joi, 1 octombrie 2020

Casa fără etaj, mai rentabilă - află cum și de ce



Îți proiectezi în minte casa mult dorită. În cele mai multe dintre cazuri vorbim despre proiecte îndrăznețe și mărețe, despre cât mai mult spațiu, camere mari, bine luminate, dar mai degrabă scăldate în multă lumina naturală, cu spațiu verde adică o mică grădină, cel puțin. În realitate, constați că o casă mică va fi una mai rentabilă. Iată de ce.

Casa fără etaj nu este un compromis

Dacă răsfoiești puțin catalogul de proiecte case fara etaj de la Smart Home Concept spre exemplu, îți dai seama că astfel de construcții sunt chiar interesante, pot avea arhitectură modernă și vizual și din punct de vedere al compartimentării pot fi o încântare.

În general, când vorbim despre o casă fără etaj vorbim automat și de avantaje precum:

Eficienţă energetică

Gândește-te că la capitolul consum de resurse pentru a asigura confortul termic al casei nu mai este necesară încălzirea la etaj. Aerul circulă mai rapid, în mod firesc, în camerele alăturate.

Costuri mai rentabile

Atât din punct de vedere al construcției în sine, mai ales că este exclusă scara de acces între etaje, cât și din punct de vedere al întreținerii vorbim despre costuri mai mici. În plus, există posibilitatea de a proiecta camerele mai generos ca spațiu și ca înălțime de asemenea, pentru ca spațiile să fie luminoase și aerisite.

Varianta ideală pentru cei cu copii sau membri de familie în vârstă

În funcție de cazul fiecăruia, inexistenţa vreunui nivel la casă înseamnă un avantaj pentru cei mai în vârstă, pentru cei cu copii mici și mai ales pentru persoanele cu dizabilități. Scara de acces impune adesea probleme legate de siguranță, dar și de estetică.

Ulterior, pot fi decise extinderi ale casei fără etaj, iar costurile pot fi rentabile dacă alegerea este despre mansardă spre exemplu. În funcție de poziția casei ar fi păcat totuși să ratezi priveliștea, dacă nu ai un nivel la înălțime.

Așadar, casa fără etaj este ideală mai ales pentru cei care au o suprafață de teren generoasă și își permit deci să aibă o casă cu o amprentă mare. Diferențele de costuri nu sunt foarte mari, dacă ne gândim că ce economiseşti cu o casă cu etaj echivalezi cu amprenta la sol mai mare și cu un acoperiș mai extins. Dacă casele din zonă sunt fără etaj, cu atât mai mult vei înclina spre o astfel de opțiune.

Descoperă catalogul de proiecte de la smarthomeconcept.ro și decide ce casă îți este pe plac, dar ține cont și de bugetul disponibil.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








7 comentarii:

  1. sincer, mi-as dori orice tip de casa, numai casa sa fie! adevarul e ca da, privind in perspectiva, mi se pare mai practica

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am casa ceva mai mică și am și etaj. Cumva îmi plac mai mult casele cu etaj, mai ales cele care au scară interioară so sunt destul de aerisite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna bine si ideea de casa fara etaj. Nu m-as fi gandit la aceste lucruri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am optat pentru etaj...daca as fi avut mai lut teren probabil ca alegeam varianta fara :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ai teren mult, mi se pare varianta ideala o casa fara etaj. E mai usor si mai ieftin de incalzit si de intretinut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincera sa fiu si eu mi-as dori o casa fara etaj. Asta ar presupune ca terenul sa fie ceva mai mare, dar am cateva avantaje daca merg pe varianta asta

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.