luni, 25 noiembrie 2019

Gulperi - prezentare si distributie

Gulperi - prezentare si distributie

Titlul original: Gülperi
Traducere - Gülperi
Gen: de familie, romantic
Episoade: 30, de cca 150 minute
Producător: Tims Production, Turcia 2018
Distributor: Global Agency
Regia: Cem Karci și alții
Scenariul: Eylem Canpolat și echipa

Serialul se difuzează pe KanalD din 27 noiembrie 2019.

Gulperi este o femeie frumoasă de vârstă mijlocie care are trei copii - Hasan, Bedriye și Can. Primii doi au 16 ani iar cel mic are doar 6 ani. Gülperi provine din Izmir și și-a cunoscut soțul pe când acesta făcea armata acolo. Ea dăduse examen de admitere la Universitate și era acceptată la secția de literatură, dar din cauza unui tată sever, trebuie să rămână acasă și să renunțe la Kadîr, prima ei iubire. Obligată astfel să renunțe la visul ei, Gulperi nu-și iartă tatăl, dar se mărită ca să scape de acasă. Eyup, soțul ei, este din alt oraș și noua familie se mută acolo, însă socrii ei n-o acceptă tocmai pentru că e considerată o străină. Yakup Tașkin, tatăl lui Eyup, este un afacerist de succes în Tașkinhan și toată lumea îl privește cu respect, însă el se folosește de puterea și de banii lui pentru a obține ce-și dorește prin toate mijloacele.

Gülperi și soțul ei doresc să-și crească copiii fără să fie răsfățați sau aroganți pentru că au bani. Cu toate acestea, viața lor se schimbă dramatic când Eyup moare într-o călătorie de afaceri în Siria. De atunci încolo viața lui Gulperi este și mai grea alături de socrii ei, tradițiile pe care le respectă și cutumele vechi despre relațiile de familie. Peste toate acestea se adaugă și comunitatea care o privește cu ostilitate. Dar de dragul copiilor, suportă totul cu stoicism și supraviețuiește într-o lume dominată de bărbați.

La 5 ani după moartea soțului Gülperi se află într-o situație dificilă, iar într-o zi când nu mai este nimeni acasă, cumnatul ei, Ejder, o abuzează. Ca să nu fie violată, ea îl înjunghie pe agresor, însă ajunge la închisoare. Copiii rămân la conac să fie crescuți de bunicii lor iar ea face pușcărie timp de 2 ani. Pentru socri, este de ajuns ca să-i întoarcă pe copii împotriva mamei lor pe care toți 3 încep s-o urască, pentru că li se spune că tatăl lor a murit din cauza ei. După ce iese de la pușcărie, Gülperi nu-și poate vedea copiii și se vede nevoită să plece la Istanbul, amânând reîntâlnirea până când își va putea permite asta. În marele oraș, găsește un job și începe să economisească, cu gândul de a obține custodia propriilor copii. Ziua este portăreasă într-un bloc de locuințe de lux, unde face curat pe scară și ajută locatarii la cumpărături, iar noaptea coase rochii pentru o casă de modă. În acest fel pune bani deoparte ca să poată să angajeze mai târziu un avocat. Dar după 6 luni, Gulperi se regăsește cu Kadîr, prima ei iubire, care acum este chiar avocat de succes la Istanbul. Cu ajutorul lui obține custodia copiilor și îi aduce la ea, dar acum are de depășit un alt obstacol - ura sădită de socrii ei în sufletele celor 3, dincolo de faptul că va trebui să muncească și mai mult ca să-și întrețină copiii.

Cum vor evolua lucrurile? Dacă Yakup va lăsa de la el și nu va dori nepoții înapoi, sau dacă Gülperi și Kadîr vor avea o viață împreună vom afla de la Kanal D urmărind serialul cu același nume seară de seară de pe 27 noiembrie 2019 și vizitând blogul pulbere-de-stele.com.

Distribuția

Gulperi - prezentare si distributie

Nurgül Yesilçay - Gülperi
Timuçin Esen - Kadir Aydin
Tarik Pabuccuoglu - Yakup
Ece Sükan - Seyma
Burak Dakak - Hasan

distribuția completă o găsiți pe imdb.com

Rezumatele episoadelor:

Gulperi ep. 2-5
Gulperi ep. 6-10
Gulperi ep. 11-15
Gulperi ep. 16-20
Gulperi ep. 21-25
Gulperi ep. 26-30




Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.


sursa foto: tbvision.com și pinterest


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.