joi, 20 iunie 2019

Confesiunea unui model de videochat



Am ales să fac videochat de 2 ani și cred că pot să vă ofer o perspectivă asupra experienței mele personale și din ceea ce am învățat în cei 2 ani de experiență.

Confesiunea unui model de videochat

Dacă ești femeie și citești acest lucru cu interes, poate că și tu te întrebi dacă a face webcam modelling - adică videochat - este locul potrivit pentru tine? Așa eram eu acum 2 ani. Lucram în 3 schimburi la recepția unui hotel pentru salariu minim și ceva mărunțiș lăsat rareori de turiști. Îmi era teamă de schimbări. De fapt, îmi uram jobul în special când aveam parte de vreun turist arogant care credea că poate mătura cu mine pe jos doar pentru că el avea mulți bani în buzunar. Când am auzit prima dată despre videochat habar nu aveam ce este și mi-a fost relativ greu să găsesc informații sincere cu privire la argumentele pro și contra ale acestui loc de muncă și ceea ce a înseamnă el.

În opinia mea, există argumente pro și contra în orice loc de muncă. La fel ca peste tot, vei obține ceea ce ai investit. Nu te aștepta să câștigi o avere dacă nu ești dispusă să lucrezi oricând ești solicitată. La început am lucrat și la hotel și la agenția de videochat, dar în scurt timp mi-am făcut un job full time în fața camerei.

Unul dintre cele mai mari avantaje în videochat este că poți lucra practic oriunde, în orice moment vrei. Tot ce ai nevoie este o conexiune bună la internet, un computer decent și o cameră web, preferabil HD. Sigur că poți opta să mergi la un studio, dar sunt agenții, precum White Agency, care îți oferă posibilitatea alegerii.

Vei lucra atâta timp cât îți este la îndemână, adică nu ești obligată să lucrezi 8-9 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, dar gândește-te că în funcție de cât aloci jobului tău, atâta câștigi. Veniturile sunt direct proporționale cu timpul investit. Eu am descoperit că cel mai bun mod de a atrage clienții online este de a sta cât de multe ore / zile este posibil, la început, și apoi îți configurezi programul în funcție de disponibilitatea ta.

Există o varietate de posibilități în a face videochat, unele modele se specializează pe fetișuri, altele sunt mai creative, dar în orice caz, spectacolul oferit este menit să se potrivească atât modelului cât și clienților ei. Nu ești obligată să faci nimic din ceea ce nu dorești.

Clienții sunt de obicei atenți, dar sigur că poți da și peste un troll, un ciudat sau cine știe ce om cu prejudecăți bine înrădăcinate care nu caută decât să te umilească. În timp vei învăța să îți dai seama rapid cu cine ai de-a face și, din fericire, îi poți bloca cu un singur click.

O altă preocupare a mea a fost riscul ca prietenii și rudele să afle despre ceea ce fac. Erau prea multe întrebări la care nu aveam un răspuns, mă vor sprijini, vor fi de acord cu asta, vor accepta ceea ce fac ca pe oricare alt job? Din fericire, ai posibilitatea să blochezi userii dintr-un județ anume sau chiar din țară, ceea ce face mai puțin probabil ca vecinul, sau fostul coleg de birou să dea accidental peste tine online.

Anumite statistici spun că 75% din modele renunță la videochat în primele 3 luni. Poate că este destul de greu să-ți alcătuiești o bază de clienți, dar odată ce ai reușit să faci asta, lucrul devine mai ușor, iar venitul este considerabil.

Acum, că ți-am oferit o perspectivă personală asupra experienței mele în videochat și ceea ce cred eu că sunt avantajele și dezavantajele acestei industrii, sper că ți-am dat niște repere exacte asupra acestui loc de muncă.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.