luni, 13 aprilie 2020

Cum aplici extensii la părul scurt?

Cum aplici extensii la părul scurt?

Mai întâi ar trebui să-mi fac mea culpa că nu prea știu ce sunt extensiile de păr din ziua de azi și nu mă pricep la ele, deși sunt fiică de coafeză. Pe vremurile când mama mea nu mai prididea de dimineață până seara să lucreze în atelierul proprietate (ei, bine, da, și pe vremea aia existau ateliere particulare, de orice meșteșug, cu condiția să lucrezi singur și, evident, să-ți plătești taxele), ceea ce numim azi extensii de păr se numeau meșe. Erau întotdeauna din păr natural (cel artificial încă nu se inventase, ori nu exista pe la noi) și erau țesute pe un cadru de lemn oarecum asemănător cu un război de țesut sau un gherghef dreptunghiular, mare. Șuvițele erau subțiri și se înnodau într-un anume fel pe 3 rânduri de ață. La urmă rezulta un șir de astfel de extensii de păr, una lângă alta, care se răsuceau strâns, în spirală, și se aplica pe creștet cu clame de păr. Întotdeauna aceste meșe erau la culoarea părului clientei și se foloseau numai când se dorea realizarea unui coc generos și bogat ornamentat cu bucle diverse. Însă era greu de folosit o meșă pe părul lăsat liber, pentru că se observau acele clame care o susțineau.

Înțeleg că extensiile de păr de astăzi se aplică, de obicei, pe părul mai lung, însă ce este de făcut dacă vrem extensii și noi, cele care ne tundem regulat părul din dotare, pentru că ne deranjează să-l simțim pe gât? Da, uneori vrem o schimbare. Dar cum se face?

În primul rând trebuie să știi ce vrei să faci cu părul tău. Poți alege extensii de păr în aceeași nuanță pe care o ai deja, sau într-o nuanță diferită, dar nu foarte contrastantă. De exemplu dacă ai părul șaten deschis, poți folosi două nuanțe de Ombre pentru extensii, blond Ombre Castan și 220g Ombre blond, aplicând straturi din fiecare set unul peste altul pentru a crea un efect mixt. Indiferent dacă utilizați un singur set, optați întotdeauna pentru setul cel mai greu de 220g, deoarece veți avea nevoie de mai mult păr pentru a trece de la șuvițele mai scurte la cele mai lungi. Înainte de a aplica extensiile, asigurați-vă că vă periați părul folosind o perie pentru bucle de extensie.

Cum aplici extensii la părul scurt?
La ceafă, adică acolo unde este ceva mai dificil de aplicat extensii pe părul scurt, din cauză că șuvițele naturale se observă inestetic printre buclele aplicate, părul trebuie tăiat scurt și apoi se aplică extensiile de partea care rămâne, de vârfurile netunse. Pieptănați această secțiune rămasă și răsuciți-o sau împletiți-o, apoi fixați-o plat pe ceafa următoare cu niște clame efect.

Pentru părul adăugat folosiți mixuri de culori pentru a da impresia de tonuri multiple, așa cum se întâmplă în mod natural vara, când o parte din păr este expus la soare și decolorat, în timp ce acela de dedesubt este ceva mai închis la culoare. Utilizarea a două culori diferite păcălește ochiul adăugând dimensiune și adâncime părului. O altă opțiune este să încercați extensiile de păr balayage pentru un plus de culoare. Dacă utilizați două culori, pur și simplu alternați cele două culori când aplicați extensiile pentru a obține un amestec perfect.

S-ar putea să descoperiți că aveți nevoie de un plus de păr la rădăcini, mai ales dacă aveți firul mai subțire și părul relativ rar. Pentru a adăuga aderență părului natural, efectuează o pieptănare din spate. Rețineți că, atunci când aplicați extensiile pentru părul scurt, obiectivul dvs. este să vă acoperiți cât mai mult din părul natural. Acest lucru înseamnă că veți constata că extensiile dvs. vor sta mult mai sus pe creștet, ceea ce este în regulă. Continuați să aplicați restul extensiilor de păr până când ați ajuns în vârful capului.

După aceea aplicați 2-3 agrafe una lângă alta și se vor suprapune ușor în spate. Făcând acest lucru toate celelalte șuvițe scurte din părul dvs. natural sunt acoperite și vă permite să aveți o coafură care să acopere tot restul. Un sfat util și care vă aduce o economie de timp este să vă ondulați extensiile înainte de aplicare. Iar dacă nu ești hotărâtă ce extensii să-ți cumperi, am un tip: caută pe site-ul neer.ro extensii de păr din cele mai variate și mai accesibile ca preț.

Ai părul scurt? Care sunt cele mai bune sfaturi ale tale când vine vorba de purtarea extensiilor?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











9 comentarii:

  1. Am purtat extensii cat aveam parul scurt...si rar... si sfaturile tale sunt foarte utile. Recunosc ca acum sunt tare fericita ca mi-a crescut parul inapoi...fiindca o luasem razna. Ma dureau bratele mereu cand trebuia sa le aplic. Dar nah, sufera baba la frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am parul lung, insa cine stie cand ma apuca sa ma tund si poate o sa am nevoie si de extensii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt tare curioasa cum mi-ar sta cu extensii, dar sigur as apela la profesionisti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am parul scurt, dar intenționez să îi mai tund. Mă bucur că există posibilitatea de a aplica aceste extensii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea si mie sa port extensii pentru o mica schimbare de look !

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am cateva astfel de extensii. Le folosesc insa doar la evenimente.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi ar placea si mie niste extensii dar n am avut curajul sa mi iau

    RăspundețiȘtergere
  8. nu stiam ca merg si la parul scurt! ar fi o idee buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar imi doresc si eu sa incerc niste extensii. As fi curioasa sa vad cum se vad

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.