marți, 2 ianuarie 2024

Tărâmuri nelegiuite - episoadele 1-5 rezumat

Tărâmuri nelegiuite - episoadele 1-5 rezumat





Tărâmuri nelegiuite - episodul 1 rezumat
Suntem în Turcia, anul 1939, în localitatea Zonguldak. Davut lucrează ca miner într-una din minele de cărbune ale orașului împreună cu tatăl și frații săi, împreună ducând o viață modestă alături de mama sa și de fratele mai mic, în vârstă de 6 ani. Într-o dimineață, când au intrat în tura de zi, 9 persoane și-au pierdut viața din cauză că se surpase tavanul galeriei în care lucrau. Printre ei se afla și tatăl lui Davut. Malik Bey, care este proprietarul minei, este responsabil pentru decese, dar în ciuda tuturor avertismentelor, acesta nu și-a luat nicio precauție. În timp ce Malik Bey, care duce o viață ușoară alături de fiicele sale Gülfem, Behice și Fikriye, scapă ușor de acuzații, Davut decide să facă el însuși dreptate și ia măsuri.

Tărâmuri nelegiuite - episodul 2 rezumat
Davut, după ce l-a împușcat pe Malik Bey, vrea să se predea la poliție, dar frații săi Celal și Eyüp se opun. Drept urmare, îl lovesc pe Davut ca să rămână inconștient și îl ascund într-o peșteră, dar peștera respectivă este unul dintre locurile în care trăiește ca un fugar banditul Çolak, care fusese angajat anterior de Malik Bey pentru a-l ucide pe Davut. Gülfem o presează pe mama Fatma să-l predea pe Davut, dar când află de la ea că micuța Elif a murit din cauza tatălui ei, este derutată și părerile ei despre propriul tată încep să se schimbe.

Davut, rămas la mâna lui Çolak, reușește să scape de acesta și se predă comandantului jandarmeriei, Sezai. Deși recunoaște că l-a împușcat pe Malik Bey, nu este crezut pentru că mama lui, Fatma Ana, venise deja cu arma fiului său susținând că ea l-a împușcat pe Malik. Când Sezai o confruntă pe Gülfem, care fusese martor ocular la eveniment, aceasta neagă că Davut l-a împușcat pe Malik Bey. Malik, revenit din spital, spune că nu va înainta plângere nici împotriva lui Davut și nici a mamei sale. Dar pentru asta, Davut trebuie să îndeplinească o sarcină imposibilă...

Tărâmuri nelegiuite - episoadele 1-5 rezumat


Tărâmuri nelegiuite - episodul 3 rezumat Pentru a-l salva din mâna lui Çolak, Gülfem îi cere socoteală tatălui ei, că de ce nu a informat jandarmeria. Malik Bey, pe de altă parte, este uşurat de moartea lui Çolak, deoarece banditul știa un secret urât care i-ar fi putut schimba radical viaţa. Aflând că tatăl ei o va mărita pe Gülfem cu Ali Gelik, Yavuz face un plan prin intermediul lui Asude pentru a-l descuraja pe Ali Gelik să accepte mariajul. Gülfem, care nu vrea să se căsătorească cu Ali, îl confruntă și îi spune deschis că nu-l vrea de bărbat. Cu toate acestea, Ali, care nu a fost niciodată respins de vreo femeie, se va simți rănit în orgoliul său masculin.

Davut, care a fost avansat pe funcția de maistru de către Malik Bey, dorește să îmbunătățească drepturile muncitorilor și se confruntă încă o dată cu patronul. Mai mult, acesta are de gând să scoată familiile muncitorilor decedați din casele lor și să aducă acolo muncitori noi. Gülfem decide să acționeze împreună cu Davut pentru a-i ajuta pe bieții oameni rămași fără capi de familie, dar dificultățile cu care se va confrunta îi vor arăta o realitate crudă pe care nu a cunoscut-o niciodată.

Tărâmuri nelegiuite - episodul 4 rezumat
Davut este dus la spânzurătoare pentru că lucrează pentru Kasapoğlu, care a furat armament, dar cineva la care se așteaptă cel mai puțin îi va veni în ajutor în ultimul moment. Soțiile minerilor decedați sunt de acord să lucreze în mină. Acum Gülfem trebuie să-și țină promisiunea față de tatăl ei și să se căsătorească cu Ali Gelik. În timp ce Davut se gândește cum să împiedice această căsătorie în seara logodnei, el află că Kasapoğlu l-a atras într-o capcană pe Ali și îl va ucide pe drumul de întoarcere de la ceremonia de logodnă. Ce nu știe Kasapoğlu este că și Gulfem se va afla în mașină...

Tărâmuri nelegiuite - episoadele 1-5 rezumat


Tărâmuri nelegiuite - episodul 5 rezumat
Malik Bey, care l-a văzut pe Davut cu fiica sa Gülfem, îl concediază. Davut, se ceartă cu Kasapoğlu, și ajunge într-o fundătură. Nu va mai putea să vândă cărbunele lui Malik Bey și să distribuie banii muncitorilor. Celal îl acuză pe fratele său că a procedat iresponsabil și că nu și-a respectat promisiunea față de ei. Atunci, vrea să meargă la Kasapoğlu ca să continue afacerea cu cărbune, dar acesta nu-i dă un răspuns clar. Ca ultimă soluție, Celal bate la ușa lui Ali.

Între timp, Kasapoğlu o răpește pe Gülfem, o aduce la ferma lui și îi spune lui Davut minciuna că a răpit-o pe fată pentru el. Nu există nicio îndoială despre fericirea lui Davut cu Gülfem, care s-au căsătorit religios deja, dar Ali Gelik nu va renunța ușor.

Aceste rezumate se referă la durata unui episod turcesc, de cca 2 ore și jumătate fără reclame.


a fost: prezentarea serialului Tărâmuri nelegiuite                                     urmează: Tărâmuri nelegiuite - rezumat ep. 6-10

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Tărâmuri nelegiuite-prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.