sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Vrei să cumperi panouri solare pentru casa ta?

Vrei să cumperi panouri solare pentru casa ta?

Dacă da, probabil ai estimat deja costurile și economiile energiei solare și ți-ai dat seama că merită. Energia solară se folosește de multă vreme, chiar în țara noastră, deși eficiență maximă are în regiunile cu o climă caldă. Însă eficiența panourilor nu depinde doar de numărul de zile însorite pe an, ci și de evoluția tehnologiei. Acum câteva zeci de ani, căminul studențesc în care eram cazată pe parcursul anului universitar avea montate panouri solare cu sticlă groasă, fixate pe acoperiș, panouri care în timp s-au spart de la ploile cu grindină sau din cauza uzurii. Dar astăzi, panourile solare sunt alcătuite din sticlă specială, care absoarbe energia și reflectă mai puțină lumină, sunt mobile în așa fel încât să aibă la orice oră din zi un unghi potrivit față de soare, și nu mai sunt la fel de casante ca în trecut, deoarece sticla este acum din categoria specială, fără fier în compoziție. Cu alte cuvinte, eficiența este maximă și de lungă durată, panourile solare sau fotovoltaice putând fi folosite chiar și iarna.

De ce spun asta? Pentru că panourile solare nu se încălzesc de la temperatura ambientală, ci de la radiația solară (ultraviolete, infraroșii), așa că indiferent ce temperatură este afară iarna, dacă e soare, panourile solare își vor face treaba, dar cu un randament mai redus decât pe timp de vară.

Panourile solare reprezintă o investiție foarte bună care va produce energie pentru o lungă perioadă de timp, de regulă 25 de ani sau mai mult. Cu o instalare adecvată, vor trece ani întregi fără probleme de performanță sau întreținere. Ca să știi ce fel de panou solar este potrivit pentru locuința ta trebuie să știi că există o serie de factori care influențează eficiența panourilor.
Iată care sunt principalele aspecte pe care ar trebui să le analizezi atunci când cercetează panourile solare.

Costul per watt


Pentru majoritatea oamenilor, bugetul este factorul principal care influențează deciziile în timpul procesului de proiectare. Panourile au dimensiuni diferite. Acelea cu dimensiuni standard se încadrează, de obicei, în gama de 275-400 de wați, deși există și panouri mai mici pentru aplicații specializate. Acum împărțiți prețul panoului la câți wați produce. Veți obține un număr de preț „adevărat”, pe care îl puteți utiliza pentru a compara toate panourile pe care le puteți achiziționa la un moment dat.

Garanţia


Vrei să cumperi panouri solare pentru casa ta?Există două categorii diferite de garanție - de performanță și de manoperă. Garanția de performanță garantează că panourile dvs. vor funcționa peste eficiența nominală pe toată durata garanției. Majoritatea producătorilor promit că panourile lor vor funcționa cu o eficiență de 80% sau încă 80 de ani după primii 25. Garanția inițială de 25 de ani este standardul industriei de profil, dar există producători care oferă garanții de performanță mai lungi de 30 de ani. Apoi există garanția de execuție. Acest lucru protejează împotriva defectelor de fabricație și a altor probleme fizice cu panourile dvs. Garanția de manoperă este mai scurtă decât garanția de performanță. O garanție generoasă de manoperă oferă un indiciu excelent că producătorul știe că scoate un produs de încredere. Garanția standard de manoperă este de 10 ani, unele companii oferind garanții și de 20 de ani.

Eficiența


Eficiența unui panou solar se referă la cantitatea de lumină solară pe care panoul o poate transforma în energie utilizabilă. 14-22% este o gamă de eficiență acceptabilă pentru panourile produse de producătorii importanți. Aceasta se referă direct la ieșirea unui panou solar (în wați). De exemplu, un panou solar fotovoltaic Canadian Solar CS6K-275P de 275W are o eficiență de cca 15%.

Coeficientul de temperatură


Panourile solare sunt testate în condiții ideale. Atunci când producătorii măsoară productivitatea panoului, efectuează teste în interiorul unei fabrici climatizate. Evident, în lumea reală condițiile vor fi diferite de cele ideale. În timpul zilelor caniculare de vară sistemul va rămâne în urma eficienței sale. Temperatura de impact influențează eficiența. De exemplu, să zicem că un panou a fost testat la 45° C, dar temperatura la soare este de 55° C. Dacă coeficientul de temperatură este 0,4% Wp (putere Watt), îl puteți multiplica cu diferența de temperatură (10° C), așadar rezultă că panoul respectiv funcționează cu 4% sub eficiența nominală în acea zi. Coeficientul de temperatură nu este, de obicei, cea mai importantă variabilă care trebuie luată în considerare, dacă vă aflați într-o zonă extrem de caldă. Acest lucru se datorează faptului că temperatura atmosferică mare reduce eficiența panourilor solare, făcându-le să funcționeze la o putere redusă.

Cât costă panourile solare ?


Vrei să cumperi panouri solare pentru casa ta?Ca să alegi un panou solar (sau un pachet cu tot cu boiler și kitul de instalare) potrivit bugetului tău și să vezi că prețurile sunt accesibile, accesează pagina https://www.quickshop.ro/panouri-solare-panouri-fotovoltaice-c450-p1. De exemplu, un pachet cu panou solar Ariston, cu boiler exterior de 150 litri și kiturile plus accesoriile aferente, costă la fel cât o centrală termică, dar economia la energia pe combustibilii fosili este foarte mare și vei vedea eficiența în timp. La QuickShop găsești o gamă variată de astfel de panouri solare și fotovoltaice, centrale termice, aparate de aer condiționat, calorifere, termostate ambientale, etc. Află mai multe despre cum se poate schimba calitatea vieții tale și despre cum poți micșora facturile de utilități folosind energia solară la numărul de telefon 0765.277.006.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










11 comentarii:

  1. Am tot discutat cu sotul meu despre panourile solare si cred ca vom opta si noi pentru ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte utile panourile solare. Tatăl meu se ocupă cu instalarea lor și mereu vorbește doar de bine despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Visez ca la casa mea sa imi pun panouri solare. Iti multumesc pentru articol. Foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea astfel de panouri solare, dar mai intai trebuie sa-mi cumpar casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inteles ca la un moment dat o sa dea Statul o subventie pentru ele dar pana atunci urmaresc preturile ca sa prind o oferta buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca panourile solare sunt eficiente si avem si noi in plan sa ne punem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stau la bloc deci nu m am gandit la panouri solare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am in plan pentru viitor sa fac asa achizitie. Mersi pentru pont.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am si eu in plan...astept sa vedem daca s-a aprobat dosarul pentru subventie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Un panou solar mi se pare o alegere foarte buna. Desi mai costisitoare pe parcurs iti scoti banii prin economii

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca aceste panouri solare sunt foarte utile daca locuiesti la casa si investitia se amortizeaza

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.