luni, 24 august 2020

Care sunt diferențele dintre anvelopele de vară și cele de iarnă?

Care sunt diferențele dintre anvelopele de vară și cele de iarnă?

E o întrebare la care șoferii începători sau cei care nu au mașină este posibil să nu poată să dea un răspuns complet, pentru că la prima vedere cele două tipuri majore de anvelope arată aproape la fel. Singura diferență vizibilă pentru un novice este adâncimea canelurilor și modelul desenului de pe ele.

Cu toate acestea, profesioniștii anvelopelor vor sublinia că există diferențe în modul în care sunt proiectate treptele anvelopelor, cu canelurile fiecărei tire făcute în așa fel încât să funcționeze optim în condițiile schimbării anotimpurilor (de vară sau de iarnă), dar vor adăuga și faptul că nu aceasta este diferența cu adevărat importantă. Există o diferență pe care nu o poți vedea, dar pe care, fără îndoială, ai identifica-o atunci când efectuezi diverse manevre și când frânezi autovehiculul, numai dacă încerci anvelope iarna.

Deci, care sunt diferențele dintre anvelopele de vară și cele de iarnă? Simplu. Sunt confecționate din tipuri de cauciuc complet diferite, fiecare conceput pentru a funcționa la maxim în condiții de conducere foarte diferite.

Siguranța este mai mare cu anvelopele de vară atunci când este cald


Anvelopele de vară sunt fabricate din compuși special concepuți pentru o utilizare optimă la temperaturi peste 7° C. Acest tip de cauciuc este special alcătuit pentru un mediu mai cald și atât timp cât temperatura rămâne peste șapte grade, anvelopa va funcționa așa cum a fost prevăzut. Dacă folosiți anvelope de vară sub această temperatură (ceea ce o fac majoritatea dintre noi), dintr-o dată, veți observa că se întăresc foarte repede și cauciucurile mașinii dvs. nu mai sunt la fel de eficiente ca vara.

Anvelopele de iarnă oferă siguranță mai mare atunci când este frig


Reversul este valabil pentru anvelopele de iarnă când le folosiți vara, deoarece sunt concepute special pentru a fi utilizate la temperaturi sub 7° C. Este greșită concepția este că anvelopele de iarnă sunt făcute ca să rulați dacă afară e zăpadă, ele sunt menite să fie eficiente atunci când este frig. Aceste anvelope au fost create pentru a răspunde pozitiv în condiții de vreme rece, păstrându-și suplețea și caracteristicile la temperaturi joase.

Deci, de ce se schimbă la anvelopele iarna? Deoarece compușii de cauciuc folosiți pentru anvelopele de iarnă fac ca siguranța în rulare să fie mai mare când temperatura este de 7° C sau mai rece. Și în cazul în care ninge, anvelopele de iarnă vă ajută mult mai bine să faceți față condițiilor meteorologice nefavorabile decât pneurile de vară, ceea ce vă permite să continuați să conduceți în siguranță.

Cert este că nu zăpada este motivul principal pentru care milioane de șoferi din nordul Europei apelează la anvelopele de iarnă în fiecare an, ci temperaturile mici din acest anotimp. Poate unii dintre dvs. știu că în țările mai sudice, unde nu se cer obligatoriu anvelope de iarnă, dacă temperaturile scad mult și ninge, fie cât de puțin, traficul este aproape paralizat, școlile se închid, totul se oprește în loc până când vremea se îndreaptă, de obicei în câteva zile.

Din fericire, la noi în țară legislația este de așa natură încât pentru siguranța tuturor factorilor implicați, posesorii de autovehicule trebuie să schimbe cauciucurile când temperaturile scad și trebuie să folosească lanțuri pe anvelope atunci când este polei sau chiar îngheț. Poate că e un efort suplimentar, dar cel mai important este să rulăm în condiții optime, în orice anotimp.

Așadar, înainte de a vă ura drumuri bune, vă recomand un site bine aprovizionat, Anvelostar Anvelope, de unde puteți cumpăra în fiecare an cauciucuri noi și ieftine pentru mașina dvs.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








11 comentarii:

  1. Multumim pentru info, util articolul tau. Soțul meu se ocupa de asta, il pun un tema.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu schimbam si noi cauciucurile in functie de sezon

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa avem în vedere neapărat aceste aspecte. 😊

    RăspundețiȘtergere
  4. In ultimii ani m-am mai familiarizat cu aceste aspecte! Mersi pentru informatiile in plus. E important sa avem grija de siguranta noastra, dar sa ingrijim si masina alegand anvelope corecte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deși nu conduc, știu de la băieții mei cât de important este să circuli cu cauciucurile potrivite anotimpului - vară/iarnă. Siguranța trebuie să fie pe primul loc atunci când plecăm la drum cu mașina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am permis, dar știu ca acest aspect este important și avem grija ca mașina familiei sa fie "încălțat" asa cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar au preturi bune pe site. O să îi trimit link-ul soțului meu, el se ocupă de astfel de achiziții.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este esential sa schimbam anvelopele vara si iarna. E vorba de siguranta, care ar trebui sa fie primordiala.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buuun‼️‼️‼️de un asa articol multa lume are nevoie. Sper sa il citească șoferii si sa facă alegerile potrivite ‼️‼️‼️

    RăspundețiȘtergere
  10. Daaaa! Si noi le schimbam primavara si la icneputul eirnii. Altfel nu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie sa recunosc ca m-a preocupat si pe mine acest aspect si am tot citit despre asta doar ca raspunsul final tot sotul il are

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.