luni, 28 octombrie 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 40 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 40 rezumat

Singura bucurie a acestui episod este chipul lui Vedat contorsionându-se de durere și, întrucât este prea rău pentru a muri, este bine că măcar suferă. Acum, dacă mama Saniye ar avea o problemă serioasă de sănătate și ar suferi ceva durere, poate că ar fi suficient de speriată să-și schimbe atitudinea și să aprecieze ce are de oferit viața. Dar această parte a poveștii se concentrează pe rugăciune, supraviețuire și speranță. Toată lumea se roagă pentru Tahir, Nefes și Yigit: că supraviețuiesc cu bani puțini, că vor fi uniți și că justiția se va face în numele lor. Fikret se roagă ca Vedat să supraviețuiască și să învețe răbdarea și smerenia. Murat și Fatih își arată sentimentele față de Nazar respectiv Berrak și vorbesc despre speranțele lor de viitor. Esma și fetele speră să reînvie afacerea de catering. Osman se roagă pentru viitorul micuțului Mehmet Even și întoarcerea lui Tahir în familia sa.

Este noapte. Tahir aleargă prin pădure urmărit de un polițist care trage în aer mai întâi, dar Tahir tot nu se oprește, până într-un loc anume, unde ridică mâinile sus. Polițistul vine spre el dar piciorul pășește într-o capcană de mistreți. Tahir eliberează piciorul bărbatului, îi cauterizează rana și îi sugerează că poate într-o bună zi vor juca fotbal cu fiii lor. El fuge de acolo și se oprește să se odihnească, deoarece vremea începe să se înrăutățească.

Nefes și Yigit dorm în barcă până când unul dintre cei doi oameni necunoscuți îi poruncește să se ridice amenințând-o cu cuțitul. Yigit rămâne adormit în barcă. iar bărbatul și complicele său o duc pe Nefes cu mașina într-un loc în pădure. Când opresc și o scot afară, ea se luptă și reușește să scape, ia cuțitul bărbatului și îl amenință pe cel de-al doilea să conducă înapoi la barcă și la Yigit.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 40 rezumat

La spital, Fikret ajunge după ce omul său l-a alertat că medicii și asistentele au venit repede în camera lui Vedat. E clar o urgență, dar nu știe ce s-a întâmplat. La sfârșitul episodului 39, Vedat a făcut niște convulsii, dar nu știm cauza. Fikret privește pe geam spre Vedat, care acum este liniștit, și spune o rugăciune, cerându-i lui Allah iertare și milă pentru fiul său și pentru sine. În același timp, în pădure, Tahir se roagă pentru Allah să-și ajute soția și fiul.

Nefes îl ia pe Yigit de pe barcă pentru a căuta un loc mai sigur pentru a petrece noaptea. Merg până când găsesc o camionetă veche, abandonată, unde se pot adăposti. Mustafa, Fatih și Murat discută despre statutul de fugari al lui Tahir și Nefes. Știu că cei doi au bani puțini sau deloc pentru a-și face acte de identitate noi și a trece granița. Fetele Dagdeviren sunt încă treze când Murat o sună pe Nazar să-i spună noapte bună. Turkan intră și îi întreabă dacă există vreo veste despre Nefes. Când Nazar spune că nu, Turkan vorbește despre afacerea de catering și cât de dezamăgită este că șansa de a face ceva constructiv s-a încheiat. Ea spune că mama ei a scos-o de la școală și a măritat-o cu Cemil când avea șaisprezece ani și că nu l-a privit în față decât după 20 de zile de la nuntă, i-a vorbit cu domnule și nu a făcut altceva decât să gătească și să facă curat până când s-au născut fetele. Aceasta a fost viața ei în ultimii 30 de ani. Afacerea a fost șansa ei de a face ceva nou și bun cu viața ei. Nefes a atins ceva frumos în toate și le spune fetelor să se roage pentru Nefes.

Nefes scrie o scrisoare către Tahir în care își exprimă dragostea și speranța pentru viitor, când vor putea fi împreună. Vedat se trezește la spital și vede un poster imens cu Tahir și Nefes la nunta lor, lipit pe tavan. Vedat râde, apoi vedem că ceva mai devreme, Tahir și-a făcut drum spre casa Kaleli, s-a strecurat neobservat, a împachetat o geantă de umăr și a luat fotografia de la nuntă înainte de a pleca. Apoi se duce în Trabzon la un magazinul unde face un poster al pozei. Mai târziu, s-a strecurat în spital și a lipit afișul de pe tavanul camerei lui Vedat.

Când Fikret îl vizitează dimineața pe fiul său, bodyguardul îi spune că crede că Tahir a venit noaptea și că se va lămuri despre cee ste vorba când va intra în salon. Fikret vede afișul și râde, spunând că Tahir l-ar fi putut ucide pe Vedat când era acolo, dar nu a făcut-o. Asta îl face un bărbat special. El îi spune lui Vedat că Tahir a scăpat, iar Nefes a fugit. Vedat răspunde că Nefes nu se va îndepărta niciodată de el. Trei gloanțe la stomac nu au făcut nicio diferență în obsesia lui Vedat față de Nefes.

La casa lui Osman, Esma îi spune bătrânului că nu are nicio veste despre Tahir și Nefes. Osman este trist. O bătaie la ușă îi aduce pe Berrak, Nazar și Mercan în vizită. Ei îi spun lui Esma că au decis că vor să continue să lucreze la catering, la sugestia lui Turkan. Nazar o întreabă pe Esma despre divorț, iar Esma spune că de când Vedat a depus plângere împotriva ei pentru răpire, el nu poate să se împotrivească divorțului. În ceea ce privește cazul principal împotriva tuturor fetelor pentru răpire, va trebui să aștepte până când dosarul va fi prezentat în fața instanței.

Ali primește un mesaj care îi spune să se urce în mașină și să conducă. Când ajunge pe un drum desfundat plin de noroi, iese și privește în jur. Telefonul său are un nou mesaj care îi spune să deschidă portbagajul. Acolo e Tahir, înghesuit, cu telefonul în mână. Îi cere lui Ali să-l ajute să găsească Nefes și Yigit. Tahir spune că nu fuge, încearcă doar să-și localizeze soția și copilul și, deși îl pune în pericol pe Ali, speră că îl va ajuta.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 40 rezumat

Nefes l-a dus pe Yigit la un mic magazin alimentar pentru a cumpăra pâine și brânză pentru micul dejun. În scrisoarea pe care i-a scris-o lui Tahir, ea a spus că și-a vândut telefonul pentru 200 de lire turcești și după micul dejun cu o zi înainte, a mai rămas cu 180. În magazin, Yigit vede un papagal într-o cușcă și după o poveste despre perechea papagalului care a zburat departe, proprietarul magazinului îi dă pasărea pentru că soția este alergică la ea. Scena următoare îi arată Nefes și Yigit mâncând pâine și brânză în timp ce privesc spre Marea Neagră, papagalul în cușcă așezat pe bancă cu ei.

Mama Saniye se ceartă în legătură cu Tahir și strică micul dejun pentru Mustafa. Apoi se ceartă cu Asiye despre copil pentru că plânge. Ea îi spune lui Asiye că bebelușul îi este foame pentru că nu primește suficient lapte. Ea îi spune lui Asiye să mănânce ceapă și usturoi pentru a produce mai mult lapte. Apoi coboară și îi spune lui Mustafa că trebuie să găsească o doică pentru Mehmet. Mustafa nu mai rezistă, așa că pleacă s-o ducă pe Balim la școală.

La spital, Vedat este externat într-un scaun cu rotile pe care îl folosește pentru a ieși din spital până la mașina lui Fikret. Primul lucru pe care îl spune când se urcă în mașină este să întrebe de Nefes. Fikret spune că nu știe și nu i-ar spune nici dacă ar ști. Vedat conchide că trebuie musai s-o găsească. De la un telefon public, Nefes sună la mai multe companii care publică locuri de muncă în ziarul local, dar pentru că nu are experiență de muncă, este respinsă. Revenind la banca de la malul Mării Negre, ea se uită din nou prin reclame, căutând alte oportunități de muncă. După aceea îl duce pe Yigit la un hotel mare, unde se strecoară la etaj pentru a găsi o cameră cu ușa descuiată. Intră în baie, unde îl îmbăiază pe Yigit, iar când pleacă, Nefes o roagă pe cameristă să curețe baia după care fură niște zahăr cubic.

Mama Saniye o acuză pe Asiye că nu știe să pună scutecele în mod corespunzător copilului și că încearcă să ia copilul de la ea, dar Asiye spune că face lucrurile la fel cum a făcut cu Balim. Asiye spune că Nefes și Tahir aveau dreptate să părăsească casa; ia copilul la etaj și îl sună pe Mustafa, plângându-se că nu mai poate s-o suporte pe soacră-sa și că ar vrea să se mute de acolo.

La casa lui Fikret, Vedat stă întins în pat și îi spune să nu se uite la el pentru că îl enervează și că nu îi place să audă despre faptul că este tată și că singurul lucru de care îi pasă acum este să-i găsească pe Nefes și Yigit. Fikret spune că el însuși este de vină pentru că l-a crescut răsfățat, oferindu-i bani mulți și protejându-l atunci când a greșit. El spune că Vedat nu știe cum este lumea reală pentru că nu a suferit niciodată din lipsă de confort. Când i s-au întâmplat lucruri rele, cauza a fost propriul său comportament, nu al altcuiva. Fikret mai spune că are arma pe care Vedat a folosit-o pentru a trage în Nefes, deoarece are amprentele pe ea. El a ascuns dovezile despre crima lui Vedat, așa că nu va merge la închisoare. Mai târziu, când Vedat doarme, Fikret coboară la parter, unde unul dintre oamenii săi îi dă un buletin fals pe care l-a făcut pentru Tahir, iar la scurt timp, Tahir vine să-l ia. Fikret îi spune acestuia că a aranjat o mașină pentru el și, dacă o va găsi pe Nefes, o să-l sune.

Odată cu căderea nopții, Nefes îl duce înapoi pe Yigit în duba abandonată. Vede o saltea și o pătură care au fost lăsate pe stradă și o iau ca să doarmă puțin mai confortabil. La o bucată de noapte Yigit o trezește și o roagă să meargă în pădure, unde au petrecut prima noapte. El crede că îl va găsi acolo pe Tahir, iar primul lucru pe care îl face este să caute capacul de sticlă pus de el intenționat, și pe care Tahir l-a luat. Acum știe că Tahir a fost acolo.

Familia Kaleli cu Esma, Ali și Osman stau la cină. Esma spune grupului că fetele vor continua cu afacerile de catering și Asiye spune că va ajuta și ea. Desigur, Saniye comentează că Asiye nici măcar nu are grijă de copilul ei. Bietul Mustafa este prins între soție și mama sa. Osman spune povestea lui Ibrahim Cavus, un sărac fabricant de pălării din sec. 16 care a vrut să construiască o moschee. Morala poveștii este că visele pot deveni realitate în cel mai puțin probabil mod. Doar Allah știe soarta fiecăruia.

Cemil și Turkan Dagdeviren își mănâncă cina la o masă goală. Când Cemil vrea să știe unde sunt fetele, Turkan se teme aproape să-i spună, dar ea îi spune că sunt la Osman și intenționează să redeschidă afacerea de catering. Când ea explică că fetele au nevoie de un loc de muncă, el nu se supără. El spune doar că le vrea lângă el și că va merge să le ia când vor fi gata să se întoarcă acasă.

Murat și Fatih ies la plimbare, dar adevărul este că vor să le vadă pe Nazar și Berrak. Merg spre casa lui Osman dar, odată ajunși acolo, nu pot decide cum vor vorbi cu fetele. Nu ar fi potrivit să rămână în casă doar cu ele, așa că își iau ceaiul și stau afară, fiecare cuplu în jurul unui foc. Fatih recunoaște faptul că o iubește pe Berrak și Murat îi spune lui Nazar că ea trebuie să știe că se vor căsători într-o zi. Nazar spune că în prezent este căsătorită și, atunci când va divorța, nu se va mai căsători imediat. Conversația scade, fetele merg în casă, iar băieții pleacă cu nădejde în inimile lor.

În aceeași noapte, Tahir găsește furgoneta abandonată, dar Nefes și Yigit ies și se ascund. Tahir vede papagalul și aude vocea lui Yigit, dar nu spune nimic și pleacă. A doua zi dimineață, merge pe străzi și în magazine, arătând fotografii cu Nefes și Yigit străinilor și întrebând dacă i-au văzut. Nefes intră la un restaurant mic și primește un loc de muncă de spălat vasele în timp ce Yigit mănâncă ceva rămas de la un client.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 40 rezumat

În dimineața următoare, Vedat se trezește și își dă seama că ceaiul pe care i l-a dat Fikret avea somnifer în el. Îl întreabă pe Fikret dacă a găsit-o pe Nefes și când Fikret spune că nu, el se enervează. Telefonul lui Fikret sună și el răspunde la invitația lui Mustafa la citirea Coranului pentru bebelușul Mehmet Eren (un fel de botez). La lectură, bărbații stau afară, iar femeile se strâng în interior pentru a asculta în timp ce Osman sau un muezin cântă versete din Coran. Când s-a încheiat cântecul, se servește șerbet și doamna Naciye începe să bârfească, spunând cât de ciudat este faptul că fiul lui Saniye l-a împușcat pe ginerele lui Turkan. Multe dintre femei nu au auzit despre aceste incidente, așa că discuția ia amploare.

Când Fikret se întoarce la el acasă în acea noapte, bodyguardul îi spune că Vedat a încercat să se ridice din pat, dar a căzut. L-au pus înapoi în pat și au încercat să-l hrănească, dar a aruncat mâncarea peste tot. Când Fikret merge în camera lui Vedat, îl vede pe Vedat în pat cu un cuțit. Când Fikret se îndreaptă spre pat, Vedat își pune cuțitul la gât amenințând că se sinucide dacă nu-i aduce pe Nefes și Yigit. În acest moment îl numește pe Fikret „tată”...

Străzile sunt întunecate, iar restaurantul este gol, în timp ce Nefes șterge masa. Yigit doarme cu capul pe o masă. Proprietarul îi aduce lui Nefes niște bani și îi spune că poate reveni la ora 10 a doua zi. Nefes nu a mâncat nimic altceva decât un pic de orez, așa că atunci când ea și Yigit pleacă să meargă înapoi la dubă, este obosită, slabă și se poticnește. În același timp, Tahir se plimbă pe străzi în căutarea lor. Vede rămășițele cozii de zmeu atârnând de ușa restaurantului și știe că Yigit a lăsat-o pentru el la fel cum a lăsat capacul sticlei între stâncile unde fusese cu câteva zile în urmă. Ajung la dubă și Yigit urcă, dar Nefes leșină și cade pe jumătate afară din vehicul.

Fikret va face voia lui Vedat, aducându-i pe Nefes și Yigit? Ce se va întâmpla cu Nefes și Yigit acum, când ea a leșinat? Va merge la restaurant a doua zi? O va găsi Tahir acolo? Poate Tahir să continue să scape de poliție? Când va fi judecat cazul răpirii? Nazar va primi divorțul? Toate acestea le veți afla din rezumatele următoare. Reveniți și mâine pe pulbere-de-stele.com



Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 39 tr                                 urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 41 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











2 comentarii:

  1. Rezumat zici ?N-am citit tot :) dar e destul de detaliata povestea.. Un singur serial turcesc am vazut si mi-a placut tare mult. Povestea nostra se numeste. M-as mai uita si la altele dar timpul nu imi permite deloc treaba asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e rezumat, dar un episod original turcesc tine 2 ore si jumatate fara reclame. Cel difuzat la noi este ceva mai scurt, uneori episoadele vandute de turci sunt modificate de ei.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.