joi, 20 februarie 2020

Informații despre tratamentul endodontic ce te vor face să nu mai amâni vizita la stomatolog

Informații despre tratamentul endodontic ce te vor face să nu mai amâni vizita la stomatolog

Din lipsă de timp sau de frică uneori, cu toții obișnuim să amânăm vizitele obligatorii la stomatolog. Cu siguranță ești conștient de cât de importante sunt aceste vizite periodice la stomatolog, iar faptul că le amânăm nu poate fi decât în dezavantajul nostru.

Astăzi vom vorbi mai pe larg despre endodonție, în special despre tratamentul endodontic. Drumul unei carii, în cazul în care nu este tratată la timp, se oprește la endodonțiu – camera care adăpostește pulpa dentară. Se poate spune că tratamentul endodontic este ultima modalitate prin care poți salva un dinte, în cazul în care caria a ajuns deja la pulpa dentară.

Cum îți dai seama că ai nevoie de tratament endodontic?


Medicul tău stomatolog este cel mai în măsură să îți recomande un tratament endodontic după ce analizează și verifică intensitatea cariei. Atunci când caria a ajuns până la canalul dintelui vei începe să resimți durere în timpul masticației și disconfort la rece și cald. Pe lângă aceste lucruri, inflamarea pulpei dentare se poate extinde și asupra gingiei, creând mediul perfect și pentru apariția abcesului.

Ce înseamnă și cum se desfășoară un tratament endodontic?


Înainte de toate, trebuie să vorbim despre ce este endodonția. Endodonția este una dintre ramurile stomatologiei ce se ocupă de tratamentele de canal. Aceste tratamente de canal implică extirparea/scoaterea nervului și închiderea canalului tratat printr-o plombă de canal.

Tratamentul endodontic are un scop bine definit și anume eliminarea, curățarea și dezinfectarea camerei pulpare, dar și a canalelor radiculare unde a apărut infecția. După ce au fost îndeplinite aceste lucruri, spațiul gol, curățat va fi umplut cu un material compact și neresorbabil.

O echipă de experți îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie


După cum am spus și anterior, medicul tău stomatolog este cel mai în măsură să îți pună un astfel de diagnostic, doar după o analiză atentă a dintelui afectat. El îți va recomanda un medic endodont ce se va ocupa ulterior de toate demersurile aferente tratamentului endodontic.

Tu poți beneficia de tratament endodontic Cluj sau în orice al județ al țării. De exemplu, medicii de la MB Dental folosesc aparate speciale prin intermediul cărora pot măsura lungimea canalelor – de cele mai multe ori, acestea nu au lungimi și forme exacte, putând fi și extrem de curbate. De asemenea, pentru a curăța interiorul canalelor vor folosi tot aparaturi ultra performante pentru ca tratamentul să aibă o reușită de 100%.

Realizarea tratamentelor endodontice sub control microscopic vine la pachet cu o serie de beneficii. Pentru a scăpa de frica față de reușita unui tratament endodontic îți voi enunța două dintre ele: imaginea canalelor este mărită de peste 20 de ori, ceea ce înseamnă că medicul poate lucra cu o mai mare acuratețe în interiorul canalelor. Medicii specialiști de la MB Dental utilizează astfel de microscoape, ceea ce înseamnă că ei pot identifica în același timp și fisuri sau fracturi ale rădăcinii dintelui în cauză ce nu pot fi observate prin metode clasice.

Te invit să accesezi mbdental.ro pentru a afla și mai multe detalii despre tratamentul endodontic.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










22 de comentarii:

  1. Interesante informatiile din articol, noroc ca nu am probleme majore cu dintii.

    RăspundețiȘtergere
  2. În sfârșit! Un articol bine venit, plin de informații utile! Îți mulțumesc pentru el!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, vizitele la stomatolog poate ca nu sunt chiar placute, dar sunt extrem de utile! Sfaturile scrise de tine sunt foarte importante! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine de știut ca exista aceste tehnici care ne fac să nu mai mergem la dentist ca la tăiere. Informații tare utile

    RăspundețiȘtergere
  5. Tratamentele stomatologice sunt cele care îmi provoacă cea mai mare frica... Pur și simplu nu știu cum sa îmi. Înving teama

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bun articol, chiar ma pregatesc de o lucrare, astept luna aprilie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt satula de dentisti pana peste urechi. Mai am si eu 2 cariute si scap -_-'

    RăspundețiȘtergere
  8. Avem grijă de corp, de păr, însă de multe ori uităm de dinți. Foarte bun articolul tău! Explici pe înțelesul tuturor importanța unui tratament endodontic. Tuturor ne este teamă de dentist (mai ales celor care au văzut un anumit film horror), însă dacă nu trecem peste această piedică, vom avea de suferit și mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar perioada asta sunt in lucru cu dantura :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiam pana acum, mie îmi e cam frica de stomatolog.. 😂 😂 😂

    RăspundețiȘtergere
  11. Am aflat și eu acum câțiva ani cât de important este emrsul la stomatolog, de atunci merg din 6 în 6 luni la control

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar trebui sa trecem peste frica si sa mergem regulat la dentist, astfel vom scapa de probleme si vom evita afectiunile grave.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte utile informatiile acestea! Maine sun la dentist!

    RăspundețiȘtergere
  14. E important sa apelam la specialisti cand vine vorba de sanatatea noastra, si sa trecem si peste inevitabila frica.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi se pare ca articolul tau e foarte util. Multumim pentru informatii! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte utile informatiile din articol ! E bine sa apelam la specialisti !

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu ma declar vinovata. Cam ocolesc stomatologul. Oricat as incerca, nu imi prea pot invinge frica de el.

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar acum 2 zile am fost la dentist ca sa imi puna la loc o mica plomba care cazuse. E bine sa mergem la dentist la fiecare 6 luni. Eu de mai bine de 1 an am infrant frica mare si acum am mai putine emotii cand merg la dentist.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce informații interesante și utile!
    Este foarte important sa le cunoaștem și sa le folosim pentru o sănătate bună a danturii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumim pentru informatii! Este bine de stiut unde sa apelam in caz de nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  21. Igiena orala este intr-adevar foarte importanta! Mi-a placut articolul tau

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca imi este cel mai greu sa ajung la stomatolog si asta pentru ca mereu aman acest lucru pana cand nu mai rezist

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.