duminică, 27 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 40 rezumat


Patria mea esti tu, ep. 40 rezumat

Episodul 39 se încheie cu Hamilton, care după ce citește conținutul celor două file din jurnalul lui Spiros - în care povestește despre femeile violate și apoi ucise de greci - le dă foc. În același timp Cevdet răsfoiește jurnalul și meditează asupra celor două foi lipsă, părându-i-se suspect că Charles era în biroul lui Spiros tocmai când el căuta un lucru personal de-al soldatului. Când cei doi stau de vorbă în biroul generalului, acesta își exprimă convingerea că Spiros a fost ucis. Hamilton se preface că nu-l interesează și iese din încăpere.

Ismet vine cu o delegație de haiduci la fermă. El este prizonierul Caucazianului, dar va fi tratat cu tot respectul cuvenit. Demirci, Tevfik și alte căpetenii, îi cer socoteală șefului lor pentru acest gest, considerându-l necugetat, dar Caucazianul nu le dă explicații, pentru că el îl ține acolo pe Ismet până când Ankara îi dă ce-i cere. Însă Ankara intuiește de ce Ismet a acceptat acest prizonierat, și nu are de gând să cedeze cerințelor haiducului. Totuși se face un consiliu, la care participă și Azize, dar părerile celorlalți nu par să fie ascultate de șef. În acest timp Cevdet și Yakup conversează pe telegraf cu șefii de la Ankara, în încercarea disperată de a evita un război civil, lucru despre care Filipos știe că se poate întâmpla și de care se bucură. Acum Caucazianul trebuie convins să negocieze cu Ali Fuat Pașa, nu să dea ultimatumuri Ankarei.

Patria mea esti tu, ep. 40 rezumat

La Izmir, Mehmet este dus la arest și cu siguranță Filipos îl va executa. Știind asta, tânărul patriot pune la cale un plan pe care nu îl dezvăluie decât prietenilor lui muzicanți. Hilal vrea să-l vadă și face scandal în fața sediului grecilor, dar Leon o ia înăuntru încercând să-i explice situația. Hilal nu acceptă că el l-a arestat pe Mehmet ca să nu fie prinsă ea, și cei doi au o discuție aprinsă din care este clar că Hilal nu vede adevărul. Cevdet, care știe cam tot ce mișcă între Hilal și Leon, îl ia deoparte pe tânărul locotenent și îl sfătuiește să se despartă de fata lui, pentru că visul lor de iubire este unul imposibil.

La fermă Azize primește tot mai multă atenție din partea Caucazianului, ceea ce stârnește gelozia lui Seher care îl iubește sincer. Azize este pusă în fruntea femeilor și le învață să tragă cu arma și să se apere. Tevfik și el observă atenția pe care o acordă șeful lui Azize și vine s-o întrebe ce tot caută la el în casă, dar ea îi explică faptul că este asistentă și îi duce remedii - acum mai multă lume a văzut că șeful haiducilor tușește și scuipă sânge. Seher devine rapid tot mai geloasă pe Azize, mai ales de când Caucazianul a recunoscut să este atras de ea, așa că are de gând s-o omoare, ca să nu-i mai stea în drum. Tevfik, are și el o misiune, și îi pune în sticluța cu medicament niște otravă, dar în așa fel încât doar să-i facă rău Caucazianului, nu să-l ucidă. Haiducii sunt supărați că nu și-au primit banii, deși au furat din banca grecească, dar Caucazianul nu l-a lăsat pe Pehlivan să-i împartă.

Mehmet este decis să se răzbune în felul lui pe greci, sacrificându-se. Îi scrie lui Hilal o scrisoare și i-o dă lui Leon, să i-o înmâneze în caz că el va muri. Leon nu bănuiește decât că Mehmet se referă la execuție. Ismet stă de vorbă cu Azize și o încurajează să lupte, pentru că mai sunt și alte femei eroine. Apoi îi spune că războiul se va sfârși cât de curând, deși după toate aparențele, acest lucru e puțin probabil să se întâmple. Când iese din casa unde se află Ismet, Seher o așteaptă afară pe Azize amenințând-o cu pistolul. Caucazianul o scapă de primejdie și o lovește pe Seher care devine și mai înverșunată în sentimentele ei, cu atât mai mult cu cât acum este într-un fel de arest. A doua zi, Caucazianul începe să se simtă rău de la otrava pusă de Tevfik, dar Azize îi spune că este efectul medicației, fără să știe ce conține sticluța.

Patria mea esti tu, ep. 40 rezumat

Muzicanții urmează planul lui Mehmet și aduc niște explozibil pe care îl ascund în niște butoaie. Hilal crede că Mehmet va fi salvat din închisoare, dar nu știe ce se va petrece de fapt. Cevdet stă de vorbă cu Filipos și vede că acesta are informații exacte despre ce se petrece între haiduci și Ankara. De fapt, el a trimis niște soldați greci îmbrăcați în uniformele armatei turcești care s-au bătut cu haiducii, ca să semene și mai multă neîncredere. Caucazianul este convins că Ankara a deschis focul ca să-l elibereze pe Ismet și cere Ankarei să conducă o divizie. Cevdet află despre acest lucru și ajunge la concluzia că șeful haiducilor vrea să atace, de fapt, Ankara. Atunci Cevdet îl desemnează pe Tevfik să-l ajute ca să-l scoată pe Ismet din tabără. Între timp, Caucazianul parcă a luat-o razna și pierde încrederea căpeteniilor sale. Ankara răspunde că nu-i dă nimic.

Patria mea esti tu, ep. 40 rezumat

Mehmet dă gardienilor o scrisoare-capcană. Ei pică în ea și urmează să meargă să verifice dacă e adevărat că vor găsi niște arme într-un depozit anume, dar îl iau și pe Mehmet cu ei. O trupă de soldați vin împreună cu Mehmet la depozit să verifice. Acolo sunt arme, într-adevăr, dar și explozibil. Leon conduce operațiunea iar Mehmet face tot posibilul să-l convingă să iasă afară, ca să nu moară în deflagrație. Leon iese doar când aude că Hilal este acolo, apoi în scurt timp Mehmet ia un pistol ascuns în paiele din spatele lui și trage în lada cu explozibil. În cumplita explozie, mor toți cei aflați în depozit.

Cevdet îl eliberează pe Ismet, dar Caucazianul e foc și pară și vrea să pedepsească pe cineva. Pehlivan dă vina pe Tevfik, apoi șeful își dă seama că nu mai are pe nimeni de partea lui, nici măcar pe Seher, eliberată din magazia unde fusese legată. El se află în mijloc, și toți haiducii îndreaptă armele spre el....


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 39 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 41-46 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube și facebook

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











6 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult pentru efortul de a posta rezumatele.
    Astept zilnic inca un episod.
    Sa nu uiti de noi, te rog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta mai postez, dar in timpul saptamanii imi este mai greu. Ma ocup in weekendul acesta!

      Ștergere
  2. Multumesc foarte mult!
    Mai postezi si alte episoade, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Oana !
    Cand vei mai posta si alte rezumate ?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.