marți, 2 ianuarie 2024

Tărâmuri nelegiuite - serial turcesc, prezentare



Tărâmuri nelegiuite - serial turcesc, prezentare
sursa foto dizilah.com




Titlul original: Kanunsuz Topraklar
Traducere - Tărâmuri nelegiuite
Gen: dramă, romantism, istorie
Episoade: 16 (în serialul original fiecare episod are 150 minute, fără reclame)
Producător: Gold Film, Turcia 2021-22
Rețeaua de distribuție: Fox TV Turcia, care este și deținătorul drepturilor de autor
Regia:Faruk Teber (episoadele 1-6), Yasin uslu (episoadele 3-6); Cevdet Mercan (episoadele 7-16)
Scenariul: Zulkuf Yucel (episoadele 1-6); Zehra Gulenay Yucel (episoadele 1-6); Can Sinan (episoadele 7-16)
Locații de filmare: Istanbul, Zonguldak
Distribuția: Murat Daltapan, Esra Bilgic, Serdem Pacal, Necip Memili

Serialul se difuzează pe KanalD din ianuarie 2024.

Rezumat
Povestea are loc în anii 1940 în Turcia.

Davut (Ugur Gunes) este un tânăr care duce o viață modestă alături de frații și părinții săi. Lucrează ca muncitor la o mină de cărbune împreună cu familia. Este neînfricat și nu poate suporta nedreptatea.

Într-o zi, se întâmplă o tragedie la mină din neglijența șefului. Deși plouă mult, proprietarul minei, Malik (Murat Daltapan), nu ia în serios avertismentele și obligă muncitorii să continue să lucreze. Minerii rămân blocați în subteran și mulți dintre ei mor când tavanul se prăbușește. Chiar dacă proprietarul poartă întreaga responsabilitate pentru această tragedie, el amenință muncitorii că nu le acordă despăgubiri. Davut nu poate suporta această nedreptate și decide să se ridice împotriva acestei tiranii. El este hotărât să meargă la oficialii orașului și să-i informeze despre ce s-a întâmplat în mină. În drum spre oraș, se întâlnește întâmplător cu fiica lui Malik, Gulfem (Esra Bilgic).

Gulfem este o tânără frumoasă care a crescut într-o familie bogată fără să cunoască realitățile dure ale vieții. Ea trăiește fericită împreună cu tatăl și cu cele două surori ale ei.
Gulfem este puternică, încăpățânată și curajoasă, fiind mereu împotriva prejudecăților cu privire la femei, lucru ce o deosebește de alte fete. Gulfem, inițial, își susține tatăl și nu înțelege rezistența muncitorilor. Sora ei mai mică Fikriye (Serdem Pacal), în schimb, citește mult și, din acest motiv, nu este de acord cu atitudinea nepăsătoare a tatălui ei față de oamenii săraci.

La început, Gulfem se opune ferm lui Davut. Ea îl consideră indisciplinat, neascultător și nepoliticos. Cu toate acestea, pe parcurs, începe să-l admire deoarece află mai multe despre el.
Între timp, Malik vrea ca fiica ei Gulfem să se căsătorească cu un bogat miner șef Ali (Necip Memili).

Povestea din serialul TV Tărâmuri nelegiuite (Kanunsuz Topraklar) este despre o dragoste imposibilă dintre Davut, care lucrează ca muncitor la mina de cărbune, și Gulfem, care este fiica proprietarului minei. Oare Davut îl va ucide pe Malik și se va răzbuna pe sora lui? Se vor îndrăgosti Davut și Gulfem unul de celălalt, chiar dacă provin din medii diferite? Va apăra Davut cu succes drepturile minerilor?





Alte episoade din acest serial: Tărâmuri nelegiuite rezumat ep. 1-5, Tărâmuri nelegiuite rezumat ep. 6-10, Tărâmuri nelegiuite rezumat ep.11-16 



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.