marți, 18 iunie 2019

Prea cald ca sa gatesti? Uite 3 alternative la gatitul traditional

Prea cald ca sa gatesti? Uite 3 alternative la gatitul traditional

Nu este nimic mai distractiv decât o vară fierbinte iar tu să trebuiască să stai la bucătărie să gătești. Cred că ultimul lucru pe care majoritatea gospodinelor vor să îl facă vara este să stea la aragaz când afară sunt 50 de grade la umbră. Mă rog, exagerez, dar vara parcă nici nu ți-e așa de foame, și totuși nu poți mânca zilnic doar semipreparate și sandvișuri la minut. Atunci ce ar fi de făcut?

Sunt sigură că fiecare dintre voi are metoda ei de a sta departe de flacăra aragazului dar dacă ai un soț care preferă mâncarea gătită ce poți să faci?

Mai întâi ar fi opțiunea unor ieșiri în oraș, la restaurant sau a comenzilor la domiciliu. Este o ocazie potrivită de socializare, o ieșire dă un alt imbold unei relații mai vechi, iar comenzile la domiciliu pot satisface orice gusturi culinare aveți, de la fast-food la mâncare mai sofisticată, fără să fiți dv. aceea care suportați căldura de la aragaz.

Dezavantajul este că, mai ales într-o familie cu copii, această soluție nu poate fi aplicată zilnic timp de câteva luni la rând din cauza costurilor pe care le presupune. Însă combinată cu alte alternative este o opțiune demnă de luat în seamă.

În al doilea rând puteți lua în considerare să gătiți anumite feluri de mâncare care nu necesită mai mult de 10-15 minute de fierbere sau coacere. Astfel, puteți găti carne, pește sau legume la grătar, salate de pui sau de pește, salată Caesar, paste, ostropel de pui, peperonată, supe-cremă, fructe de mare în diverse combinații cu legume, frigărui, omlete îmbogățite cu dovlecei, ceapă, șuncă sau brânzeturi, iar la desert puteți alege înghețate - care sunt și mai sărace în calorii decât alte dulciuri, fructe proaspete, salate de fructe, casate, smoothie-uri, etc.

În al treilea rând puteți cumpăra din comerț produse alimentare semipreparate care necesită doar încălzire timp de 1 minut sau preparare termică de scurtă durată la cuptorul cu microunde. Nu este cea mai sănătoasă opțiune, dar cu moderație, este o bună alternativă la gătitul tradițional de care toată lumea fuge pe timpul caniculei de vară.

În final, o combinație din toate cele trei metode prezentate mai sus ne ajută să trecem vara fără probleme și chiar să mâncăm variat, destul de sănătos, sățios și gustos. La urma urmei, și noi, gospodinele, merităm o pauză de bucătăreală îndelungată măcar vara, când mercurul termometrelor urcă la valori cvasi-insuportabile.

Dar tu, cum te descurci vara cu gătitul?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












9 comentarii:

  1. Recunosc ca apelez din când în când la prima și a treia varianta deși nu sunt sănătoase și nu au făcut decât sa ma trimită în războiul cu kilogramele în plus. Eu am și o mama sau bunica care fac acest sacrificiu în locul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am problema, gatesc si pe 30 de grade. :))
    Totusi, atunci cand nu prea am chef sa gatesc, fac ceva usor de preparat, precum pastele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate tot gatesc. Aleg sa fac asta dimineata sau seara si am noroc ca apartamentul meu este mai racoros

    RăspundețiȘtergere
  4. Din fericire, nu am astfel de probleme. In Elvetia, verile sun tare blande si astfel pot pregati mancarea fara probleme. Trebuie sa recunosc ca mai apelez si la variantele mentionate de tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faine recomandarile!! Eu am pe balcon aragazul si este teroare vara cu el!! Simti ca e ca o sauna. Noroc ca ne-am pus AC de vreo 2 ani in casa, ca altfel nu rezistam. Chiar ma gandesc uneori la alternative fara... foc! 😂😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Copila cu zambete24 iunie 2019 la 13:28

    Nici mie nu prea îmi place sa gătesc vara, prefer alimentele care se pregătesc ușor sau salatele, sunt și mai sănătoase.. Însă la nevoie, nu ma ferers nici de aragaz, încerc sa evit pe cât posibil mâncarea de tip fast-food

    RăspundețiȘtergere
  7. Cumparam si eu intr-un timp produse semipreparate, pana sa descopar ca unele sunt chiar cancerigene, Efectiv nici nu mai stii ce sa cumperi :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Off, e crunt si la noi, cu caldurile astea. Incerc sa fac mancaruri rapide, de cateva minute.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cate idei mi-ai oferit. Chiar as incerca si eu un ostropel ca n-am mai facut de mult. Eu mi-am luat un gril electric si am incercat sa mai evit prajilele. Am dat jos un pic si sper sa mai scap de kilograme

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.