duminică, 19 iulie 2020

Se anulează colaborarea dintre Netflix și producătorii de seriale turcești?

Se anulează colaborarea dintre Netflix și producătorii de seriale turcești?

Gurile rele de pe internet, mai ales din țara aproximativ vecină de peste Bosfor, titrează isteric diverse titluri șoc: Netflix anulează colaborările de până acum? O vorbă românească spune că fum fără foc nu iese, și într-adevăr, Netflix a anulat producerea unui serial, intitulat Iubire 101 (Love 101) și a altor proiecte viitoare, posibil datorită pandemiei, deși la fel de posibil e să fie din alte motive.

De exemplu, serialul Dacă știam atunci ce știm acum / If we knew what we know, a fost anulat chiar în ziua în care trebuia să înceapă filmările, deși Netflix plătise deja 500 de mii de dolari pentru producerea primului sezon. De ce? Scenarista Ece Yorenc explică într-un interviu televizat că la un moment dat Netflix a introdus în serial un personaj cu o altă orientare sexuală decât majoritatea, dar în serial nu existau scene explicite privind acest lucru, ci doar acel personaj recunoștea deschis că el este altfel. Apoi acest amănunt a trebuit aprobat de ministerul turcesc al culturii, care a respins scenariul în versiunea respectivă, cerând să fie scoase mențiunile despre orientarea sexuală din replicile personajului. Drept urmare, Netflix a anulat serialul pe motiv că această schimbare ar însemna o imixtiune cu care conducerea platformei nu poate fi de acord. Ulterior s-a desfășurat o campanie de denigrare a serialului Love 101, care a fost anulat din acest motiv, dar care nu avea nicio legătură cu vreun personaj diferit prin orientarea sa.

Acum, unii, care pretind - justificat sau nu - că știu din surse sigure că Netflix va fi bannat în Turcia au făcut valuri în social media turcească și nu numai. Se anunță că toate colaborările, inclusiv cele trecute vor fi anulate după care urmează o interzicere a Netflix pe teritoriul Turciei. Dacă vă fi așa, urmează să vedem.

Deocamdată, oficial, serialele deja urcate pe platformă vor putea fi vizionate în continuare iar cele care urmau să aibă mai multe sezoane, ca de exemplu The Gift, vor continua și ele.

sursă foto: doyouknowturkey.com

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.