joi, 27 august 2020

Cum eviți participarea la un eveniment în pandemie

Cum eviți participarea la un eveniment în pandemie

Pandemia asta a stricat multe planuri, mai ales în ceea ce privește evenimentele stabilite de multă vreme, pentru care oamenii au plătit deja avansul cu un an sau doi în urmă. Și nu mă refer la o simplă aniversare, deși la o vârstă rotundă, parcă-ți pare rău că ești nevoit să marchezi momentul doar în familie și eventual cu câțiva buni prieteni acasă, ci mă refer la o nuntă, un botez, un banchet de sfârșit de liceu, etc.

Dacă ești posesorul unei invitații la un astfel de eveniment, te înțeleg: ai vrea să participi, dar te temi, ori că nu știi cât de bine se pricep organizatorii să evite riscurile, ori pentru că nu vrei nici să-ți iei vreo amendă, sau mai rău, chiar vreun virus. În acest caz ai la îndemână câteva variante de a evita elegant participarea fizică, în plus, achitându-te de obligațiile sociale și morale ale unui astfel de eveniment.

1. Trimite un card cadou


Este o variantă foarte potrivită pentru o nuntă ori un botez. Tinerii căsătoriți oricum au nevoie de ceva cu care să pornească în viață, așa se spune, și poate chiar vor fi mai mulțumiți dacă în aceste vremuri nu vei fi prezent decât cu un dar sub formă de card cadou, cu o sumă pe care o consideri tu potrivită în funcție de cât de apropiat ești de miri.

2. Intră online în direct


Dacă este vorba de un prieten apropiat sau o rudă, iar evenimentul la care te-a invitat nu ți se pare atât de important încât să oferi ceva, dar nici să-l ignori cu totul, fii alături de sărbătorit prin prezența online. Acum se fac ședințe online, cursuri școlare online, vânzările online au crescut, de ce să nu vină și vremea evenimentelor ținute online? Desigur, glumesc, dar nu se știe ce ne aduce ziua de mâine.

3. Cumpără un cadou deosebit


Mie personal mi se pare metoda cea mai potrivită, nu doar în pandemie, ci oricând nu poți sau nu dorești să participi fizic la un eveniment, dar nici nu vrei să strici relația cu cel sărbătorit. Un cadou special, alături de o felicitare scrisă de mână (da, e mai personalizată așa) și un buchet de flori cu aranjament special va fi o surpriză plăcută pentru oricine. Și dacă tot a venit vorba, eu aș recomanda să cumperi cadouri online de pe giftexpress.ro pentru că găsești atât cadouri pentru doamne, cât și pentru copii sau domni, cadouri office ori cadouri de casă nouă.

Nu trebuie să trimiți cadouri scumpe. Bugetul este ceva ce toată lumea ia în considerare și nu trebuie să te simți obligat să trimiți ceva ce nu îți poți permite. Desigur, nimeni nu ar refuza o bijuterie scumpă, un card sau un plic consistent drept cadou, dar știm cu toții că până la urmă gestul contează și faptul că prietenii ne sunt alături în orice mod este posibil, chiar dacă nu ne-au onorat cu prezența. Și poate că în ziua de azi, acest lucru este o dovadă în plus de grijă față de cei dragi.

Este în regulă să refuzi o invitație de nuntă, aniversare ori botez dacă nu te simți confortabil să ieși în această perioadă alături de mai mulți invitați sau să nu trimiți un cadou dacă nu îți poți permite acum. O vei face mai târziu, dar cel mai important este să sărbătorești persoana care te-a invitat, indiferent în ce mod alegi să faci asta.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








8 comentarii:

  1. Noi am refuzat sa mergem si am trimis cadouri/bani prin diverse metode, chiar daca se exegereaza cu acest virus consider ca totusi ar fi bine sa fim precauti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Destul de complicat cu evitarea participării la un eveniment, dar ce bine că există aceste opțiuni la îndemână. Mai greu cu evenimentele de familie.
    Să sperăm totuși că vom scăpa de această situație.

    RăspundețiȘtergere
  3. Perioada asta mai mult arati ca iti pasa cu absenta, decat cu prezenta, in opinia mea. Nu am avut evenimente importante, din fericire :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Din fericire nu am avut evenimente unde trebuia să merg, dar e chiar util ceea ce ai prezentat

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi nu am reușit să evităm evenimentele. Oricum, ai fost destul de restrânse și ne-am simțit bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte utile sfaturile. La unele nici nu m-am gandit. Am avut un singur eveniment la care a trebuit sa fiu prezenta si chiar m-am mai deconectat un pic

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate recomandari foarte bune! Trebuie sa fim pregatiti pentru orice situatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Niște recomandări utile, însă acum depinde cât de important este evenimentul dacă mergi sau nu. :)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.