luni, 3 martie 2014

Cavalerul noptii, rezumate episoadele 14 - 20





Episodul 14 - sezonul al doilea


Cavalerul noptii
Gonzalo caută răspunsuri privind originile sale după ce descoperă că mai-marele Madridului, Comisarul, este fratele său. Augustine încearcă să-l protejeze pe Vulturul Roșu/Cavaler ascunzând adevărul, dar îl conduce pe Gonzalo la mormântul mamei sale adevărate, pentru a afla un secret lăsat de ea înainte de a muri. În acest timp Cipri este arestat și torturat. În incident era implicat și Alonso, care este ajutat de Margarita să evadeze. Juan cere Catalinei mâna Margaritei, dar medicul are o surpriză pentru ei.

Citește și: 
- prima parte a prezentării: Cavalerul nopții, 1
- rezumatele episoadelor 1 - 6, 7-13,14-20, 21-25 

Episodul 15


Gonzalo, ajutat de Satur, caută urmele familie sale în orfelinatul din sat, dar cineva îl împiedică să afle niște adevăruri arzând documentele. Totuși Cavalerul nopții găsește un indiciu din trecut: un medalion despre care mama sa vorbește într-o scrisoare. Margarita îi cunoaște pe părinții lui Juan care se împotrivesc nunții pentru că el este un om de rând. Cardinalul Mendoza și comisarul mai inventează o taxă ca să strângă bani pentru ascensiunea acestuia în ierarhia papală. Această nouă taxă generează revolte în rândul populației sărace. Martin, nepotul lui Catalina, va fi unul din capii revoltelor. Marchiza încearcă s-o cupleze pe Irene cu comisarul.

Episodul 16


Cavalerul noptii
Gonzalo este suspectat de către Alonso că el e cavalerul nopții, și hotărăște să-i ascundă acest lucru fiului său, dar în încercarea de a-și demasca tatăl, el își pune viața în pericol. Mai mult, el încearcă să găsească medalionul bunicii sale. Gonzalo pleacă în locurile petrecute în copilăria sa. Sora Estuardei este răpită și torturată, dar reușește să evadeze și ajunge acasă. Are loc o serie de răpiri care culminează cu aceea a Margaritei. Cavalerul și Satur sunt plecați și cei de acasă cred că nu-i vor mai vedea niciodată. Cardinalul Mendoza îl amenință pe rege cu dezvăluirea unor secrete întunecate legate de monarhie, dacă nu-l ajută să ajungă papă. În acest timp, Irene, nepoata cardinalului, descoperă cu ajutorul marchizei plăcerile de la curte.

Episodul 17


Margarita și alte femei răpite urmează să fie vândute ca sclave în harem. Ea face o criză de furie în fața răpitorilor ei și încearcă să evadeze. Astfel atrage atenția cumpărătorului și acesta o ia pentru harem. Disperați, cavalerul nopții și Satur o urmăresc pe Margarita și dau peste o grupare secretă care se ocupă cu comerțul cu sclavi. Între timp Juan se folosește de contactele sale pentru a-și găsi logodnica. Infiltrarea în grupul clandestin va duce la aflarea sorții femeilor răpite. La palat  Irene descoperă frumusețea lumii de afară cu ajutorul lui Martin. Dar nu vrea să meargă și în grădină, să afle că grădinarul nu este tocmai omul fermecător pe care credea că-l cunoaște. Pe de altă parte, comisarul, influențat de marchiză, se gândește din ce în ce mai mult la o nuntă cu frumoasa nepoată a papei.

Episodul 18


Cavalerul noptii
O epidemie de variolă izbucnește în oraș. Estuarda se molipsește de la Gabi și Satur. Copilul își disprețuiește tatăl chiar dacă acesta vrea să-l vadă fericit. La palat marchiza nu se simte bine și se bănuiește că a rămas însărcinată. Disperată că Juan nu dorește un avort, va căuta alte metode să scape de sarcină. Nuno o insultă pe Estuarda, mama lui Gabi. Băiatul îl provoacă la duel pe fiul marchizei, dar pentru că el nu știe să mânuiască sabia, va merge Alonso în locul lui. Cipri are halucinații. Ines, constrânsă de cardinal, va fi nevoită să asculte ordinele pentru a obține informații confidențiale despre rege. Cardinalul și cavalerul nopții ajung să aibă același scop: găsirea medalionului pentru a cunoaște adevărata origine a eroului.

Episodul 19


La palat se pregătește o întâlnire importantă: marchiza și cardinalul vor primi vizita inchizitorului general. Totul se complică deoarece se încearcă otrăvirea inchizitorului. Comisarul se pune la dispoziția Lucreției să găsească vinovatul. În acest timp Gonzalo și Satur descoperă că mormintele sunt profanate, ceea ce duce la concluzia că se face comerț cu cadavre furate, adică există afaceri și mai tenebroase decât cele descoperite până atunci. Cavalerul merge la o mănăstire ca să caute adevăratele sale origini. De la un călugăr află că bijutierul care a făcut medalionul mamei sale se află internat într-un azil de nebuni periculoși. 

Episodul 20


Cavalerul noptii
Cavalerul pleacă în căutarea bijutierului din azilul de nebuni, dar ca să ajungă acolo trebuie să treacă printr-o pădure despre care se spune că este blestemată. Pentru a-l însoți pe cavaler, Satur trebuie să-și depășească temerile. Amândoi vor găsi un loc șocant și un peisaj sinistru. Între timp Margarita continuă pregătirile de nuntă cu Juan. Catalina îi sugerează să poarte rochia de mireasă purtată de Cristina la nunta ei cu Gonzalo. Dar când o vede îmbrăcată mireasă, vechi sentimente, crezute uitate, revin la suprafață. Comisarul le salvează pe marchiză și pe Irene din ceva ce pare mai mult decât un simplu jaf. Cardinalul înfuriat, îl însărcinează pe comisar cu găsirea celui interesat de a-i face rău nepoatei sale.


Orice neconcordanțe care pot să apară între rezumatele de pe acest blog și acțiunea reală din serial se datorează site-ului spaniol de unde traduc aceste rezumate. Vă mulțumesc pentru înțelegere!


Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




13 comentarii:

  1. Doamne cat iubesc acest serial,sper sa nu pierd nici un episod !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci te rog sa ma corectezi cand gresesc la rezumate. Eu nu-l urmaresc pt ca nu am timp, dar traduc din spaniola (cu google, iti dai seama! :) ) si nu cred ca-mi iese exact ceea ce trebuie. Dau traducere in romana, engleza si uneori italiana ca sa inteleg sensul propozitiei.

      Ștergere
    2. Ai gresit la episodul 17 nu atunci e cu variola pe la ep..15 nu mai prea tin minte.,) in episode ai sarit mule parti.dar iti multumesc pt. efortul facut.

      Ștergere
    3. Cum ziceam mai sus, eu nu ma uit la acest serial pt ca nu am nici cum (nu am tv in timpul saptamanii - locuiesc in alta parte decat acasa, si nu am televizor la locuinta de serviciu, care nu este a mea), nici timp sa-l vad sambata dupa amiaza nu am. Eu traduc rezumatele asa cum apar ele pe un site spaniol.

      Imi pare rau pt neconcordante, dar nu-mi apartin.

      Ștergere
    4. Aha.....dar de ce mai postezi?

      Ștergere
    5. pt cititorii mei, de ce crezi ca-si face lumea blog? ca se citeasca doar ei ? :))) :D

      Ștergere
    6. Citestel tu!nu?:-@eee! (flavian){10ani}

      Ștergere
    7. atunci nu l-as mai scrie pe internet, de fapt, nu l-as mai scrie deloc. Da' de ce nu esti atent la orele de gramatica? mmm? :P

      Ștergere
    8. E foarte frumos CAVALERUL NOPTII! Fe;icitari si iti multumesc ca leai pus :) :P ;) :D <3

      Ștergere
  2. Sincer, imi place dar mai scap cate un episod!
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. salutare tuturor imi place la nebunie acest serial vreau sa ma uit de la inceput dar nul gasesc pe net cu subtritare romana voi cum il vizionati doar pe televizor puteti sa mi dat linkul de pe net unde as putea viziona cu subtritare romana va rog frumos din toata inima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca se gaseste pe internet, din pacate :( doar la tv, la National tv in reluare sambata dupa amiaza (sau cel putin asa era mai demult - eu nu il urmaresc deloc pt ca nu am timp)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.