luni, 8 iunie 2020

Cât costă un aparat dentar și care este prețul corect?

Cât costă un aparat dentar și care este prețul corect?

Dacă ați mai intrat pe site-ul meu ați văzut că am mai discutat pe această temă și că am mai scris despre anumite servicii. Dar cum faceți diferența? Care clinică stomatologică practică un preț corect? Și cum vă dați seama ce anume plătiți când aveți nevoie de o consultație, un aparat dentar, o procedură stomatologică? Dacă vă uitați la lista de prețuri pentru aparatele dentare de corecție ortodontică vedeți diferențe mari între un aparat dentar și altul. De ce toate acestea și cum evaluăm cât costă un aparat dentar?

Aceste aparate dentare responsabile pentru îndreptarea dinților strâmbi sunt de mai multe feluri și necesită tehnologii diferite de producție. Sau, în funcție de caz, ele pot fi parțiale, totale ori pe ambele rânduri de dinți și în mod evident, prețurile sunt diferite între un aparat dentar cu câțiva brackeți și unul de tip arcadă, singulară sau dublă.

Astfel, în prețul aparatului intră și consultația și fazele preparatorii montării acestuia, nu doar prețul lui de achiziție de la producătorii în domeniu.

Un aparat dentar tradițional, metalic, nu este scump, dar are o serie de dezavantaje, precum vizibilitatea, faptul că este incomod la mestecatul mâncării și că nu se poate scoate înainte de masă, faptul că poate păta dinții. Însă pe lângă faptul că este foarte permisiv ca preț, are și avantajul de a fi mai rapid în îndreptarea dinților decât alte aparate mai scumpe.

Aparatele ceramice sunt ceva mai scumpe decât primele. Și chiar dacă au aceeași dimensiune și aceeași formă a arcadelor metalice, ele prezintă brackeți colorați sau incolori, care se amestecă sau se camuflează mai bine cu dinții în comparație cu aspectul evident metalic al aparatelor tradiționale.

Cele mai noi și inovative aparate sunt cele de tip safir și Invisalign, care, așa cum sugerează și numele lor, sunt practic invizibile. Pentru un astfel de aparat dentar prețul este în consecință, deci mai ridicat, deoarece tehnologiile de fabricație sunt sofisticate, precum am mai spus, sunt detașabile la nevoie, iar aparatul safir chiar are safir industrial în el. Drept urmare, prețul corect este dictat de tehnologie, material, procedurile premergătoare pe care le implică personalizarea și apoi aplicarea unui astfel de aparat dentar și nu în ultimul rând de facilitățile și aspectul estetic pe care le dorește pacientul.

Până la urmă toate aparatele dentare au propriile avantaje și dezavantaje, deci nu vă rămâne decât să fiți informat și să alegeți ceea ce vi se potrivește, inclusiv din punct de vedere financiar.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








12 comentarii:

  1. E destul de scump, multumim pentru informatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. este scump dar cred ca merita un efort pentru cate lucruri rezolva, asa zic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate, pentru mulți dintre noi contează prețul practicat de cabinetele stomatologice, ceea ce nu este chiar bine. Pe de alta parte, am gândit mereu pe principiul "sunt prea sărac ca să îmi permit lucruri ieftine"
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am purtat 6 ani aparat dentar, a fost o perioadă foarte grea pentru mine, dar s-a meritat din plin. Dacă aș da timpul înapoi, aș face același lucru, mi-aș pune aparat dentar, indiferent de cât de greu a fost.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din fericire, nu am avut nevoie de aparat dentar. Eu zic că merită, sunt persoane care chiar au nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred că la un moment dat voi avea și eu nevoie aparat dentar, de aceea mi-e extrem de util acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand stiinta avanseaza la acest nivel ar fi si pacat sa nu uzam de ea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Deși la prima vedere pare scump, eunzoc că își merită banii. Dantura este foarte importantă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarul ca la salariile din Romania, al oamenilor de rand, preturile sunt ceva cam marisoare, dar daca este nevoie faci un sacrficiu, mai ales pentru copii

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma batea si pe mine gandul la un moment dat sa port un aparat dentar ca sa-mi aranjez si eu dantura. Am tot analizat si am abandonat ideea

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am un dinte stramb si as fi avut nevoie de aparat, dar pana la urma l-am lasat asa. Daca cei mici vor avea nevoie, nu voi ezita sa le pun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte utile informatiile pentru cine are nevoie :)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.