marți, 17 decembrie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 94




Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 94 


  În care averea lui Ibrahim se vinde la piață, Suleyman se supără pe Barbarossa iar Diana jură credință sultanei Hurrem până la moarte.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 95 


Lutfi Pașa îl informează pe sultan că domnitorul Petru Rareș nu plătește tributul, iar acesta poruncește să i se ia capul dacă nici când Lutfi va merge personal să colecteze taxa, aceasta nu va fi plătită. Diana îl omoară pe Șahin prin intermediul boierului Cafer, care are poruncă s-o omoare și pe ea. O atacă, dar femeia țipă în așa fel încât este auzită de Hurrem și de Sumbul. Are loc o altercație între cei 4, Diana îl înjunghie pe Cafer salvând-o pe Hurrem, apoi leșină, fiind rănită. Când își revine, îi va spune sultanei adevărul despre ea, cum a vrut s-o omoare la hammam și a oprit-o Sumbul dar și despre ceva ce i-ar fi fost pus în fumigații ca s-o otrăvească.    

Mahidevran - Suleyman Magnificul episodul 94În harem au loc schimbări. Suleyman, la sfatul lui Șah, îl numește pe Mercan în locul lui Șahin, fără ca Hurrem să afle, iar când aceasta se pregătea să pună pe cineva devotat ei, tocmai află că nu se mai poate. Se enervează pe sultan când acesta îi reproșează că haremul nu este bine condus și-l consideră pe el vinovat de toate cele întâmplate.

Cadiul organizează vânzarea lucrurilor lui Ibrahim în piață. Mahidevran este nemulțumită de pretențiile Gabrielei care nu mai contenesc, și pe care Mustafa i le îndeplinește. Până la urmă încearcă să-l distragă pe fiul său de sub influența frumoasei genoveze, cerându-i lui Fidan să-i găsească o kadînă. Hurrem observă că Mehmet este interesat de verișoara sa, Esmahan, însă acesta nu recunoaște decât că ar considera-o ca pe o soră.

Mihrimah - Suleyman Magnificul episodul 94
Mihrimah este  nemulțumită de răceala cu care o tratează Bali bey, și chiar îi va scrie o scrisoare, în care el îi spune direct că ține la ea așa cum prețuiește pe oricare alt membru al dinastiei, dar că nu are alt fel de sentimente. La Manisa Mustafa se sfătuiește cu Barbarossa, apoi apare în fața soldaților însoțit de acesta și le mărește solda ienicerilor. Când Suleyman va afla despre aceste fapte, se va arăta foarte neplăcut surprins, mai ales de apropierea lui Barbarossa de fiul său, pe care o va considera ca un fel de trădare. Hurrem profită de împrejurare ca să-i amintească sultanului ce iubit este Mustafa de către armată. Mai târziu, Diana îi va jura credință sultanei Hurrem până la moarte.


sultana Șah - Suleyman Magnificul episodul 94
Șah o avertizează pe Hatice că vânzarea lucrurilor lui Ibrahim nu va fi de bun augur și că în curând va ieși la iveală că ea deține sume importante de bani, pe care nu le va putea justifica. De altfel, atât Rustem, Nigar cât și Ayaz Pașa se află în căutarea averii lui Ibrahim sau au unele informații despre aceasta. Sultana Șah se teme și că averea lui Ibrahim va avea impact asupra carierei soțului său, Lutfi Pașa și îi mărturisește sorei sale că nu se simte în siguranță știind că averea este în acea casă. Atunci aurul va fi încărcat în căruțe, pe care le va vedea Suleyman care astfel crede că surorile sale l-au trădat. El cere explicații iar Șah spune că Bali bey le-a sfătuit să care aurul noaptea. Chiar atunci intră și Malkacoglu care confirmă spusele sultanei, spre uluiala celor prezenți, Rustem și Hatice. Aceasta din urmă o acuză pe sora ei că a lucrat pe la spate, Lutfi, de asemenea, își ceartă nevasta că i-a pus în pericol viața, doar Șah susține că a făcut totul pentru ca, de fapt, să salveze viețile tuturor.

Ayas Pașa - Suleyman Magnificul episodul 94
La Manisa Mustafa primește o scrisoare de la Ayaz Pașa în care acesta îl avertizează că are informații despre o revoltă care se va organiza de către Ramazanoglu Piri Pașa, cerându-i să-l execute. La palat, Hurrem conspiră împreună cu Rustem, considerând că Bali bey în devotamentul său față de sultan le tot strică planurile și că a devenit o piedică în calea dorințelor lor. Rustem o roagă să-l ajute să ia parte la ședințele de consiliu.


sursa foto: youtube și turkweb.tv

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade 90, 91, 92, 93, Kanal D.

34 de comentarii:

  1. Cand se va termina serialul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se stie, deocamdata inca se filmeaza la sezonul 4.

      In mod normal - zic eu - ar trebui sa continue pana cand moare Hurrem, ca asa a inceput serialul, cum a cunoscut-o pe ea. Dar daca ne gandim ca in prima scena dinisodul 1 el este anuntat de moartea tatalui sau si ca a devenit sultan, atunci serialul ar trebui sa se termine cu moartea lui. Adica sa cuprinda perioada de domnie a lui Suleyman.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Ppppffffffff, Andreea, nush, e perioada de curatenie in casa... o sa-l postez io sper inainte de Craciun.

      Ștergere
    2. Bună seara

      Dacă cum la kanal D acum e episodul 94 . La cel turcesc cred că e la episodul 91 . Nu ?
      Am reuşit să urmăresc şi eu primul episod de pe net . Dar sincer îmi este foarte greu să-mi îmi dau seama ce discut .Pot cel puţin să deduc ce vorbesc în turceşte . Nu ştiu de cum puteţi să face rezumate bune . Fără să ştiţi limba turcă . Sincer vă admir .
      Al dumneavoastră cititor george ignat .

      Ștergere
    3. Da, este episodul 91 la turci. :) Pentru serialul Suleyman Magnificul se gasesc multe bloguri si pagini de facebook care dau rezumatele episoadelor in engleza.

      Da o cautare pe google cu "muhtesem english summary" ori cu "suleyman english translation" si vei fi surprins cate gasesti.

      Ștergere
    4. Vă multumesc pentru ajutor . Voi căuta , sper mîine . Vă las cu bine .
      Noapte bună .
      Al dumneavoastră cititor george ignat .

      Ștergere
  3. La multi ani,Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest sezon cand se termina? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La episodul 103 turcesc. La noi probabil va fi episodul 108 sau poate chiar 110.

      Ștergere
  5. Buna,
    Ai idee cand va fi difuzat următorul episod...? Am vazut ca nu mai apare in grila de program de saptamana asta, iar in seara aceasta este "Caderea Constantinopolului"!!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Aneta, nu stiu exact cand se reia serialul, dar tin minte ca anul trecut s-a reluat pe la jumatatea lui ianuarie, din pacate :((

      Ștergere
    2. Multumesc, Oana!
      Sarbatori fericite!!

      Ștergere
  6. Buna,
    Ai idee cand va fi difuzat urmatorul episod? Am vazut ca în seara aceasta este "Caderea Constantinopolului" !!!?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil dupa sarbatori. In ianuarie anul asta l-au redifuzat dupa mijlocul lunii. Stiu sigur, ca incepuse scoala cand au reluat difuzarea.

      Ștergere
    2. Sărbători fericite !
      Un nou an plin de bucuri .
      Multă sănătate şi succes la baniii .
      Şi un sincer. LA MULŢI ANI ! ! !
      Al dumneavoastră cititor George Ignat

      Ștergere
    3. Craciun fericit, George, si un an 2014 mai bun si mai prosper!
      La multi ani!

      Ștergere
  7. unde pot sa vad si eu ep 94 si 95 va rog sa imi spuneti si mie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In romaneste nu exista, pana cand nu vor fi date pe Kanal D.

      In turceste, pe youtube sau pe turkweb.tv, dar acolo sunt alte numere, sunt episoadele 90-91 cam asa ceva (cei de la Kanal D le-au dimensionat altfel, ele nu mai coincid cu episoadele originale).

      Ștergere
  8. Liviu, te rog sa fii mai explicit. Aici este postarea pt episodul 94 de la Kanal D. Despre care episod 94 vorbesti tu? Cel turcesc? Este cum sa nu fie, ei au ajuns cu filmarile la ep. 118.

    RăspundețiȘtergere
  9. AVETI IDEEE CAND SE REIA SERIALUL.? In paginile revistei tv satelit a aparut o informatie ca s-ar relua in martie si ca ar sarii peste cateva episoade ce nu vor fi difuzate,vedeti si cazul casetelor ce se difuzau cu ziarul Libertatea ce si acesta s-a intrerupt se pare ca erau 14 casetete a 2 episoade si au difuzat doar 12 pe saitul kanal d nu rapund la nici o intrebare in acest sens culma ca serialul mult mai slab Feria se va difuza de 3 ori culmea ca Suleyman se dadea de 2 ori putem gasii pe un alt syte episodul 94 cu titrare ? Scuze limba turca se intelege mai greu stiu ca in turcia serialul are alta numaratoare se pare ca din cauza numeroasele reclame de la kanal d episoadele au fost scurtate si de aci aceasta alta numaratoare a episoadelor serialului cu multumiri anticipate pt lamuriri si scuze daca am plictist va doresc tuturor un an nou bun plin de reusite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate se pare ca aceasta informatie, ca serialul se reia in martie, este adevarata :((( eu am gasit in opiniatimisoarei acest amanunt, ei spun ca cei de la Kanal D au anuntat acest lucru.

      http://www.opiniatimisoarei.ro/cand-revine-suleyman-magnificul-la-kanal-d-si-ce-actrita-paraseste-productia-serialul-a-luat-o-pauza/04/01/2014/

      Ar fi trebuit, intr-adevar, sa-mi dau seama ca reluarea va fi amanata, pt ca nu au difuzat nici o reclama in acest sens.
      Si eu sunt de aceeasi parere, ca Feriha nu e deloc la inaltimea "Sultanului". Prea treneaza actiunea si este si neverosimila de multe ori.

      Din pacate Suleyman Magnificul nu poate fi gasit cu subtitrare in romaneste pe internet (ma refer la episoadele de la 94 incolo). Eu voi continua sa public rezumatele sezonului 3 dupa cum cred ca vor fi ele taiate la montaj, ca si pana acum.

      Reclamele erau tot de 30 de minute in total si asta primavara, dar cand au reluat serialul in toamna, primul episod a durat mai putin de 2 ore cu tot cu reclame - asa tin minte, am fost foarte surprinsa ca se terminase inainte de ora 22.00, pe la fara zece, parca. Apoi, s-a mentinut mereu acest decalaj.

      Nu stiam ca a fost intrerupta seria dvd-urilor - nu puteam sa prind nici unul pt ca miercurea lucrez pana seara. Nu stiu ce poate sa insemne asta, cumva o renegociere a contractului de difuzare al serialului, intre Kanal D Romania si producatorii de la Tims? Tot ce-i posibil.

      Ștergere
    2. Sarut mana cu respec,pt lamuririle necesare cred ca ati intuit corect se pare ca ar fi vorba de o renegociere de contract vezi un caz similar serialul Frati si surori intrerupt de Prima tv in privinta dvd se pot gasi pe la difuzarea presei inca mai sunt dvd uri cu subtitrara poate putem vorbi cu vorbitori de turca sunt destui in Constanta Megidia se pot pune pe un site de traduceri si atasa la filmul de pe sytul lui atentie insa nuaratoarea turca nu corespunde cu cea din Romania
      Va doresc un an nou pln de bucurii si de implinire a tuturor sperantelor doamne ajuta! La multi ani!

      Ștergere
    3. Buna ziua, Cititorule, multumesc de urari, un an mai bun si mai prosper sa aveti si dv.!

      Este adevarat ce spuneti, ca se gasesc persoane sau chiar traducatori de meserie pt limba turca. Nu ma pricep sa adaug o subtitrare la un film de pe net, dar procedand asa, adica avand replicile traduse, mai e mult de munca pana acolo, adica sincronizarea randurilor traduse cu personajul care rosteste replica.

      Din punctul meu de vedere nu este usor de realizat un fisier .srt sau .sub de la zero. Si nu stiu care ar fi riscul. Nu ati observat ca din toate serialele numai Suleyman NU se gaseste pe net DECAT in limba turca? Alte seriale turcesti sunt si in bulgara, rusa sau greaca, araba chiar, dar Suleyman NU!

      Ștergere
  10. Pfaiii, cata lipsa de respect din partea celor de la Kanal D!!! Pe langa ca scurteaza episoadele pentru reclamele si emisiunile lor, acum mai fac si o pauza pana in martie. N-as fi crezut ca sunt in stare de asa ceva, mai ales ca e vorba despre un serial de succes. Asta e, ramanem cu asteptarea:(. App, am citit azi o stire cum ca Meryem Uzerli va juca din nou un rol de sultana, sultana Kosem. O fi adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca au motive s-o faca, Anamaria, altfel nu ar accepta sa ramana fara rating 3 luni de zile. La urma urmei din publicitate isi iau salariile, nu din comisioanele pe care le iau de la firmele de cablu. Un minut de publicitate la o ora de varf costa si cateva zeci de mii de euro, de ce i-ar interesa parerea telespectatorilor?

      Da, si eu am citit pe mai multe site-uri de stiri despre Meryem si sultana Kosem. Cred ca e adevarat, dar mai intai sa nasca :)

      Ștergere
    2. Da, cred ca ai dreptate. Totusi, astepatarea e lunga si eram foarte entuziasmata ca va incepe iarasi din 6 ianuarie. Iar acum, cu vestea asta, chiar am ramas dezamagita. Deci, se pare ca pe viitor turcii vor aplica din nou reteta telenovelei istorice, daca se va filma o astfel de telenovela cu Meryem. Totusi, as fi preferat-o si intr-o alta postura. Nu pot sa mi-o inchipui alta sultana, decat sultana Hurrem:).

      Ștergere
    3. Intr-adevar, nimeni nu se astepta ca serialul sa fie reluat dupa asa o pauza de lunga.

      Mie imi plac serialele istorice, macar nu au cum sa fie la fel de ciudate ca si celelalte. Probabil ca si la ei sunt urmarite si fac rating. EU as vrea s-o vad pe Meryem si intr-un rol modern, nu doar ca sultana :)

      Ștergere
  11. cred ca pe 11 feb incepe Suleyman dar o vrem pe Hurrem nu alta faceti tot posibilu si aducetio pe Hurrem!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu vreau sa apara hurrem dupa ce naste!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.