varianta care te avantajeaza

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.