sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Suleyman Magnificul rezumatul episodului 99




Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 99

 

În care Hurrem cade în plasa întinsă de Șah. Sultanul află de împrumutul făcut. Pentru prima oară nu o mai crede pe Hurrem ...

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 100 


Suleyman Magnificul episodul 99
Hurrem vinde din proprietățile sale pentru a putea înapoia banii Portiei. Sumbul o anunță că sultanul va ajunge acasă în 10 zile iar ea poruncește să se pregătească întâmpinarea sultanului. În acest timp Nigar o informează pe Hatice că un anume Mehmet Muhiddin a cumpărat fermele și terenurile vândute de Hurrem, așa după cum poruncise Șah. Portia ajunge la palat, chemată de Hurrem, ca să-i dea banii în schimbul contractului semnat de ele, dar Portia zice că e o greșeală, că ea a trimis deja contractul înapoi la Hurrem, printr-un agă și o odaliscă veniți la 10 zile de la semnarea acestuia care au afirmat că sunt trimișii sultanei Hurrem și care, surpriză!, i-au înapoiat atunci toți banii. 

Hurrem își dă seama cine a pus la cale intriga și se duce nervoasă la Hatice acasă și se ceartă cu Șah pe această temă. Dar Șah o amenință că va da la iveală totul sultanului, pentru că Portia face parte din familia Gritti, dușmanii Imperiului Otoman. Deși Hurrem nu este de acord să se amestece negustoria cu politica, Șah își menține fermă poziția.

Suleyman Magnificul episodul 99
Suleyman este în Edîrne (Adrianopole) și îl felicită pe Barbarossa pentru victoria repurtată. Cadiul EbuSuud îi povestește despre fiul lui Pir Ali și blasfemiile pe care le spune în public adunând adepți. Se gândesc la o pedeapsă blândă, luând în considerare că la tinerețe ești tentat să faci tot felul de nebunii. În partea cealaltă, în alianța cruciaților, se discută aprins despre înfrângerea suferită și despre direcția în care ar trebui să se afle vinovații. 

Rumeysa - Suleyman Magnificul episodul 99
La Manisa se pregătește un bairam pentru prinț, la care va străluci Rumeysa/Lucreția, care este îndrăgostită de Mustafa și care va avea niște schimburi tăioase de replici cu Fidan. Dar până la urmă, pentru seara de halvet, Mustafa alege o altă kadînă. A doua zi acesta discută în divan despre redeschiderea șantierului naval din Alanya, toată lumea crezând că sultanul este de acord cu ceea ce se întâmplă. Doar Mustafa și Tașlîcalî știu că Suleyman nu a dat nici un răspuns scrisorii trimise - pentru că aceasta a ajuns în mâinile lui Rustem care a ars-o - și își dau seama că tăcerea lui nu este de bun augur. 

Șah - Suleyman Magnificul episodul 99
La Istanbul Hatice spune din nou rugăciunea, adoarme și o urmează pe femeia din vis, dar de data asta o vede pe Nigar plângând la mormântul lui Ibrahim și înțelege că probabil ea trebuie să știe unde se află acesta. Șah plănuiește s-o trimită pe Gulfem la Edîrne la sultan, iar Hurrem află despre plecarea acesteia de la Diana, și organizează o ambuscadă convinsă fiind că documentul despre împrumutul ei va fi asupra lui Gulfem. Pe de altă parte, și Gulfem se teme să nu pățească la fel ca Hatice, gândindu-se la faptul că Suleyman nu a pedepsit-o niciodată pe Hurrem pentru toate câte le-a făcut. Atunci Șah se urcă alături de ea în trăsură. Hurrem își pune și ea planul în aplicare și trăsura este atacată pe drum. În palat, Hurrem și Sumbul își țin de urât unul altuia dar fiecare are motivele sale de îngrijorare.

Cum cel care trebuia să intre în interiorul caleștii nu se aștepta să găsească două femei acolo, Șah îl amenință, dar el este derutat. Pune cuțitul la gâtul lui Șah, apoi al lui Gulfem, după care Șah, stăpână pe situație îi spune să le lase în viață și ele îi vor da contractul după care a fost trimis. Bărbatul acceptă schimbul, Șah îi întinde un sul și acesta pleacă. În tot acest timp, Hatice o chemase pe Nigar ca s-o determine să-i spună unde este mormântul soțului ei, convinsă că ea știe locul. Nigar nu recunoaște nimic, și atunci Hatice va pune un agă pe urmele ei.

La Edîrne, Suleyman încearcă să discute cu Bali bey despre o viitoare viață de familie a acestuia din urmă, când apar Gulfem și Șah care povestesc cum era să fie omorâte. În același timp, Hurrem deschide sulul adus de Sumbul, și vede că acesta nu era contractul semnat de ea și de Portia. Șah îi înmânează sultanului contractul, pe care îl păstrase pentru ea punând o altă hârtie în mâinile atacatorului, dându-și seama că Hurrem avea să atace. Suleyman este foarte intrigat de acest document, în timp ce Șah îi povestește ce a făcut Hurrem și cum a pătat ea onoarea dinastiei făcând afaceri cu venețienii. Suleyman este foarte supărat și îl trimite pe Bali bey s-o aducă pe Hurrem la el.

În acest timp Hurrem o sechestrează în palat pe Rachela, forțând-o să spună cum a ajuns să fie ea vândută sultanei Șah, iar aceasta mărturisește că Șah a amenințat-o pe Porția, care probabil că nu a avut încotro și i-a ascultat ordinele. Hurrem îl trimite pe Sumbul s-o găsească pe Portia spunând că amândouă negustoresele vor depune mărturie în fața sultanului împotriva lui Șah. Dar Portia nu este de găsit. Când Bali bey ajunge la palat și îi spune că are ordin s-o aducă la Edîrne, Hurrem își dă seama că situația ei este deosebit de gravă în fața sultanului.

Mahidevran si Mustafa - Suleyman Magnificul episodul 99Lutfi pașa o felicită pe soția lui pentru planul aplicat împotriva sultanei, dar îi reamintește că Suleyman este foarte îndrăgostit de ea și că s-ar putea ca și de data asta Hurrem să găsească o portiță de scăpare.
La Manisa Mustafa află de la Tașlîcalî că fiul lui Vasco da Gama a pus mâna pe o navă otomană profitând de lipsa lui Barbarossa, care se dusese la Edîrne. Mahidevran aude despre incident și îl sfătuiește pe prinț să nu se amestece, pentru că nu are acest drept și pentru că șarpele încolăcit în jurul sultanului va profita de orice greșeală a lui, dar acesta o repede trimițând-o la treburile haremului.

Suleyman si Hurrem - Suleyman Magnificul episodul 99
Hurrem sosește la Edîrne unde este văzută de Rustem care se arată surprins. Ulterior el va afla ce se petrece de la Diana. Gulfem crede că Hurrem se va salva încă o dată în timp ce Șah consideră că nu are dovezi ca să poată să scape. Într-adevăr, Suleyman se poartă rece cu ea, nelăsând-o să se apropie prea mult înainte de sta de vorbă despre cele petrecute, arătându-i contractul de împrumut și dorind să știe dacă este adevărat ce i s-a spus. Hurrem îi spune că era la ananghie cu banii, că a luat de la Rachel dar că aceștia au fost furați și atunci a făcut al doilea împrumut. Suleyman o întreabă de ce a refuzat-o pe Șah, la care ea i-a răspuns că Șah o ajuta doar ca s-o umilească în fața haremului. Suleyman îi pune altfel întrebarea: cum de a putut lua bani de la dușmanii otomanilor și nu a putut de la sora lui?

Suleyman Magnificul episodul 99
Atunci Hurrem minte că nu a știut că Portia era venețiană, că atunci când a dorit să ia documentul înapoi femeia dispăruse. El o întreabă de ce a pus să fie atacată trăsura lui Șah, când era evident că nu pentru bijuterii au fost atacate cele două? Ea minte din nou și vrea să-l înlănțuie, ca de obicei, cu farmecele ei și cu minciunile ei, că lumea vrea să-i despartă și de aceea se țes tot felul de intrigi, apoi îl îmbrățișează. Suleyman stă nemișcat o vreme lăsând-o să creadă că a câștigat iarăși, după care se retrage din îmbrățișare amintindu-i de ceea ce i-a făcut în pădure lui Hatice și amenințând-o că nu a crezut-o nici atunci dar cu atât mai puțin acum. La urmă poruncește gărzilor pregătirea de plecare către capitală, dar ordonă ca Hurrem să rămână la Edîrne, spre consternarea acesteia.


Suleyman Magnificul episodul 100
Mehmet și Selim o văd pe mama lor îngândurată și confuză, dar ea nu le spune decât că nu se simte prea bine. Apoi cei doi copii observă că Hurrem nu-i va însoți în drumul lor spre casă. Ea motivează că din cauză că nu se simte bine nu poate merge la palat odată cu toată lumea. Diana vorbește cu Rustem spunându-i că sultana este într-o mare primejdie pentru că a căzut într-o capcană abil întinsă și îi cere s-o găsească pe Porția imediat ce ajunge la Istanbul. La plecare, Șah o salută pe Hurrem adresându-i-se cu adevăratul ei nume, Alexandra La Rossa. Hurrem se enervează și răspunde că numele ei este sultana Hurrem, soția legitimă a lui Suleyman Magnificul și mama a cinci dintre copiii lui. La rândul ei Șah o umilește arătându-i că Suleyman a alungat-o din paradisul în care a trăit până acum. Hatice află de la sora sa ce s-a întâmplat cu Hurrem iar Șah adaugă că va face tot ceea ce trebuie pentru ca Hurrem să nu se mai întoarcă niciodată la palat.

Nigar le atrage atenția sultanelor asupra lui Rustem, care este foarte nervos și care evident plănuiește ceva. Mihrimah îi cere socoteală tatălui ei pentru ce mama sa nu merge acasă, dar Suleyman nu-i dă nici un răspuns. Când ea cere permisiunea să-și vadă mama, sultanul îi interzice aceasta. Atunci Mihrimah merge la Bali bey să-l întrebe despre mama sa dar nici acesta nu știe (sau nu spune) nimic.

Suleyman Magnificul episodul 100 Nigar, constrânsă de Hatice să-i arate mormântul lui Ibrahim, îi cere sfatul sultanei Șah în această chestiune. Sultana e de părere că Hatice nu trebuie să afle unde este mormântul soțului ei. Rustem încearcă să afle unde este Porția ca să poată depune mărturie în favoarea sultanei Hurrem. Între timp Diana/Fahrie o îmbărbătează și o încurajează pe Hurrem că totul va fi bine și că Suleyman va reveni la sentimente mai bune.

Suleyman află despre Mustafa pașa că are ciumă și că viața îi este în pericol. Șah îl amenință voalat pe Rustem că știe despre relația lui cu Hurrem și despre câte a făcut pentru ea, dar că de-acum, din moment ce sultanul s-a depărtat de ea ar trebui ca el, Rustem, să-și aleagă alt stăpân. În harem fetele se întreabă unde este sultana lor și ce s-a putut întâmpla de a nu a venit la palat odată cu copiii ei.

sursa foto: facebook

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade   95, 96, 97, 98, Kanal D.


Dacă-ți place serialul, evaluează-l:







12 comentarii:

  1. Vă multumesc pentru acest rezumat . Aşa simt că va trece timpul mai repede. Până ce va reveni Suleiman la TV .

    RăspundețiȘtergere
  2. :-? Oare incepe sa i se infunde sultanei????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun revenit, Mihaela! Cam asa ceva... in sfarsit personajul Suleyman nu mai e un tampițel pe care-l joaca nevasta pe degete cum are ea chef ...

      Ștergere
  3. Bună seara
    Chiar în acest moment am văzut o reclamă la tv . Şi a arătat că Suleiman revine la tv din 11 luna ce va veni .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, George, asa este, si eu am vazut reclama aceea. :)

      Ștergere
  4. Foarte frumos ca ai postat episodul acesta. Dar, mi se pare ca Hurrem devine mult mai rea pe zi ce trece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, probabil de aceea va ajunge Suleyman sa o alunge de la palat. Dar asta in sezonul 4.

      Ștergere
  5. Oana, sa stii ca fragmentul ,,La palat ajunge signora Portia împreună cu Sumbul, care o conduce la sultană. Hurrem semnează un acord de împrumut și îl sigilează cu sigiliul personal, promițând că va înapoia banii cât de repede se va putea. Portia răspunde că totul este în regulă și că va înapoia sultanei documentul atunci când își va vedea împrumutul rambursat.
    Adevărata criminală începe să facă greșeli. O întreabă pe Diana de unde a avut bani Hurrem ca să le plătească. Diana se enervează și o amenință că o va supraveghea îndeaproape, dar kadîna spune că doar era curioasă. Hurrem primește o scrisoare de la Suleyman în timp ce el citește un mesaj de la Barbarossa care îi povestește în detaliu cum se pregătea pentru o bătălie navală pe care a și câștigat-o. '' face parte din episodul 98 (cel anterior) Sa stii ca am urmarit la TV cu mare atentie si daca poti faci modificarea ? Multumesc anticipat . Cosmin Lazar

    P.S.: Sper ca nu v-ati suparat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut aseara a doua jumatate din episod, intr-adevar, s-a terminat dupa ce Barbarossa a povestit cum a decurs batalia navala. Nu ma supar, Cosmine, o sa modific, dar nu imediat, ci atunci cand mai am si alte modificari - in felul asta nu-i stresez cei care ma urmarec pe email si primesc mesaje automate de la feedburner ori de cate ori modific o postare anterioara :).

      Ștergere
  6. Pana la urma hureem ramane cu sultanul?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.