miercuri, 30 octombrie 2019

Casa din containere – avantaje și plusuri

Casa din containere – avantaje și plusuri

Un trend care a început să prindă tot mai mult contur și în țară la noi se referă la casele construite din containere maritime, de diverse dimensiuni. Motivele pentru care și românii îl adoptă sunt numeroase, voi face o trecere în revistă a acestora mai târziu. Din rândul tipurilor de containere care se comercializează la scară largă astăzi, sunt deosebit de practice cele de 40 picioare și 45 picioare, respectiv variantele HC ale acestora. În metri lungimea lor este de 12 metri, respectiv 13,7 metri. HC se referă la înălțimea mai mare a acestora, comparativ cu dimensiunile standard. Astfel, vor avea înălțimea interioară de 2,69 m. În lățime au aceleași dimensiuni, ceea ce favorizează amplasarea lor modulară.

Poți cumpăra containere de la dealeri cu experiență, care îți pot furniza calitate, dar care oferă și transport pentru acestea, ca să te scutești de o treabă. Euroluc Containers este un reper când vine vorba despre astfel de servicii. Poți afla despre tipurile pe care le au la vânzare, respectiv pe care ți le pot aduce la comandă de pe site-ul lor euroluccontainers.ro.

Casa din containere – avantaje și plusuri


Dacă dispui de un teren ce acoperă o suprafață ideală pentru a construi o locuință poți avea în vedere ideea de a folosi containerele maritime - alternativă mai practică și convenabilă financiar. Spre exemplu, poți folosi containere de 40 picioare HC pentru a construi o garsonieră complexă, cu bucătărie, baie și dormitor. Le poți atașa uși și ferestre termopan, le poți izola, practic le poți aduce toate modificările dorite.

Ai sau nu nevoie de autorizație pentru a construi o casă din containere?

În acest caz, e necesar să ne raportăm la ce spune legea. Așadar, dacă pui containerul direct pe pământ, ar trebui să tai de pe lista de preocupări hârțogăraia. Nu e complet valabil însă, pentru că anumite localități vin cu regula că ai nevoie de autorizație și pentru amplasare. Cel mai bine este să te documentezi în această privință în ceea ce spune legea pentru a proceda corect. În orice caz, deja cheltuielile tale vor fi mult mai mici, pentru că practic deja ai construcția, mai trebuie doar să aduci îmbunătățirile dorite.

E necesară fundația în cazul casei din containere?

Este necesar să te raportezi la tipul solului pe care vei amplasa construcția. Tipul acestuia poate să influențeze fundația care se va potrivi cel mai bine pentru aceste module metalice. Dacă îți dorești să ai parte de stabilitate sporită, e cazul să ai în vedere turnarea unei fundații. Și în cazul acesteia costurile vor fi mai mici, deci va fi o investiție economică.

Decupajele pentru sistemele de închidere / deschidere

Indiferent dacă optezi pentru un container HC 40 sau 45, întotdeauna decuparea golurilor se va realiza după ce l-ai fixat definitiv. Recomandat este să ai în vedere porțiuni vitrate cât mai mari, pentru a te bucura de luminozitate optimă și confortul dorit în casă. Având în vedere că tavanul lor va fi destul de jos, ferestrele mari vor echilibra situația.

Termoizolarea casei din containere

Nu uita de partea de izolare. O poți avea în vedere atât pentru tavan, cât și pentru pereți și pardoseală. Orientează-te după materiale calitative, care să ofere o izolare termică adecvată, pentru a te bucura de confortul dorit în interior.

Află mai multe despre containerele maritime și serviciile spre care te poți orienta pentru a avea beneficii financiare și calitative pe https://www.euroluccontainers.ro/.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










8 comentarii:

  1. Casa din containere poate fi o solutie pentru cei cu buget redus sau suprafata mica disponibila de teren, noi am optat pentru birou din containere si a fost o buna solutie rapida si aspectuoasa, cu buget redus si rapid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am un prieten care si-a facut casa dintr-un astfel de container. E drept ca el nu a izolat-o deoarece o foloseste doar sezonier pentru ca l-a plasat pe un teren agricol si acolo isi cazeaza lucratorii vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca as alege o astfel de casa, prefer rulotele ca sa ma pot plimba cu casa cu tot, dar depinde de persoana si de situatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ma gandeam la o solutie pentru un teren pr care il foloseam doar sezonier pentru gratare. Iti multumesc pentru aticolul extrem de bine scris. Ma ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow ce interesant, sincer nici nu stiam ca e posibil asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. CAsele din containere mi se par ideale pentru cei ce nu au o suprafata suficient de mare pentru a construi o casa sau au un buget redus.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vaut ca astfel de case au inceput sa prinda si la noi in Romania. In afara tarii sunt tot mai multe astfel de proiecte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Soțul meu e fan casa din containere și mereu cauta pe net articole, planuri, idei, asa ca e un articol pe sufletul lui!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.