vineri, 17 decembrie 2021

Piese auto originale reciclate din dezmembrări auto

Piese auto originale reciclate din dezmembrări auto




Dezmembrarea vehiculelor uzate se face pentru piese de schimb deoarece la sfârșitul duratei de viață utilă, vehiculele au valoare ca sursă de piese de schimb și acest lucru a creat o adevărată industrie de dezmembrare auto. Această veritabilă reciclare a vehiculelor uzate a avut loc întotdeauna într-o oarecare măsură, dar în ultimii ani se pare că până și producătorii s-au implicat în acest proces. Chiar dacă o mașină se află la sfârșitul duratei de viață, aproximativ 80% din vehicul poate fi reutilizat sau reciclat și este nedrept că dezmembrările auto sunt încă ignorate de mulți posesori de automobile.

Pe de altă parte, folosind piese reciclate, mai degrabă decât fabricând altele noi, se pot economisi aproximativ 80 de milioane de barili de petrol pe an, în toată lumea. În plus, optarea pentru fier vechi, mai degrabă decât prelucrarea pieselor noi din minereu, reduce poluarea atmosferică generată de o oțelărie cu până la 86%.

Cum se dezmembrează o mașină  


În principiu, mașinile vechi se duc într-un parc auto unde are loc selecția pieselor de valoare. Mai întâi se îndepărtează substanțele potențial periculoase, precum lichidul de frână, combustibilul, uleiul de motor, etc. Apoi modulele electronice, alternatoarele, motoarele de pornire chiar și motoarele sau transmisiile complete, se îndepărtează dacă sunt încă funcționale și pot fi vândute profitabil, fie ca atare, dacă mașina nu a fost utilizată intens sau pentru multă vreme, fie în stare recondiționată. Deși această selecție se face manual, ceea ce înseamnă o forță de muncă remunerată, acum există și tehnici automatizate care îndepărtează elementele reciclabile din mașini în mod automat.

Practic, la final rămâne carcasa mașinii, care este apoi zdrobită plat, sau tăiată în cuburi, pentru a facilita transportul economic în vrac la un tocător industrial unde vehiculele sunt reduse în continuare la bucăți de metal de mărimea unui pumn. Sticla, plasticul și cauciucul sunt îndepărtate din amestec, iar metalul este vândut la tonă fabricilor de oțel pentru reciclare. Așadar, aproape nimic nu se pierde.

Piese auto originale reciclate din dezmembrări auto


 Ce avantaje aveți cumpărând piese din dezmembrări auto online


Piesele auto din dezmembrări se găsesc de cumpărat în parcurile auto, dar ele se găsesc și pe internet. Dacă alegeți cea din urmă opțiune, veți avea unele avantaje precum:
- economisiți timp și nici nu vă plimbați pe drumuri de la un parc de dezmembrări la altul, pentru că ceea ce vă trebuie dv. se găsește cine știe unde, în alt județ.
- este mult mai comod, chiar dacă așteptați 2 zile să vină coletul la ușă.
- magazinele online sunt disponibile non-stop, nu depindeți de un program și nu riscați să ajungeți prea târziu și parcul să fie deja închis.
- dacă vă puneți problema siguranței, ar trebui să aveți în vedere un site de dezmembrări auto cu vechime, care oferă detalii și poze clare de produs, care are la pagina de contact toate datele firmei, adresă de email și număr de telefon.

Un astfel de site este dezmembrări-piese-auto.ro. Acesta oferă piese reciclate originale din dezmembrări auto pentru peste 40 de mărci de autoturisme, fiecare cu diverse modele și ani de fabricație. Piesele se pot livra în 24 de ore, site-ul oferă garanție și factură, așadar există siguranța că luați ceea ce aveți nevoie și că piesa este funcțională.

De exemplu, ca să ajungeți la piesa de care aveți nevoie, să zicem o planetară de Renault Megane, din pagina de start mergeți la marca Renault, alegeți anul de fabricație, apoi modelul de mașină și combustibilul cu care rulează, după care căutați în pagină ce piese auto există pentru modelul dv. Sau, mai simplu, puneți în caseta de căutare denumirea piesei de care aveți nevoie și marca mașinii - planetară stânga Renault Megane 2005, să zicem - și alegeți de acolo ceea ce vi se potrivește.

Personal, dacă nu aveți o anumită preferință pentru un parc de dezmembrări auto fizic, eu recomand achiziționarea de piese reciclate originale online, datorită comodității achiziției și a economiei de timp, combustibil și bani.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






4 comentarii:

  1. Foarte interesant, o sa ma uit si eu pe site ul lor, m ai facut tare curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deși nu mă pricep la mașini de nicio culoare, am învâțat măcar teoretic de la băieții mei că este foarte important să schimbi piesele la timp. Iar piesele de la dezmebrări sunt uneori foarte bune și reprezintă soluții ideale

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noi am avut mai demult un accident si ne-a ajutat sa apelam la piese auto reciclate!! Am economisit multi bani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi se pare extrem de util un astfel de site dat fiind faptul ca mereu este nevoie de cate o piesa pe care o poti gasi cu usurinta online si la un pret accesibil

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.