joi, 16 iulie 2020

Cauzele căderii părului la bărbați și implantul de păr!

De ce cade părul bărbaților?

Motivul cel mai des întâlnit pentru subțierea sau căderea părului este o afecțiune ereditară cunoscută drept alopecie masculină. Acest lucru se întâmplă adesea treptat, odată cu înaintarea în vârstă și este un proces care se petrece mult mai des la bărbați decât la femei. Genetica este un factor major, așa că, dacă tatăl sau bunicul au avut chelie, este posibil să aveți un risc crescut de a căpăta chelie în timp.

Modificările hormonale

Schimbările hormonale pot fi adesea o cauză frecventă a căderii părului, însă este mai comună la femei. Deși lumea nu face legătura dintre căderea părului la bărbați cu modificările hormonale de la maturitate, compoziția hormonală se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, iar modul în care foliculii răspund la prezența unui hormon numit dihidrotestosteron este un factor important în procesul căderii părului.

Afecțiunile medicale

O serie de boli pot afecta sănătatea părului, cum ar fi infecții ale scalpului, prezența viermilor inelari, boli precum diabetul sau lupusul este posibil să conducă la căderea părului.

Medicamente și suplimente alimentare

Unele tratamentele și medicamente pentru următoarele afecțiuni pot contribui la pierderea părului:

  • artrită 
  • depresie 
  • probleme cardiace 
  • gută 
  • tensiune arterială


Radioterapie sau chimioterapie

Tratamentul cancerului poate provoca traumatisme la nivelul foliculilor și la nivelul capului în general. Când foliculii sunt deteriorați, din păcate, există întotdeauna riscul ca părul să nu mai crească la loc. Dacă ați făcut tratamente pentru cancer și nu mai primiți radioterapie sau chimioterapie, o procedură de implant păr poate fi o modalitate excelentă de a vă reveni încrederea și vitalitatea.

Evenimente stresante sau șoc

Deși se știe în mod obișnuit că progresul lent al căderii părului și al instalării cheliei poate fi accelerat din cauza stresului, ori a evenimentelor traumatice care implică șoc fizic sau emoțional, acest tip de cădere a părului este adesea temporar și poate fi de obicei depășit în mod natural, dar în cazuri extreme, poate fi necesară o procedură de implant de păr.

Anumite coafuri sau tratamente pentru păr

Coafurile care pun părul sub stres pentru perioade îndelungate de timp, cum sunt codițele subțiri și numeroase, duc adesea la un fel de cădere a părului cunoscut sub numele de alopecie de tractare. Tratamentele cu ulei de păr fierbinte pot provoca, de asemenea, inflamația foliculilor care pot duce la pierderea părului.

Cum scăpăm de alopecie ?

Pacienții care sunt candidații ideali pentru operația de restaurare a părului au, de obicei, alopecie masculină. Zonele de cădere a părului trebuie limitate la regiunea frontală și creștet. Zona donatoare ar trebui să fie relativ densă. Pacienții care au în vedere operația de implant de păr trebuie să aibă așteptări realiste în ceea ce privește această procedură cosmetică. Ne pierdem aproape 50% din păr înainte de a observa chelia. Implantul de păr poate restaura o zonă de chelie frontală și va adăuga densitate în creștet, dar nu va reda unui pacient părul la densitatea și forma pe care a avut-o cândva ca adolescent. Cu toate acestea, majoritatea pacienților, candidați pentru procedurile de implant de păr, sunt foarte mulțumiți de rezultatele finale care par naturale cu tehnologia actuală.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet







12 comentarii:

  1. Indiferent de cauza, mi se pare necesar ca si barbatii sa apeleze la implant de par ! Parul intinereste, deci e nevoie de el :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte multa dreptate, mai ales persoanele publice, artistii, cei din media cred ca ar trebui sa aiba grija de aspectul lor! Sau cei la care alopecia intervine la tinerete, ca am vazut si astfel de cazuri...

      Ștergere
  2. Lq fel ca și la femei, sunt o mulțime de cauze. Unele pot fi controlate, altele nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit de multi barbati care apeleaza la implantul de par. E bine ca exista aceasta solutie. Multi barbati sufera de alopecie de tineri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema căderii parului este una destul de serioasa și riști sa ramai chel una-doua. E bine ca sunt soluții, chiar dacă destul de costisitoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, poate pentru barbati chelia nu este asa o nenorocire, dar la femei mi se pare cu mult mai important sa cauti o solutie!

      Ștergere
  5. E foarte bine ca exista acest implant, pentru multi barbati poate reprezenta o problema foarte mare caderea parului, mai ales daca incepe precoce

    RăspundețiȘtergere
  6. Cumnatul meu are facut implant de par si era tare fericit cand a inceput sa aiba din nou par des, sa creasca, si l a lasat mai lung. E bine ca exista solutii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot decat sa ma bucur ca traiesc intr-o era foarte avansata din toate punctele de vedere. Implantul de par este foarte bine venit atat pentru barbati cat si pentru femei.

    RăspundețiȘtergere
  8. În afară de radioterapie și chimioterapie nu știam că aceste afecțiuni determină căderea părului. Adevărul este că nu este deloc plăcut, dar dincolo de aspect, importantă este sănătatea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este un adevarat disconfort sa ramai fara par doar ca in ziua de astazi sunt solutii pentru multe probleme de genul

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu de ce le cade parul dar stiu ca sunt tare inspaimantati de acest lucru! chiar nu este placutnici pentru barbati nici pentru femei!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.