vineri, 12 septembrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 132 (122+123 turcesc)

Mihrimah îi ia lui Mustafa sigiliul cu care va fi sigilată o scrisoare ticluită de Rustem pentru șahul Persiei. Intriga este bine gândită și Suleyman cade în plasa ei.



Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Rustem se duce la Suleyman și-i spune că perșii au invadat teritoriile otomane și le-au pârjolit. Suleyman, credul, se enervează și promite să-i pedepsească pe perși. În Amasya, Atmaca îl informează pe Mustafa că Rustem încearcă să creeze un pretext de război cu perșii. În acest timp Mihrimah e singură în biroul lui Mustafa și îi ia sigiliul. Când Mustafa revine, Mihrimah mai schimbă două vorbe cu el apoi pleacă lăsând sigiliul la locul lui, pe neobservate. Rustem scrie o scrisoare către șahul Persiei, Tahmasp, semnând în numele lui Mustafa, cum că Suleyman vrea război împotriva lui și că el, Mustafa, nu este de acord și ar vrea să-l detroneze, dar asta se poate numai dacă ei doi se aliază împotriva lui Suleyman. Hurrem este sigură că Tahmasp va crede că mesajul este real, iar Rustem spune că această scrisoare va însemna sfârșitul lui Mustafa.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Suleyman, în grădină, privește sutele de furnici de pe un trunchi de copac. Astrologul curții prevestește o eclipsă care va aduce mari nenorociri. Suleyman se gândește cum ar putea salva copacul de furnici, fără să le omoare pe acestea. Hurrem abia așteaptă ca planul ei și al lui Rustem să fie pus în aplicare până la capăt și să scape de Mustafa, la fel cum a scăpat și de Ibrahim. Rustem, la rândul său, este nerăbdător să apară răspunsul șahului Persiei la scrisoarea scrisă de el în numele prințului. Vorbind cu Jal, Rustem presimte că mesajul lui va schimba istoria lumii. Astrologul curții cere o audiență la sultan să-i spună despre cele ce vor veni. Suleyman stă liniștit, considerând că asta e voia Domnului, dar poruncește să nu se răspândească prevestirile astrologului pentru ca lumea să nu intre în panică. Cei care conspiră împotriva lui Mustafa țin sfat, iar Hurrem judecă la rece lucrurile și spune că dacă sultanul va crede tot acest matrapazlîc, pedeapsa pentru fiul său ar trebui să fie execuția. Selim dorește să revină în capitală ca regent.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
În Amasya se discută despre războiul fără rost în care sultanul este târât de Rustem. Mustafa se plânge lui Atmaca și Yahia că sultanul nu-l va mai numi regent pentru că nu mai are încredere în el. Atmaca ar vrea să discute cu Piri Reis, ceea ce Mustafa nu aprobă. Baiazid și el speră să devină regent, dar Lala îi spulberă speranțele. Huricihan se străduiește să rămână însărcinată inclusiv prin metode magice, dar Baiazid o asigură că el o iubește așa cum este. La Topkapî, Cihangir vorbește cu Mihrimah și îi spune că presimte că se întâmplă ceva în palat, pentru că prea multă încredere de sine afișează Hurrem. Apoi observă că Rustem a provocat un război inutil dar se comportă ca și cum ar avea ceva important de obținut din asta. La urmă, Cihangir concluzionează că dacă i se întâmplă ceva rău lui Mustafa, responsabili vor fi Rustem și Hurrem. Mihrimah, care știe ce jocuri fac cei doi, se miră de ce fratele ei ține atât de mult la Mustafa, iar Cihangir spune că fratele lui vitreg e singurul care nu se uită la el ca la un ciudat.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Kara Ahmed, viitorul soț al sultanei Fatma, îl informează pe Suleyman că există o organizație numită Prietenii Prințului Mustafa care va avea în curând o întrunire. Sultanul se întreabă de ce fiul lui menține o organizație ilegală și periculoasă. Kara se oferă să afle dacă prințul știe de existența acestei organizații. Ienicerii îl găsesc mort pe un coleg de-al lor - care mai devreme se plânsese lui Rustem de lipsa hranei. Astfel ei încep să fie pe față împotriva Marelui Vizir și chiar plănuiesc să intre în cortul lui cu forța. Însă doar șeful ienicerilor intră la Rustem și minte că soldații comentează despre faptul că nimic rău nu s-ar fi întâmplat dacă era Mustafa acolo. Rustem imediat îi scrie sultanului despre acest fapt, că nu poate menține controlul armatei din cauză că ienicerii sunt mult prea devotați lui Mustafa.

Piri Reis se întâlnește cu Kara Ahmed și discută cum să facă să scape de Rustem și de dușmanii lui Mustafa cât mai curând, apoi Piri vorbește despre faptul că Mustafa nu este de acord cu faptul că au format această organizație. În scurt timp Suleyman este pe deplin informat despre cele întâmplate de către Kara Ahmed. Sultanul îl cheamă pe amiral la el și îl anunță că este transferat în flota Indiilor. Piri Reis protestează spunând că este bătrân, dar Suleyman îi spune să-și facă bagajele. Sokollu i va spune lui Hurrem că el a împiedicat execuția amiralului și că l-a sfătuit pe sultan să-l transfere departe de capitală și i-a spus că așa ar trebui procedat și cu alți demnitari implicați în organizație.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat Fatma se întâlnește cu Kara Ahmed și cu toate că este plăcut impresionată de aparența fizică a acestuia, îi spune că sultanul a încurajat această nuntă și că altfel, ea nu s-ar mai mărita. La Amasya Mustafa pleacă la vânătoare cu fiul lui, Mehmet, deși Mihrunisa îl sfătuiește să nu plece pt că a avut un vis urât. La palat Hurrem discută cu Cihangir și îi spune că știe că urmărește tot ce mișcă legat de Mustafa, dar prințul răspunde că nici nu e greu să-ți dai seama că se întâmplă ceva, din moment ce mai mulți pași cu funcții au fost îndepărtați din capitală. Hurrem îl pune la punct pe tânăr spunându-i că nu e bine să știi prea multe. Mai târziu Hurrem stă de vorbă cu Suleyman în fața trunchiului de copac invadat de furnici și îi spune că surorile lui Tahmasp l-ar fi vizitat pe Mustafa la Amasya, dar sultanul o sfătuiește să nu mai creadă în zvonuri. Atmaca află că organizația a fost deconspirată și că toți membrii ei au fost trimiși departe de capitală și că trădătorul a fost Kara Ahmed din moment ce numai el a rămas alături de sultan. Atmaca face schimb de informații cu Cihangir.

Suleyman Magnificul episodul 132 rezumat
Tahmasp trimite răspuns către Mustafa, dar acesta ajunge în mâinile lui Jal care duce scrisoarea la fratele lui Rustem. Pentru ca mesajul să fie văzut de cât mai multă lume, este adus la Sinan care va merge la palatul lui Mihrimah unde-i dă scrisoarea lui Hurrem, pentru ca ea să-o predea soțului ei. Hurrem îi dă scrisoarea lui Sokollu iar acesta o aduce la sultan când Hurrem era împreună cu el, în cabinet, la o cafea.

sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 128, 129, 130, 131, Kanal D.



2 comentarii:

  1. multumim ca inca va faceti timp pentru postarea ultimelor episoade din Suleyman Magnificul; imi place asa mult acest serial, incat am citit pe net tot ce-am gasit despre epoca lui, despre sultanii si sultanele ce I-au urmat; o fi calcat Hurrem pe cadavre, dar macar a reusit; si-a inscaunat urmasii, care i-au dus mai departe linia de sange ; ea, ruteanca, rusoaica vrajitoare sau cum i-au mai spus, a ctitorit o dinastie otomana , si a fost stapana lumii.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.